Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

η σειρά του Λιβάνου....

Όλο το πρωί της Πέμπτης 16/11, το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους και επιδρομές πυροβολικού στα περίχωρα των λιβανικών συνοριακών χωριών Naqoura, Blida, Alma Al-Shaab και Labouneh, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.
Οι λιβανικές αρχές αναφέρουν ότι η περιοχή του Labouneh είναι «σχεδόν νεκρή» λόγω της χρήσης «εμπρηστικών βομβών» από το Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν στην πόλη Shtula του βόρειου Ισραήλ, αφού οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι εντόπισαν «έναν αριθμό πυραύλων» που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.
Το IDF είπε ότι οι πύραυλοι έπεσαν σε ανοιχτή περιοχή.
Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε επίσης ότι επιτίθεται σε περιοχές πέρα από τα σύνορα στον Λίβανο με πυρά πυροβολικού μετά από έναν αντιπυραυλικό που έπληξε την περιοχή Dovev στο Ισραήλ, χωρίς απώλειες.
Ο IDF σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι είχε επιτεθεί σε «τρομοκρατικούς στόχους» που ανήκαν στη Hezbollah την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων «αρκετών στρατιωτικών θέσεων». Το IDF είπε επίσης ότι «επιτέθηκε σε έναν τρομοκράτη που δρούσε σε λιβανέζικο έδαφος, κοντά στην ειρηνευτική ζώνη».
Μετά τα ισραηλινά χτυπήματα, η Hezbollah εξαπέλυσε αρκετές επιθέσεις προς την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 
Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι η περιοχή Μίσγκαβ και οι θέσεις των Ισραηλινών Δυνάμεων στη Μετούλα δέχθηκαν επίθεση, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα. 
Το IDF είπε επίσης ότι επιτέθηκε σε έναν «τρομοκρατικό πυρήνα» που προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
13 Νοεμβρίου επισημαίνουμε:
Κάπου μετά το 2010 πήγε ένας Λιβανέζος Ορθόδοξος κληρικός στο Άγιο Όρος και συνομίλησε με ένα προορατικο Γέροντα που του είπε από τότε: " παιδί μου πάρε την οικογένειά σου και φύγε από εκεί γιατί θα γίνει μεγάλος χαλασμός " βλ. άρθρο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/11/blog-post_68.html?m=1

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας