Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

έσωσε κόσμο και κοσμάκη και πάλι θα σώσει όπως πάνε τα πράγματα

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/vmFWO1BOsA0?si=M7RkHMyo0lyLR0ko

ΣΟΚ στην ΕΕ- μετατραυματικό ΣΟΚ στην Γερμανία


Λονδίνο CNN

Η Volkswagen σχεδιάζει να κλείσει «τουλάχιστον» τρία εργοστάσια στη Γερμανία, να απολύσει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους και να μειώσει τα υπόλοιπα εργοστάσια στη χώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομάδα εργαζομένων της εταιρείας.

Το κλείσιμο των εγχώριων εργοστασίων θα είναι το πρώτο στην 87χρονη ιστορία της Volkswagen και αποκαλύπτουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Γερμανίας. Τα σχέδια αντιμετωπίζουν ήδη αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα στη χώρα, όπου η Volkswagen απασχολεί 295.000 άτομα, θέτοντας το έδαφος για πιθανές απεργίες τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://edition.cnn.com/2024/10/28/business/volkswagen-factory-closures-layoffs/index.html

ΟΤΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ..." έρχεται η σειρά της Γερμανίας, έτσι λειτουργεί ο πνευματικός νόμος στην περίπτωση που αδικείς "

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

δεν "αμάρτησες" μόνο εσύ που το είπες, αλλά και αυτοί που το άκουσαν, αλλά δεν "αντέδρασαν"

 


Επιβεβαιώνονται αναφανδόν οι άγιοι πατέρες μας που έλεγαν πριν δεκαετίες και εννοούσαν τις πολύπαθες μέρες μας, ότι θα βλέπετε να γίνονται και να ακούγονται παλαβά πράγματα.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο παλαβά, άλλα και δαιμονικά και εμπίπτουν στην αίρεση του  Νικολαϊτισμού που ταλαιπώρησε την ΠΊΣΤΗ μας από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τι ειπώθηκε δίχως να κατασκανδαλίσουν τον Πιστό.

η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  που την τρέμουν οι δαίμονες, να λέγεται, ότι μπορεί να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα με ένα φιλί ερωτικό ( ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ) και από κάτω το ακροατήριο να ξεσπά σε γέλια και ουδείς είτε κληρικός ή λαϊκός να μην σηκώνεται και να λέει στον ομιλητή ..τι λες ..είσαι με τα καλά σου ..ανακάλεσε αμέσως;

Τέτοια συμβαίνουν στις μέρες μας που οι  πνευματικές εκδηλώσεις  φαίνεται να καταλήγουν να γίνουν "πανηγύρια". 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



σημείωση - Νικολαϊτισμός, αποκαλείται η γνωστική αίρεση, σύμφωνα με την οποία η λύτρωση-γνώση για τον άνθρωπο επέρχεται κατά την απαλλαγή της σαρκός[1], μέσα από ακολασία, βρώση ειδωλόθυτων και γενικά καταχρήσεων καταφθοράς της σαρκός[2]. Οι Νικολαΐτες αποτέλεσαν την πλέον αντινομική[3] αίρεση των πρώτων χρόνων του χριστιανισμού, οι οποίοι με το πρόσχημα της χριστιανικής ελευθερίας, επιθυμούσαν επιστροφή στον ηθικό έκλυτο βίο των εθνικών[4]. Σύμφωνα με τον Ευσέβιο Καισαρείας η αίρεση διήρκεσε για μικρό χρονικό διάστημα[5]https://el.orthodoxwiki.org/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%90%CF%84%CE%B5%CF%82


Γερόντισσα Γαλακτία: «Ο Χριστός είναι πολύ στεναχωρημένος με τους επισκόπους» (17 Μαρτίου 2020)
Η Γερόντισσα ἀπευθυνόμενη στον π. Ἀντώνιο καὶ στις φροντίστριές της.
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Λένε, λένε, λένε.. πράμα δὲν λένε...».
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ: «Ποιοί;»
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Οἱ ἱππότες...».
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ: «Ποιοὶ ἱππότες;»
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Αὐτοὶ ποὺ εἶναι σὰν κι ἐσένα...».
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ: «Κατάλαβα. Κληρικοί, δεσπότες κ.λπ.».
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Ναί, ναί... Δὲν λένε ἁμαρτία, ἁμαρτία, ἁμαρτία, μετανοᾶτε, βρομιές, βρομιές, βρομιές κακομοιριές... Ὁ Μεγάλος εἶναι πολὺ στεναχωρημένος. Σοῦ λέει: “Ετούτανα τοὺς ἔμαθα;”».
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ: «Λένε γιὰ προσευχή...».
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Ἂν δὲν πλύνεις τὸ τσουκάλι δὲν κάνει νὰ τοῦ βάλλεις λάδι».

Πηγή: “Η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης”, Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, εκδ. Θεομόρφου, Β΄ έκδοση, σελ. 180
ΠΗΓΗ - ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ 3 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

όποιος πάρει τον δυσώνυμο ... είναι ..

 

Για αυτούς που κατασκανδαλίζουν ο Γέροντας αυτός είναι παραθρησκευτικός;


Γέροντας Γαβριήλ ο Αγιορείτης 
Σύνδεσμος Βίντεο


κλαίει ο ΕΥΖΩΝΑΣ - κλαίει και η ΠΑΝΑΓΙΑ - ας βγάλουμε συμπέρασμα

 


ΦΩΤΟ -Συγκινημένος εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που συμμετείχε στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Θεσσαλονίκη, Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2024. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Κάποτε μας είπε ένας σεβαστός Γέροντας ότι η ομοψυχία σε τέτοιους καιρούς είναι το ισχυρότερο όπλο, αλλά δεν μπορείς να ενώσεις και να ευθυγραμμίσεις την ψυχή σου με την προδοσία, την δουλοπρέπεια και την φαρισαική υποκρισία , χρειάζεσαι να βρεις την καλοπροαίρετη ψυχή για να μπεις στο πεδίο της μάχης.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Μόνο να μην ξαναβγεί ..κανονίστε ...

 


Μόνο να μην ξαναβγεί ο Άγιος Δημήτριος με τα αλόγατα…

Μόλις έληξαν οι εορτασμοί για τη μεγάλη εποποιία του 1940. Με παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις ανά το Πανελλήνιο, τιμήθηκε και δοξάσθηκε η μνήμη των γενναίων Ελλήνων αγωνιστών και ενδόξως πεσόντων στα πεδία των μαχών. Μεγάλο το αξιόμαχο των τότε  ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, το υψηλό ηθικό τους φρόνημα, το αίσθημα αυτοθυσίας και φιλοπατρίας που τους διέκρινε, ενώ  οι ηρωικές τους ψυχές, που σαν μια ψυχή ορθώθηκαν και γιγαντώθηκαν απέναντι στο άδικο, προκάλεσαν με   μοχλό τη δύναμη της  πίστης, το θαύμα.

    Και αυτό ακριβώς είναι που αποσιωπάται πάντοτε στις εθνικές μας εορτές. Ότι το θαύμα της κάθε νίκης δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα, αλλά συγχρόνως και θεϊκού παράγοντα, που δεν είναι οπωσδήποτε αθέατος στις δραματικές αυτές ώρες του πολέμου, αλλά συχνά ορατός, ολοζώντανος και δραστικότατος. Υπάρχει και κινείται τις ώρες εκείνες περικείμενο νέφος αγίων και μαρτύρων γύρω και ανάμεσα στους πολεμιστές, που ανταποκρίνεται στις επικλήσεις τους για βοήθεια. Περικείμενο και όχι υπερκείμενο. Δηλαδή, τους περιβάλλει, και μάλιστα ζωντανά και συμπολεμά μαζί τους και πολλοί είναι εκείνοι που  βλέπουν τους αγίους να αγωνίζονται πλάι τους με τα ίδια τους τα μάτια.

   Η ελληνική ψυχή βίωνε πάντοτε το μυστήριο αυτό. Ας θυμηθούμε το έπος της Ιλιάδας του Ομήρου, όπου με πολύ φυσικό τρόπο οι θεοί  μάχονται μετά μανίας πλάι στους ήρωες και μάλιστα ως ανθρωπόμορφοι θεοί που είναι, πληγώνονται κιόλας και τραυματίζονται, εμψυχώνουν τους πολεμιστές και συνομιλούν μαζί τους. Ακόμη κι αν αυτά ακούγονται σαν ποιητικές μυθοπλασίες, όμως απηχούν την αλήθεια ότι πάντα στις μεγάλες και δύσκολες ώρες ο ουρανός σκύβει ενεργητικά απάνω από τον άνθρωπο για βοήθεια.

  Ο μακαριστός πατήρ Ανανίας Κουστένης αναφέρεται με ενάργεια  στα θέματα αυτά μέσα από τις πλούσιες ομιλίες του, από τις οποίες και παραθέτουμε ακολούθως σχετικά αποσπάσματα:

  «Στα Βυζαντινά χρόνια, καθώς σημειώνει ο μεγάλος χρονογράφος Θεοφάνης, σε πολλούς πολέμους και μάχες, ενώ οι Βυζαντινοί ήσαν λίγοι, αλλά είχαν την Υπέρμαχο Στρατηγό μαζί τους, τι γινόταν; Ερχόντουσαν από τον ουρανό δυνάμεις και ενωνόντουσαν με τις βυζαντινές και τι βλέπαν από απέναντι οι πολέμιοι; Ένα αμέτρητο πλήθος στρατευμάτων και ετρέποντο εις φυγήν. Οι δε Βυζαντινοί,  που δεν έβλεπαν τίποτε, παρά μόνο τους  εαυτούς τους, απορούσαν.

  Στα 1912, ανήμερα στη χάρη του Αγίου Δημητρίου ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη. Πολλοί στρατιώτες, αλλά και λαϊκοί που ακολουθούσαν, και στα χωριά ακόμη, τι έβλεπαν να προπορεύεται του στρατεύματος; Ο καβαλάρης Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης. Κι ενώ η κυβέρνηση τότε προέτρεπε τον στρατηλάτη διάδοχο Κωνσταντίνο να πάει να πάρει το Μοναστήρι, όμως ο Άγιος εφώτισε τον Έλληνα πατριώτη Ίωνα Δραγούμη, που έστειλε μήνυμα μυστικό στον Κωνσταντίνο και στους υπόλοιπους και έλεγε, «ελάτε να πάρετε τη Θεσσαλονίκη, γιατί κινδυνεύει από τους Βουλγάρους». Του είπαν, «Ευχαριστούμε, αλλά εμείς βλέπουμε μπροστά μας φανερά τον Άγιο Δημήτριο να μας οδηγεί». Και τους έφερε ο Άγιος, ανήμερα στη χάρη του, ελευθερωτές της Θεσσαλονίκης, “που από βραδύς εκοιμάτο δυστυχισμένη σκλάβα και την αυγή εξύπνησε αρχόντισσα κυρά” (Ι. Πολέμης). Αλλά και όταν στο παρελθόν κινδύνευε κάθε τόσο η Θεσσαλονίκη από πολλούς εχθρούς, συχνά οφθαλμοφανώς παρενέβαινε ο Άγιος με ουράνια στρατιά και τους γκρέμιζε κάτω από τα τείχη.

    Και στο μεγάλο ’40, στη Β. Ήπειρο και Αλβανία, ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Γεώργιος και πολλοί άλλοι άγιοι κι ο Άγιος Σπυρίδων από απέναντι, ήταν στον πόλεμο, συμπολεμούσαν με μας εναντίον των εχθρών. Ένας Ιταλός αξιωματικός, την ώρα της μάχης, μπήκε σ’ ένα στενό εκκλησάκι της Β. Ηπείρου, είδε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου , που κάποιον του θύμιζε. Και θυμήθηκε πως πριν λίγο, ανάμεσα στους Έλληνες στρατιώτες που εμάχοντο, ήταν κι αυτός, ο Άγιος Γεώργιος. Την πήρε την εικόνα και ξεκίνησε να φύγει. Οι Έλληνες τον έπιασαν αιχμάλωτο, του ζήτησαν τα προσωπικά του αντικείμενα, μαζί και την εικόνα, αλλά την εικόνα δεν την έδινε και ζήτησε ακρόαση από τον Δοικητή. « Ξέρεις, του είπε, όταν πολεμούσαμε, αυτός ήταν ανάμεσά σας και αυτός μας έδιωξε και τώρα καταλαβαίνω ότι η θρησκεία σας είναι αληθινή.»

   Αλλά και στην Αφρική, στο Ελ Αλαμέιν, (Τόπος του Αγίου Μηνά) όπου έλαβε μέρος η Τρίτη Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία, χάρη στην πίστη των Ορθοδόξων στρατιωτών και αξιωματικών, ο Άγιος Μηνάς βγήκε, όπως τον είδαν, από τα χαλάσματα, από το παλιό μοναστήρι του, και  με το φουσάτο του και τη συνοδεία του πήγε στην έρημο, εκεί που ήταν τα τανκς των Γερμανών, ξεσήκωσε αμμοθύελλα βουνά, έθαψε τα τανκς και τα αχρήστεψε με την άμμο. Και ανέφεραν οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι, ο Μοντγκόμερυ, και κατόπιν οι ιστορικοί ότι ένας αστάθμητος παράγων άλλαξε εκεί  τα γεγονότα και τους συσχετισμούς. Ενώ ο Άγιος όλα τα έφερε με το μέρος μας και νικήθηκαν οι εχθροί, χωρίς εμείς να πολεμήσουμε.

  Εξαιρέτως, η Κυρία Θεοτόκος με την Αγία Σκέπη της, είναι η νικήτρια κατά το έπος του ’40 και αυτή άλλαξε τον ρου και την πορεία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Την ημέρα σκέπαζε τους Έλληνες μαχητές ως νεφέλη  και τη νύχτα τους φώτιζε. Στο μέτωπο της Αλβανίας οι Αλβανοί και οι Ιταλοί έβλεπαν από απέναντι σαν να ήρχοντο οι Έλληνες από το υπερπέραν, γιατί ήταν επικεφαλής η Υπέρμαχος Στρατηγός, και τα πυροβολεία τους τα έβλεπαν σαν τείχη και όταν μετά τον πόλεμο ήρθαν οι Ιταλοί και έψαχναν τα πυροβολεία αυτά, είδαν μόνο απλά λιθαράκια και πετρούλες και έμειναν άφωνοι και έτριβαν τα μάτια τους. Τα τελευταία χρόνια, ήρθαν στη Β. Ήπειρο τρεις Ιταλοί αξιωματικοί του ’40, υπέργηροι, πήγαν στο Καλπάκι, φίλησαν το χώμα και ζήτησαν συγγνώμη από τους Έλληνες της Β. Ηπείρου.

  Στις 15 Αυγούστου του 1940, οι Ιταλοί ανήμερα της Μεγαλόχαρης, ως γνωστόν, τορπίλισαν το εύδρομο «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου. Υβρίσθη η Δέσποινα του κόσμου. Η υβρισθείσα Θεοτόκος από κει και πέρα, θα καθαιρούσε δυνάστας από θρόνων και θα ύψωνε ταπεινούς. Παρουσιάστηκε στον αξιωματικό Νικόλαο Γκάντζαρο και του λέει: «Ο πόλεμος  αυτός εκηρύχθη εναντίον της Ελλάδος και είναι άδικος. Εγώ θα μεσιτεύσω στον Υιό μου να νικήσετε. Τον πόλεμο αυτόν τον επέτρεψε ο Θεός, γιατί η Ελλάς έρρεπε προς εκφυλισμόν.»  Σας λέει τίποτε αυτό; Να  βοηθήσει ο Θεός και οι Άγιοι και η Παναγιά να φύγουμε απ’ αυτόν τον εκφυλισμό και  να έρθουν πάλι ημέρες δόξης και αναψυχής. Γιατί την Ορθόδοξη Ελλάδα τη χρειάζεται όλος ο πλανήτης».

   Αναλογιζόμαστε αυτά τα φοβερά λόγια της Θεοτόκου, μέσα από τον λόγο του μακαριστού πατρός Ανανία, ότι το 1940 ο Θεός επέτρεψε έναν τέτοιο πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, γιατί η Ελλάδα έρρεπε προς εκφυλισμόν. Άραγε, τι έχει να επιτρέψει σήμερα ο Θεός που ο εκφυλισμός δεν αποτελεί απλά ροπή, αλλά  αναίσχυντο τρόπο ζωής; Ευτυχώς, έχουμε τη μαρτυρία του Αγίου Εφραίμ του Αριζονίτη, που όταν τον ρώτησαν επιστήμονες της ΝΑΣΑ, «τι είναι αυτό το περίεργο φως που καλύπτει την Ελλάδα;» ο Όσιος απάντησε: «Είναι το φως της Παναγίας» Δηλαδή, έχουμε ακόμη την Αγία Σκέπη της και τρέφουμε  την ελπίδα ότι παρά τις φοβερές ανομίες μας, δεν μας εγκατέλειψε και ούτε θα μας εγκαταλείψει. Όμως λαμβάνουμε επίσης θάρρος και αναπτερώνεται το ηθικό μας πάλι μέσα από ένα μικρό μέρος  ομιλίας του πατρός Ανανία Κουστένη, όπου μας λέει ο μακαριστός πατήρ:

«Παρουσιάστηκε η Κυρία Θεοτόκος στον Άγιο Παΐσιο, στο εκκλησάκι του στην Παναγούδα και του είπε:  “ Εσύ να φροντίζεις τους πονεμένους κι εγώ θα φροντίζω τα σύνορά σας”. Παρά τον εκφυλισμό μας, η Παναγία , μαζί και ο Άγιος Δημήτριος φυλάνε τα σύνορά μας. Εκείνος συγκρατεί τους μέσα και τους έξω λύκους από το να μας διαρπάσσουν και να μας διασπαράξουν. Αυτό οι εχθροί μας δεν το γνωρίζουν και μάλιστα οι νεότεροι. Οι παλαιότεροι είχαν λάβει πείραν του Αγίου Δημητρίου, γι’ αυτό κι ας προσέχουν, μην ξαναβγεί  ο Άγιος με τα αλόγατα και τα φουσάτα του και δεν θα ξέρουν πού να πάνε να κρυφτούνε. Ας προσέχουν, γιατί ο Άγιος δεν αστειεύεται. Μπορεί να περιμένει, μπορεί να συγχωρεί, μπορεί να είναι μεγαλόψυχος, αλλά όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, ο Άγιος Δημήτριος παρεμβαίνει».

 

  Ας προσέχουν, λοιπόν, να μη ξαναβγεί…

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/




ένα περίεργο δημοσίευμα "ο σουλτάνος προσπαθεί να τα βρει με τους Κούρδους και μετά να διεκδικήσει ΑΙΓΑΙΟ και Δυτική Θράκη"

 



ΦΏΤΟ ΠΗΓΗ
ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ 

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/10/blog-post_619.html

" τώρα να μην χάσουμε και αυτά που έχουμε ..δεν σας λέμε Χρόνια πολλά άλλα μόνο τα μάτια ανοικτά" 

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 

"Δημόσια αναφορά του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan σχετικά με τα εθνικά σύνορα της Τουρκίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας συμφιλίωσης με τους Κούρδους, υποδηλώνει αναβίωση των τουρκικών φιλοδοξιών επέκτασης, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Βάσει της οπτικής Erdogan, εφόσον τα «βρει» με τους Κούρδους, λέει η ιστοσελίδα, είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν αξιώσεις σε εδάφη στη Συρία, στο Ιράκ, στη Γεωργία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Βασικός στόχος πολιτικής είναι να κατοχυρώσουμε την επιβίωση του έθνους μας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια για τα 85 εκατομμύρια των πολιτών μας»...
Ο Erdogan και οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι η συμφιλίωση με τους Κούρδους, που είναι διασκορπισμένοι σε Ιράν, Συρία, Ιράκ και Τουρκία, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση αυτού του οράματος.

O Abdullah Ocalan

Γεγονός είναι ότι ο Abdullah Ocalan, ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και κύριος διαπραγματευτής για τη συμφιλίωση των Κούρδων με τους Τούρκους, έχει κάνει παρόμοιες αναφορές στον Εθνικό Όρκο στο παρελθόν, ενισχύοντας περαιτέρω την ιδέα των ιμπεριαλιστικών φιλοδοξιών της Τουρκίας.
Ο Ocalan είχε συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση του Erdogan κατά τη διάρκεια δύο παλαιότερων αποτυχημένων ειρηνευτικών πρωτοβουλιών.
Σε επιστολή που έγραψε από το κελί του και διαβάστηκε δημόσια κατά τον εορτασμό του Νεβρούζ το 2013, δήλωσε ότι η εποχή της ένοπλης πάλης είχε τελειώσει.
Στο μήνυμά του είχε ένα νέο πολιτικό όραμα, με έμφαση στην ειρηνική συνύπαρξη Τούρκων και Κούρδων εντός των συνόρων που καθορίστηκαν από τον Εθνικό Όρκο.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Όρκο, τα εδάφη που δεν είχαν καταληφθεί κατά την Ανακωχή του Μούδρου το 1918, που έθεσε τέλος στις εχθροπραξίες μεταξύ των οθωμανικών δυνάμεων και των Συμμαχικών δυνάμεων, θεωρήθηκαν μέρος της τουρκικής πατρίδας.
Το σύμφωνο όριζε ότι το καθεστώς των επαρχιών Καρς και Αρνταχάν (τώρα μέρος της Τουρκίας) και Μπατούμι (τώρα στη Γεωργία), καθώς και της Δυτικής Θράκης (τώρα στην Ελλάδα), θα καθοριζόταν με τοπικά δημοψηφίσματα.
Επιπλέον, το σύμφωνο όριζε ότι η επαρχία της Μοσούλης (τώρα στο Ιράκ) έπρεπε να ενσωματωθεί στην Τουρκία.
Το δόγμα Ocalan για μια ένωση των λαών της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας, μαζί με τις σαφείς αναφορές στο Εθνικό Σύμφωνο του 1920, ευθυγραμμίζονται στενά με τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης Erdogan να διεκδικήσει εκ νέου μεγαλύτερο ρόλο στις περιοχές που καθορίζονται στο σύμφωνο.
Ενώ η εδαφική προσάρτηση θα αποδεικνυόταν δύσκολη, θα μπορούσε ωστόσο να προσφέρει στην Τουρκία στρατηγικό βάθος και de facto επιρροή σε ορισμένες περιοχές που αναφέρονται στο σύμφωνο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι οι αυτόνομες περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Πρόεδρος Erdogan έχει σφυρηλατήσει μια στενή συμμαχία με την οικογένεια Barzani, η οποία κυβερνά το Ιρακινό Κουρδιστάν.
Εάν οι διαπραγματεύσεις με τον Ocalan αποδειχθούν επιτυχείς, παρόμοια σχέση θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την αυτόνομη περιοχή που διοικείται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), παρακλάδι του PKK, στη βορειοανατολική Συρία.
Ο τουρκικός στρατός αυτήν τη στιγμή έχει καταλάβει τμήμα εδάφους κοντά στα τουρκικά σύνορα στη βόρεια Συρία.
Εάν οι συνομιλίες με το PKK έχουν επιτυχή έκβαση, αυτή η περιοχή θα μπορούσε να συγχωνευθεί με τις περιοχές που ελέγχονται από το SDF στη Συρία..." 
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ...
ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ ή θα πάμε σε συνομιλίες με τον ύπουλο εχθρό , όποιος και αν είναι αυτός;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Σήμερα η Κρήτη το χρειαζόταν αυτό ..χρειάζεται όμως και κάτι άλλο ...ετοιμότητα


 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/cJsSRyQJdUw?si=dm495D6GN-74Kof5

ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ - Δελφίνια "παρελαύνουν" δίπλα - δίπλα με τους φαντάρους μας στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης.

Όμορφες εικόνες καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η κάμερα της ΕΡΤ «εντόπισε» δελφίνια να κάνουν «βόλτα» Θερμαϊκό, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

WSJ: «Το έθνος κρατάει την ανάσα του»

 




γιατί άραγε κρατάει την ανάσα του το Έθνος των Αμερικάνων ;

φοβάται μήπως ξεσπάσουν ταραχές ανεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος; 

φοβάται ....φοβάται γιατί η διαχρονική ιστορική συνείδηση του έχει να κάνει με πάρα πολλές αδικίες και φόνους αθώων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη; 

φοβάται την ηθική αποστασία που ξεκίνησε από αυτό και κατέκλυσε ως διαρραγείς βόθρος όλη την οικουμένη; 

φοβάται γιατί δεν θα προλάβει να κάνει την παγκόσμια επανεκκίνηση αποστατώντας από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ; 

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΟΡΓΗ; κανονικά αυτό πρέπει να φοβάται 

οι Ορθόδοξοι χριστιανοί  μέσα σε αυτόν τον χαλασμό δεν κρατούμε την ΑΝΑΣΑ μας αλλά το φόρεμα της Παναγίας της ΠΑΝΤΑ - ΑΝΑΣΣΑΣ .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

τώρα να μην χάσουμε και αυτά που έχουμε ..δεν σας λέμε Χρόνια πολλά άλλα μόνο τα μάτια ανοικτά

 

η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε αντιπαροχή έστω και αν μετάγγισε ολόκληρες φιάλες αίματος στους συμμάχους της ...τώρα να μην χάσουμε και αυτά που έχουμε 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Άραγε τιμούμε αυτό το αίμα , άραγε  "αγιογραφούμε" με αυτό τις ψυχές μας και τις ψυχές της νεολαίας μας ;

Που ζεις καημένε θα σου πουν πολλοί και αύριο αυτοί οι πολλοί ή θα ψάχνονται ή θα έχουν πέσει στην κατάθλιψη γιατί απώλεσαν την μνήμη τους , την Πίστη και τα κουράγια τους ;

Μα τι λες ; Λένε αυτοί που δεν διαβάζουν ακόμα και αυτήν την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα και τους ενδιαφέρει μόνο η επικαιρότητα της ξετσιπωσιάς και της ανωμαλίας .
Δεν βλέπουν , δεν ακούν , δεν διαβάζουν άρα είναι εν δυνάμει άρρωστοι ;

Ο πρωταγωνιστής στην Μέση Ανατολή βρίσκεται Δυτικά του Ιράν και Ανατολικά της Τουρκίας ..τον ετοιμάζουν τόσοι Άγιοι και Πατέρες μίλησαν για την Κουρδία και το τι συμβαίνει στις μέρες μας το βλέπουμε όλοι ...

Υπάρχουν διεθνή δημοσιεύματα που βλέπουν τους Κούρδους της Συρίας και του Βόρειο Ιράκ να λαμβάνουν δειλά - δειλά θέση υπέρ του Ισραήλ ως ανάχωμα στο Ιράν με αντάλλαγμα να απομειωθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν από την Τουρκία .

Οι εκλογές των ΗΠΑ είναι κρίσιμες και για τους Κούρδους γιατί η αντιπαροχή που έλαβαν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί εξ αιτίας του αποτελέσματος .

Το μεγάλο χαλί των γεωπολιτικών εξελίξεων απλώθηκε τώρα μάλιστα που  κρυώνει και ο καιρός με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για εμάς.

Εμείς εδώ άραγε παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα που έχουν σχέση με τις  "αντιπαροχές" που θέλει η Τουρκία στο Αιγαίο ;

Ιστορικά η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε αντιπαροχή έστω και αν μετάγγισε ολόκληρες  φιάλες αίματος στους συμμάχους βλέπε δήθεν φίλους γιατί την εξαπάτησαν ή γιατί οι ιστορικές εξουσίες της την "πώλησαν"  με τέτοια ευχέρεια που τρομάζει τον νου .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

28 Οκτωβρίου 2024 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Γλώσσα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ακούγεται στην Αφρική - Δείγμα Ελπίδας μέσα στην παραφροσύνη των ημερών - ΒΙΝΤΕΟ

 


Έχουμε πρόοδο στο μάθημα των Ελληνικών. Τα παιδιά μας της Ιεράς Επισκοπής Γκόμας, αγαπάνε τα Ελληνικά. Ακούστε τους πως διαβάζουν!

ΒΙΝΤΕΟ https://drive.google.com/file/d/1QefczskfWk4efHmJmYkcucWF7d-WolrE/view?usp=drive_link

αυτός ο μεγάλος πόλεμος που μόλις ξεκίνησε θα είναι αγριότερος από τους άλλους γιατί οι άνθρωποι έγιναν από πριν δαιμονιώδεις

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : Δεκάδες νεκροί και γιατροί αγνοούμενοι καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη βόρεια Γάζα. 

Κατεστραμμένα ασθενοφόρα φαίνονται στο νοσοκομείο Kamal Adwan στο Beit Lahiya της Γάζας στις 26 Οκτωβρίου.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη βόρεια Γάζα, όπου λέει ότι επιχειρεί η Χαμάς, ο ανθρώπινος αριθμός από τις επιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται.

Το πρωί της Κυριακής, περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Beit Lahiya, στη βόρεια Γάζα, και άλλοι 80 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους στην επικράτεια.

Επιπλέον, περίπου 30 ιατρικό προσωπικό συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα το Σάββατο, σύμφωνα με μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται στη βόρεια Γάζα, δείτε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον πόλεμο:

• Απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι κοντά στην Ιερουσαλήμ: Ένας άνδρας επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Χίζμα κοντά στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Ο άνδρας οδήγησε το όχημά του προς τους στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν «αντιτρομοκρατική δραστηριότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και επιχείρησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες με αυτό, συνέχισε η δήλωση.

• Το Ισραήλ «έκανε σοβαρή ζημιά» σε ιρανικά πλεονεκτήματα : Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν είχαν βλάψει σοβαρά τις αμυντικές του ικανότητες , χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν στόχος. Στα πρώτα σχόλιά του για τα πλήγματα, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ είχε υποσχεθεί να απαντήσει σθεναρά στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

• Εμβολή λεωφορείου : Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό χτύπησε λεωφορείο κοντά σε στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (MDA). Το MDA είπε ότι έξι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και πέντε είναι μέτρια τραυματίες από τον εμβολισμό στο Ramat Hasharon, βόρεια του Τελ Αβίβ.

ποιοι (λόγοι) καίνε το Παγγαίο και γιατί ;


Μόλις πριν λίγο καιρό έσβησε στο Παγγαίο Όρος μια φωτιά με διάσπαρτους πυρήνες σε δύσβατες περιοχές και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα .
Από χθες το απόγευμα του Σαββάτου τα ίδια..
Επίγειες και από αέρος δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες .
Είναι η παρατεταμένη ξηρασία της χρονιάς μας , οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις ή κάτι άλλο ;
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Το κάτι άλλο έχει να κάνει με την γεωπολιτική και ιστορική αξία του χώρου αυτού στην βόρεια  συνοριογραμμή;
Είναι και λόγω της ξηρασίας εύκολη η απαξίωση που θέλγει "γείτονες" και δήθεν φίλους να απομειώσουν ένα πανέμορφο Εθνικό Δρυμό με αλπική πανίδα , νερά , ανεκτίμητης αξίας  κοιτάσματα σπάνιων γαιών και ουρανίου , μπορεί και χρυσού , ένα βουνό που είναι σκέτο καθαρό μάρμαρο που το στολίζουν. πανέμορφα αιωνόβια δέντρα ;
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Όσοι γνωρίζουν ιστορία, γνωρίζουν  πόσο οι "γείτονες" του Παγγαίου και οι άλλοι  το αγαπούν; Ότι και να συμβαίνει τώρα το γνωρίζει καλά η   Παναγία η  ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ που έχει τον θρόνο της πάνω σε αυτό το Όρος της Αν.Μακεδονίας  απέναντι από το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Πώς είναι δυνατόν σε μια δυσπρόσιτη περιοχή που βρίσκεται ψηλά  και από την οποία φαίνεται να μην  διέρχονται ηλεκτροφόρα καλώδια και δεν έχουν πέσει   κεραυνοί , ξαφνικά να πιάνει φωτιά;
Άντε βρείτε το.

Μέχρι να βρεθεί η αιτία της φωτιάς να θυμόμαστε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι έγιναν πονηροί και δόλιοι, αλλά και οι ίδιες οι μέρες μας σε μια περίοδο που τα Βαλκάνια μπορεί να αρπάξουν "φωτιά" σε προκαταρτικά πλαίσια ψυχοτρονικών επεμβάσεων.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

"Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ , αφού περάσει από το ΑΙΓΑΙΟ , την ΠΕΙΝΑ και τα ΣΤΕΝΑ



" λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει" Διονύσιος Σολωμός - Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι 

Έλεγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός " ο Φιλάνθρωπος ΘΕΟΣ θα οικονομήσει τα πράγματα να πάρουμε (να μας δώσουν την ΠΟΛΗ) ως μια παρηγορία γι αυτά που θα βιώσουμε, αλλά το μυαλό μας πρέπει να είναι η ΑΝΩ ΠΟΛΙΣ δια της μετανοίας μας) - για αυτό βάλαμε αδελφοί και την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ως φώτο.   

"Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ , αφού περάσει από το ΑΙΓΑΙΟ , την ΠΕΙΝΑ  και τα ΣΤΕΝΑ"

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε σε πολεμιστές του 40 στην Αλβανία : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης»;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


" Ο σουλτάνος απειλεί, ας του πούμε λοιπόν  τι έγινε  στο πρόσφατο 40 για να μην πάμε πίσω στο 21. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου με τα νησιά του είναι το σημερινό κάρφος στα μάτια των αγαρηνών.

Γιατί απειλούν τώρα τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μας;

Μετά την πρόκληση της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν μπήκαν και άλλοι στο παιχνίδι γιατί μυρίστηκαν ότι ο γεωπολιτικός εργολάβος πρόκειται να δώσει μεγάλη αντιπαροχή.

Το ΑΙΓΑΙΟ είναι πραγματικά ΑΓΙΟ και ΑΓΙΟΤΟΚΟ για αυτό και το φθονούν οι αγαρηνοί.

Αυτό το πολιτισμικό ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που μας βρέχει επί αιώνες παραμένει κάρφος στους δήθεν φίλους μας και τους αδυσώπητους εχθρούς μας.

Γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι δίχως ΑΙΓΑΙΟ δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ για αυτό , άλλοι μεν, με διπλωματικές μπαμπεσιές και άλλοι δε με την απειλή των όπλων επιθυμούν διακαώς να μας το στερήσουν.

Λες και κάποιο αόρατο χέρι μετά τον εορτασμό του ΕΠΟΥΣ της 28ης Οκτωβρίου μας οδηγεί στο ΕΠΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Τώρα φαίνεται να είναι ο « καιρός της μεγάλης ανατροπής με την υπογραφή συμφωνητικού γεωπολιτικής αντιπαροχής» από τους δήθεν φίλους μας που μας οδήγησαν εικονικά στην μνημονιακή εξαθλίωση ώστε να είμαστε αποδυναμωμένοι στα επερχόμενα δυσμενή γεγονότα για εμάς;

Αυτές οι λυπηρές εξελίξεις που μας ετοιμάζουν μπορεί να ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν.

Θα γίνουν όμως η καθοριστική αφορμή να ξυπνήσει ο Έλληνας άπαξ δια παντός.

Όλα θα τα απεργαστεί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για να μας τραντάξει και να μας βγάλει από την κοπριά της αμαρτίας.

Συμφέροντα παντού αλλά πάνω από τα συμφέροντα βρίσκεται ο αρχηγός και ο τελειωτής της ανθρώπινης ιστορίας ο ΚΥΡΙΟΣ της ΔΟΞΗΣ που έχει αποφασίσει ότι η παγκόσμιος ιστορία δεν τελειώνει δίχως Έλληνες".

"Τα παραπάνω αδελφοί γραφόταν στις 28 Οκτωβρίου του 2017 και αναρωτιόμαστε αν έχει περάσει μια μέρα απο αυτά;"

βλ. https://www.xronometro.com/panagia/

http://www.freepen.gr/2017/10/40_28.html

Θυμηθείτε αυτό

«Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

Ο Ιωάννης είναι ο μόνος Ευαγγελιστής, ο οποίος περιλαμβάνει το περιστατικό της συναντήσεως του Ιησού με τους Έλληνες αμέσως μετά τη θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ :

῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.»

«ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου»

ΑΥΤΌ ακριβώς λέει και η ΠΑΝΑΓΙΑ μας σε πολεμιστές του ΕΠΟΥΣ του 40.

«Και σας λέγω και τούτο ακόμα:

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

«1940 ¨Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλασή τους.

Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ’ έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάσει λίγες ώρες.

Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής.

Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά.

Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί:

ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε:

«Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα:

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν έχει σταματημό.»

(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»). http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Το παραπάνω κείμενο-προφητεια βρίσκεται στο βιβλίο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 του κ. Αλέκου Φλωράκη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο πόνημα που καταγράφει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από τις ιστορικές πηγές .Ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη προσπάθεια οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων. Μάλιστα στο βιβλίο αυτό υπάρχει και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο όπου κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται θαύματα που βίωσαν οι στρατιώτες μας και ειδικά εμφανίσεις της Παναγίας μας. Από τη σελίδα 141 έως 150 παρουσιάζονται πολλά θαυμαστά περιστατικά. http://oimos-athina.blogspot.gr/Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016)

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».


Το λέει ολοκάθαρα και το στηρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·

τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·

αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·

αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·

μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·

(Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)

Θα ξανακυκλοφορήσουν πάλι οι ήρωες του ηρωικού  40 και 21 ανάμεσα στα μαθητικά θρανία για να ξαναζωντανέψουν τα Ελληνόπουλα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελληνίδες-Έλληνες τώρα είναι που δεν πρέπει να τα βάλουμε κάτω.

Η ΕΛΛΑΔΑ θα γίνει το προσκύνημα των λαών της Οικουμένης…

Που αλλού;

Στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.


Σύνδεσμος Βίντεο 

Το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ για τους άλλους που θα εμπλακούν εκεί θα είναι αιματοβαμμένο γιατί θα πληρώσουν αδικίες αιώνων κατά του Ελληνικού Έθνους.

Το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ για μας θα είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ.

«καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·» ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας