Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε στα Δυτικά Βαλκάνια , παρά μόνο....

Διαβάζουμε : Κοσσυφοπέδιο: Τούρκοι εκπαιδευτές του στρατού ήρθαν για να εκπαιδεύσουν Κοσοβάρους...
Η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Τούρκοι στρατιωτικοί παρέχουν εκπαίδευση στους στρατιώτες του 1ου και του 3ου Συντάγματος της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τις KSF, αναφέρεται ότι αυτές οι εκπαιδεύσεις είναι αποτελεσματικές στην αύξηση των επαγγελματικών μαχών και εκπαίδευσης για την ασφαλή χρήση όλμων (60 MM) και όπλων HAR-66.

Περισσότερα στο  https://echedoros.blog/

στρατηγικοί αναλυτές "συμφωνούν" με άγιους πατερες "ότι γίνει θα γίνει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια" ....ήδη γίνονται

Για  εμάς δεν είναι ζοφερή προειδοποίηση αλλά " απελευθέρωση" από τις δυνάμεις του σκότους που κατέκλυσαν τον πλανήτη και επειδή πλέον δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που έρχεται " κλαίγονται ".
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 
Σε μια ζοφερή προειδοποίηση προχώρησε το βρετανικό think tank Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS).
«Ο κόσμος αντιμετωπίζει «πιθανότατα μια πιο επικίνδυνη δεκαετία».
«Η τρέχουσα κατάσταση στρατιωτικής ασφάλειας προαναγγέλλει μια πιθανώς πιο επικίνδυνη δεκαετία, που χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια ορισμένων στρατιωτικών δυνάμεων να επιδιώξουν αξιώσεις», έγραψε το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο « Στρατιωτική ισορροπία».
Το IISS είπε ότι η «εποχή της ανασφάλειας» έχει αναδιαμορφώσει το παγκόσμιο αμυντικό-βιομηχανικό τοπίο, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να αυξάνουν γρήγορα την παραγωγή πυρομαχικών και πυραύλων «μετά από δεκαετίες ανεπαρκών επενδύσεων».
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

συγκρατηθείτε από την μοιχεία , την πορνεία και τα σαρκικά - Φοβερό Θαύμα

Γιατί δεν υπάρχει Μετάνοια εις τον Άδη;
Διότι το αμάρτημα γίνεται με βούληση της ψυχής και συναίνεση - συμμετοχή του σώματος  

Διαβάστε και σωθείτε ....
Διήγησις περί του γενομένου θαύματος εν Αφρική, εν τη πόλει Καρθαγένη

Όταν βασιλιάς ήταν ο Ηράκλειος
 και πατρίκιος
 ο Νικήτας, έγινε στην Αφρική το παρακάτω θαύμα.
Κάποιος αξιωματικός του βασιλικού στρατού βρισκόταν στην Καρθαγένη.
 Επειδή όμως έπεσε στην πόλη θανατικό, πήρε τη γυναίκα του και κατέφυγε σ’ ένα προάστιο, όπου ήταν η κατοικία του, για να γλυτώσει τάχα το θάνατο.
Στην πραγματικότητα όμως έφυγε, επειδή ο διάβολος τον παρακίνησε ν’ αμαρτήσει. Σπέρνοντάς του δηλαδή σαρκικούς λογισμούς, τον κατάφερε να πέσει σε μοιχεία με τη γυναίκα του κηπουρού του.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από την πτώση του, κι αρρώστησε βαριά από βουβωνοκήλη, που τον οδήγησε τελικά στο θάνατο.
Τρεις ώρες όμως μετά την ταφή του, ακούστηκαν κραυγές μεσ’ από το μνήμα:
-Ελεήστε με! Ελεήστε με!
Έτρεξαν και σήκωσαν την ταφόπλακα. Τι να δουν τότε! Ο αξιωματικός ήταν ζωντανός! Ζωντανός, μα άλαλος. Δεν μπορούσε να μιλήσει.
Το παράδοξο γεγονός έφτασε μέχρι τ’ αυτιά του Θαλάσσιου, του πάπα της Αφρικής,5 που έτρεξε αμέσως επιτόπου για να παρηγορήσει τον ταλαίπωρο αξιωματικό.
Πέρασαν τέσσερις μέρες. Τότε η φωνή του λύθηκε κι άρχισε να διηγείται:
-Λίγο πριν βγει η ψυχή μου από το σώμα, έβλεπα να με κυκλώνουν μερικοί μαύροι, φοβεροί στη όψη. Μετά είδα να με πλησιάζουν δυο ωραίοι νέοι. Ήταν άγγελοι! Μόλις τους αντίκρυσα, η ψυχή μου γέμισε χαρά. Με πήραν μαζί τους κι αρχίσαμε ν’ ανεβαίνουμε στον ουρανό. Στην εναέρια πορεία μας συναντούσαμε κάθε τόσο τα τελώνια,6 εκείνους τους μαύρους, που εξέταζαν κάθε αμαρτία μου. Άλλο τελώνιο ήταν του ψεύδους, άλλο του φθόνου, άλλο της πλεονεξίας… Οι άγγελοι, πάντως, τους εξουδετέρωναν, παρουσιάζοντας τις αγαθές μου πράξεις. Όταν όμως φτάσαμε στην πύλη τ’ ουρανού, συναντήσαμε ένα ολόκληρο τάγμα τελωνίων, το τάγμα της πορνείας. Αυτοί παρουσίασαν τη μοιχεία που είχα κάνει πριν από λίγο καιρό. Κι έτσι νίκησαν! Μ’ άρπαξαν και μ’ έσυραν στα βάθη της γης. Εκεί οι ψυχές των αμαρτωλών δοκιμάζουν τέτοια μαρτύρια, που η ανθρώπινη γλώσσα δε μπορεί να τα διηγηθεί. Καθώς έπιασα να θρηνώ εκεί κάτω, φάνηκαν πάλι μπροστά μου οι δυο εκείνοι νέοι. ¨Ελεήστε με¨, τους ικέτεψα κλαίγοντας, ¨και δώστε μου καιρό να μετανοήσω¨. Στράφηκε τότε ο ένας και λέει στον άλλο: ¨Παίρνεις την ευθύνη γι’ αυτόν; Να του δώσουμε καιρό να μετανοήσει;¨ ¨Να του δώσουμε¨, αποκρίθηκε ο άλλος. Με πήραν τότε και μ’ έφεραν στον τάφο. Εκεί βρήκα το σώμα μου να έχει γίνει σα λάσπη και βούρκος, γιαυτό και δεν ήθελα να μπω μέσα του. Οι άγγελοι όμως μου το ξέκοψαν: ¨Είναι αδύνατο να μετανοήσεις αλλιώς, παρά μόνο με το σώμα σου, αφού μ’ αυτό αμάρτησες¨. Τότε μπήκα στο σώμα μου. Κι αυτό ζωντάνεψε και άρχισα να φωνάζω.
Εδώ τελείωσε τη διήγησή του ο αξιωματικός. Και αφού έζησε σαράντα μέρες ακόμα με τέλεια ασιτία, με θρήνους και οδυρμούς, κοιμήθηκε πάλι.


Από το βιβλίο: Διηγήσεις φοβερές και ωφέλιμες: Από τα Μηναία της Εκκλησίας μας – Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής.

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

"μην σκανδαλίζεστε, διαχειριστείτε τις προφητείες , διαχειριστείτε τις ζωές σας ..."



Φυσικά είμαστε ελάχιστοι για να σας παροτρύνουμε περί τούτου, αλλά δεχτείτε το ως μια μικρή συμβουλή στα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας.
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Όταν πριν πολλά χρόνια σπουδάσαμε "Διαχείριση Κρίσεων" δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε και στην  "Διαχείριση των Προφητειών"  .
Αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Πανιερώτατος Νεόφυτος Μόρφου , οποίος άοκνα εργάζεται πρώτα για την Διαχείριση της Σωτηρίας των ψυχών , όπως και άλλοι Λειτουργοί με φιλότιμο.
Τελικά είμεθα για το σύστημα αναλώσιμοι  (για αυτό δουλεύουν νυχθημερόν ) και για αυτό  η Διαχείριση της Σωτηρίας της ψυχής μας μετράει περισσότερο .
Τι συμβαίνει όμως αδελφοί και την έχουμε πατήσει αρκετοί, ώστε να φεύγουμε πολύ πίσω από την Διαχείριση της Σωτηρίας μας;
Μας έχει βάλλει ο πονηρός στο γνωστό εργόχειρο του και κάθε λεπτό της ώρας μας σκανδαλίζει .
Στις μέρες μας αυτό είναι εύκολο γιατί υπάρχει άφθονο υλικό σκανδαλισμού και πιστοί εργάτες για σκάνδαλα παντός είδους.
Τι λέει  ο  Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ
"Η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων.."

Ας πα­ρα­τη­ρή­σου­με αδελ­φοί, τη ζωή του Ιη­σού Χρι­στού και θα δού­με, ότι ο Κύ­ριος ποτέ δεν σκαν­δα­λί­στη­κε, με τους αμαρ­τω­λούς, όσο βα­ριές και αν ήταν οι αμαρ­τί­ες τους. 

Επί­σης σε ολό­κλη­ρο το Ευαγ­γέ­λιο, δεν βρί­σκου­με πε­ρί­πτω­ση σκαν­δα­λι­σμού των Αγί­ων Απο­στό­λων. 

Αν­τί­θε­τα οι Φα­ρι­σαί­οι σκαν­δα­λί­ζον­ταν συ­νέ­χεια με τον κα­θέ­να, σκαν­δα­λί­ζον­ται ακό­μα και με τον Ίδιο τον σαρ­κω­μέ­νο Θεό τόσο, που Τον κα­τα­δι­κά­ζουν σαν εγ­κλη­μα­τία και τον πα­ρα­δί­νουν σε ατι­μω­τι­κό Σταυ­ρι­κό θά­να­το. 

Απ' αυτό και μόνο κα­τα­λή­γου­με στο συμ­πέ­ρα­σμα, πως η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και εί­ναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων.."
Συνεχίζουμε...
Δεν υπάρχει λεπτό που να μην μας  σκανδαλίζουν ποικιλοτρόπως και αυτό μας στερεί την " ειρήνη την πάντα νου υπερέχουσα " στην οποία αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στην προς Φιλιππησίους Επιστολή του , μάλιστα μέσα σε αυτήν την Επιστολή  μας δίνει ο Απόστολος και την θεραπεία για αυτό που συζητάμε.
 " Τὸ λοιπόν, ἀδελφοί, ὅσα ἐστὶν ἀληθῆ, ὅσα σεμνά, ὅσα δίκαια, ὅσα ἁγνά, ὅσα προσφιλῆ, ὅσα εὔφημα, εἴ τις ἀρετὴ καὶ εἴ τις ἔπαινος, ταῦτα λογίζεσθε"

Σήμερα Πιστοί και άπιστοι νιώθουμε αυτήν την ασφυξία της Θεό -εγκατάλειψης εξ αιτίας της προσωπικής αμαρτίας και της παγκόσμιας αποστασίας μέσα στην οποία οργιάζουν τα σκάνδαλα .
Και τι κάνουν τα σκάνδαλα και οι ποιούντες αυτά ;
Κατευθύνουν την καθημερινότητα μας και πολτοποιούν το μυαλό μας καθιστώντας το ανίκανο να διαχειριστεί την σωτηρία της ψυχής του .
Να μην παραξενευόμαστε γιατί επιβεβαιώνονται στις μέρες μας οι προφητείες , αυτές δόθηκαν όχι για υπερβολές αλλά προς πραγματική μετάνοια.
Ένας άνθρωπος του Θεού μας έλεγε τις προάλλες: "εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα και τα λίγα συμβατά όπλα που έχουμε θέλουν να μας τα πάρουν..έχουμε όμως την Μετάνοια , τόση δύναμη έχει ΑΥΤΗ που μπορεί να στείλει τους πυραύλους σε άλλη κατεύθυνση "
Καλή Μεγάλη Βδομάδα και Καλή Ανάσταση 
( Θα έρθει αδελφοί και η Ανάσταση της Ελλάδος και της Κύπρου , όπως μας είπε πριν πολλά χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και συμπληρώνω πάνω σε αυτό.    
Όταν άκουσα τα λόγια αυτά από τον Άγιο Παϊσιο, τότε δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι βάθος πτώσης θα πέφταμε και ότι θα χρειαζόταν σήμερα  πραγματικά ΑΝΑΣΤΑΣΗ για να σωθούμε ) 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


«Είδα μαύρα σύννεφα. Η οργή του Θεού κατέβαινε στον κόσμο. Σιγά - σιγά κατεβαίνουν, σιμώνουν... και όταν αγγίξουν στη γη, τότε θα γίνει ο πόλεμος»! ΕΙΔΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - Αγία Σόφια της Κλεισούρας

 


φώτο από το f

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ή κάτι πάει πολύ καλά για κάποιους.

Ανοίγουν προβλήματα ταυτόχρονα στα Βαλκάνια, στο ΑΙΓΑΙΟ, Αν. Μεσόγειο και ΣΤΕΝΑ.

Είναι ευκαιρία να ενωθούν όλοι οι πόλεμοι - πολεμικά πεδία και να κάνουν τον μεγάλο πόλεμο κλείνοντας λογαριασμούς ετών.

Ο  ανθρωποκτόνος τέτοιες άγιες μέρες λυσσάει , το γνωρίζουμε. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" τα ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ θα συνεχιστούν" είπε σεβάσμιος μας Γέροντας

 


Φώτο από fb Μείνων μεθ ημών 

Σε μερικούς ενοχλούν ακόμα και τα έκτακτα αυτά  ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ αλλά και τα λεγόμενα των πατέρων μας.

Τα έκτακτα αυτά σημεία δίνονται δωρεάν άνωθεν σήμερα στην ανθρωπότητα για δυο κυρίως πράγματα.

Α. Να κατανοήσει ο κοσμάκης τους άπειρους και απίθανους κινδύνους που τον έζωσαν ξαφνικά.

Β. Να κατανοήσει τις πλάνες των ημερών, να συνέλθει και να ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ.

Όλα αποσκοπούν στην μετάνοια και στην αιωνιότητα.

Ο πονηρός τρέχει αυτές τις άγιες μέρες να μας οδηγήσει στον θάνατο δίχως μετάνοια και δίχως προοπτική αιωνιότητας μέσω σκανδάλων και ψευδών εντυπώσεων.

Προσπαθούν να αποκρύψουν αλήθειες και αποποιούνται ευθύνες.

Η φίμωση του Λόγου  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια αυτών που εισηγούνται την φίμωση ΤΟΥ.

Οι εκβιασμοί, ο φόβος και  ο παγκόσμιος τρόμος που διακατέχει τα πάντα είναι το όργωμα που κάνει το σκότος στα χωράφια της γης  που σε λίγο ο ίδιος ο Εσταυρωμένος και τριήμερος Αναστάς Κύριος Ιησούς Χριστός μας θα τα σπείρει.

Τώρα όσοι αντέξουν αδελφοί στην επίθεση του ψεύδους και της πλάνης.

Η Ελλάδα μας η πολυαδικημένη είναι Φίλη ΧΡΙΣΤΟΥ σαν τον τετραήμερο Λάζαρο, τον Φίλο του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ  θα  περιμένει με αγία υπομονή αυτές τις άγιες  ώρες να έλθει ο Νικητής του Θανάτου, να της φωνάξει και να της παραγγείλει  

"Ελλάδα ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ" και πάντες θα εκπλαγούν από αυτό το μέγα ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ.

Κάποια στιγμή όσοι επιβιώσουμε από αυτά τα δαιμονικά δεινά θα το δούμε.


Όταν μαρτυρούσαμε αυτό το γεγονός που βιώσαμε τότε, δεν μπορούσαμε και οι ίδιοι να κατανοήσουμε το σημερινό μέγεθος της τραγωδίας και της παγκόσμιας αποστασίας που μόνο  ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ μπορεί να μας βγάλει από αυτές.
Σήμερα όλα αυτά είναι απόλυτα κατανοητά.


 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

μια καλή ΕΙΔΗΣΗ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα "ο Τούρκος δεν θα καταλάβει νησιά μας, μόνο θα τα πειράξει" ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στο άρθρο μας εχθές :" όταν θα δεχτούμε τον μεγάλο πειρασμό από την Τουρκία, αυτή θα δοκιμάζεται από Εμφύλιο"- Ευτυχώς
βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_409.html?m=1

Επισημάναμε  μεταξύ των άλλων και αυτό : 
- ο Τούρκος για να ισορροπήσει τα εσωτερικά προβλήματα του θα επιδιώξει να αρπάξει μεγάλη νησιά του Αιγαίου .Όμως δεν θα τα καταφέρει εν όλω την κατάληψη τους και θα στραφεί σε βραχονησίδες

Ζητήσαμε πάνω σε αυτό περισσότερες επεξηγήσεις από την ασκητική εκείνη  ψυχή που μας το είπε . Έτσι σήμερα μπορούμε να συμπληρώσουμε και τα παρακάτω που μας μετέφερε:
- αδελφέ , πως να σου το πω , είμαστε στην ώρα 0
- είναι η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας που απαιτεί σιωπή ,αλλά για τον πιστό και ταλαιπωρημένο Έλληνα να σου διευκρινίσω εν ολίγοις ...
- ο Τούρκος θέλει τα νησιά του Αιγαίου , να τα καταλάβει για να έχει μετά να μας εκβιάζει.
- θα το κάνει απεγνωσμένα, αλλά θα μείνει με την όρεξη , μόνο θύλακες θα κάνει  και με αερο - αποβάσεις και αυτό θα το τολμήσει, όταν του το επιτρέψουν τα δικά μας προβλήματα .
- θα βρει σθεναρή και λυσσαλέα αντίδραση από την  Εθνοφυλακή μας που μέλημά τους πρώτο θα πρέπει να είναι η προστασία των γυναικόπαιδων .
- να μην φοβούνται οι δικοί μας , ο Τούρκος έρχεται σαν κλέφτης που έχει επάνω του τα κόλλυβα του Αγίου Παϊσίου .
- και να μην φοβούνται ακόμα για ένα λόγο και ο λόγος αυτός είναι ουσιώδης .
- θα έχουν την αμέριστη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου , των Αρχαγγέλων και των Αγίων γιατί μας πρόδωσαν πολλοί , σαν τον Ιούδα που πρόδωσε τον Χριστό .
- δεν χρειάζεται να σου πω για την προδοσία αυτών των ημερών ,τα λένε πολλοί .
- μόνο θύλακες θα κάνουν οι Αγαρηνοί και θα κορδώνονται ότι έκαναν κάτι, αλλά στο εσωτερικό τους θα έχουν μεγάλα προβλήματα .
- δεν τα λέω εγώ αυτά γιατί τα προείπε ο Άγιος Παϊσιος πριν δεκαετίες , ότι οι Τούρκοι θα πειράξουν ένα δύο νησιά ...δεν είπε ότι θα καταλάβουν εξ ολοκλήρου νησιά.
- είχες και εσύ αδελφέ τόσα χρόνια τον αγώνα σου, να δίνεις πληροφορίες στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και είχες μισθό κακίας φθόνου  , συκοφαντίας και ζηλοτυπίας . Κατόρθωσες όμως να δώσεις μηνύματα ενίσχυσης στους αδελφούς μας μέσω των αγίων Πατέρων.

Μετά από αυτά που μας είπε ο  Γέροντας αυτός ανατρέξαμε στα λεγόμενα του Αγίου Παϊσίου και τα φρεσκάραμε .

«Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

«Εξαμίλια είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, από οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα Εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».

«Το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι Tούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

«Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά»..Σύνδεσμος
Τι είπε αδελφοί ο Άγιος ;
«Το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι Tούρκοι»
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα - Καλή Ανάσταση 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ  ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ αδελφοί ας τα μάθουν αυτά οι νησιώτες και να μην πτοούνται  αλλά να είναι σε πνευματική και σωματική εγρήγορση με το σιδερικό κάτω από το προσκεφάλι τους εκείνη την στιγμή του πειρασμού που θα πρέπει να πουν ΣΤΩΜΕΝ καλώς για τα Ιερά και τα Όσια μας 

η "Μεγάλη βδομάδα" της Ουκρανίας το 2024 έχει "Ανάσταση " ..είναι το τρίτο Πάσχα του Πολέμου εκεί ( Γέροντας Ιωνάς Οδησσού)

φώτο - πως ανοίγει το μέτωπο της ραγδαίας υποχώρησης 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
"Τη δραματική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο μέτωπο, γνωστοποίησε με επίσημο ανακοινωθέν του την Κυριακή (28/4/2024) ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Μέσω Telegram ο Syrsky ανακοίνωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο και σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα και τακτικές επιτυχίες.
Στις 27 Απριλίου, ο Syrsky ειδοποίησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι «πολύ δύσκολη με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης» λόγω έλλειψης όπλων."
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

" σήμερα κατά πολύ ομοιάζει η ξηρανθείσα υπό του ΚΥΡΙΟΥ συκή με την ξεραΐλα του ψευτορωμαίικου"

 


" Μας ρώτησε ένας παππούλης από τα Ιεροσόλυμα και μας προέτρεψε να διαβάσουμε τα σχετικά από τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

Όμως συμπλήρωσε ο ίδιος αυτός ο γέροντας ότι αυτή η ξεραΐλα του ψευτορωμαίικου θα το ξεπατώσει από τις ρίζες " 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/?m=1

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


" Επείγεται λοιπόν προς το πάθος και βιάζεται να πιεί το ποτήρι του θανάτου, το σωτήριο για όλο τον κόσμο.

Έρχεται πεινασμένος για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, και δε βρίσκει σ᾽ αυτήν καρπό. Γιατί αυτήν υπαινίσσεται μεταφορικά η συκιά.

Ποιος δηλαδή τρώει το πρωί; 

Ο βασιλιάς, ο Κύριος, ο Δάσκαλος. 

Νιώθοντας πείνα πρωί-πρωί, δεν εμποδίζει την επιθυμία του φαγητού. 

Δεν συγκρατεί τη φύση Του, αλλά, σαν κάποιος ακρατής κι ακόλαστος, ορμά ανόητα στο φαγητό, σε ακατάλληλη ώρα. 

Πώς τότε παιδαγωγεί τους μαθητές Του να μην τους νικά το πάθος της επιθυμίας; 

Δεν είναι έτσι το πράγμα. 

Άλλα όπως μιλούσε διδάσκοντας με παραβολικούς λόγους, έτσι εκτελεί και τις παραβολές με έργο. 

Πλησίασε στη συκιά πεινώντας (Ματθ. 11, 19). 

Η συκιά υποδήλωνε τη φύση της ανθρωπότητας. Ο καρπός της συκιάς είναι γλυκός, τα φύλλα της τραχιά κι άχρηστα κι έτοιμα για τη φωτιά. 

Αλλά και η φύση της ανθρωπότητας είχε γλυκύτατο τον καρπό της αρετής, έχοντας από τον Θεό την εντολή να την καρποφορεί, εξαιτίας όμως της ακαρπίας της στην αρετή έβγαλε τα τραχιά φύλλα.

Πράγματι τί υπάρχει τραχύτερο από τις βιοτικές μέριμνες (Γεν. 2, 25); 

Ήταν κάποτε γυμνοί ο Αδάμ και η Εύα και δεν ένιωθαν ντροπή. 

Γυμνοί στην απλότητα και την απέριττη ζωή τους. 

Ούτε τέχνη είχαν ούτε βιοτικές μέριμνες. 

Δεν επινοούσαν τρόπους πως να σκεπάσουν τη γύμνια του σώματός τους. 

Δεν ντρέπονταν για την ακτημοσύνη τους ούτε για τη λιτότητα της ζωής τους, αλλά, αν και ήταν γυμνοί στο σώμα, τους σκέπαζε η Θεία Χάρη. Δεν είχαν σωματικό φόρεμα, αλλά φορούσαν ένδυμα αφθαρσίας. 

Όταν όμως παράκουσαν, βρέθηκαν μακριά από τη Χάρη που τους σκέπαζε. 

Απογυμνώθηκαν από την έκστασή τους προς τον Θεό και τη θεωρία Του. Είδαν τη γύμνωση του σώματός τους (Γεν. 3, 7). 

Πόθησαν τα ευχάριστα της ζωής. Βρέθηκαν μέσα στη φτωχική και στερημένη ζωή. Έραψαν φόρεμα από φύλλα συκιάς κι έκαναν περιζώματα, έκαναν πολλούς λογισμούς και βρήκαν την τραχιά και γεμάτη μέριμνες και πόνους ζωή. «Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα φας το ψωμί σου. Καταραμένη θα είναι για τα έργα σου η γη, θα βγάλει για σένα αγκάθια και τριβόλια και θα καταλήξεις στη γη» (Γεν. 3, 17, 19).

Απόχτησες γήινα φρονήματα, γι᾽ αυτό η στροφή σου θα γίνει προς τη γη.

 Έγινες ένα με τα άλογα ζώα, αφού δεν κατάλαβες ότι είχες τιμητική θέση (Ψαλμ. 48, 13). 

Ήσουν στους κόλπους του Θεού και δεν κατάλαβες την καρποφόρο αρετή. Προτίμησες την απόλαυση των γήινων κι αγάπησες τη ζωή των αλόγων ζώων. Είσαι γη και θα καταλήξεις στη γη.

Θα κληρονομήσεις το θάνατο, όπως τα άλογα ζώα. 

Αυτός είναι ο λόγος που φοράει και τους δερμάτινους χιτώνες (Γεν. 3, 21). 

Όντας με το σώμα του ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο – ενώ πρώτα ζούσε στον παράδεισο της τρυφής και κατοικούσε σε βασιλικά διαμερίσματα – απόκτησε έπειτα θνητό και παχύ σώμα, ικανό να αντέχει στους κόπους. 

Είναι αληθινά τραχιά τα φύλλα της συκιάς της φύσης μας, της απειθάρχητης κακίας της φύσεώς μας. 

Σ᾽ αυτή τη συκιά, τη φύση δηλαδή της ανθρωπότητας, πήγε ο Σωτήρας πεινώντας και ζητώντας από αυτήν το γλυκύτατο καρπό, δηλαδή τη γλυκύτατη για το Θεό αρετή, με την οποία πραγματοποιεί τη σωτηρία μας. 

Και δεν βρήκε καρπό, παρά φύλλα μονάχα, την τραχιά και πικρή αμαρτία και ό,τι κακό φυτρώνει από αυτήν.

Γι᾽ αυτό και της λέει επιτιμητικά: «Ποτέ πια δεν θα δώσεις καρπούς» (Ματθ. 11, 19). 

Γιατί η σωτηρία δεν προέρχεται από τους ανθρώπους. 

Η αρετή δεν προέρχεται από ανθρώπινη δύναμη. 

Εγώ θα φέρω τη σωτηρία σας και με το πάθος μου θα σας χαρίσω την ανάσταση. Θα σας χαρίσω επιπλέον και την απαλλαγή από την πολύ σκληρή αυτή ζωή που τώρα ζείτε. Αυτά είπε και βέβαια όπως τα είπε, τα πραγματοποίησε." ΠΗΓΗ κειμένου λόγου ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του Δαμασκηνού

https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/%CE%B7-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%AE/

Η «Γαλάζια Πατρίδα» στα τουρκικά σχολικά βιβλία!!! Στην Αθήνα όλα καλά;

Η ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη -ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία- θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό στην Αθήνα! Σύμφωνα με όσα μεταδίδει
Η “Γαλάζια Πατρίδα” στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας

Την επόμενη σχολική χρονιά οι Τούρκοι μαθητές θα εμπλουτίσουν την “εθνική τους συνείδηση” με μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.

Στα σχολικά βιβλία θα περιλαμβάνονται επίσης η ανατολική Μεσόγειος, η Θάλασσα των Νήσων (όπως αποκαλείται το Αιγαίο) και η Πατρίδα των Αιθέρων, αλλά και η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο.

Η ενσωμάτωση υποδηλώνει μια αλλαγή προσέγγισης προς ένα πιο εθνικιστικό πλαίσιο.

Όπως τρέχουν τα γεγονότα της Μεγάλης Βδομάδας έτσι αρχίζουν να τρέχουν και οι μέρες μας

 

"Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός της σημερινής ανθρωπότητας"


Φώτο από ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 

«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς».

Ποια είναι η σημασία αυτού του τροπαρίου;

Οι στίχοι παραπέμπουν σε δύο παραβολές, δηλαδή ιστορίες με κάποιο νόημα που είπε ο Χριστός. Η πρώτη φράση προέρχεται από την παραβολή των δέκα παρθένων (κατά Ματθαίον, κεφ. 25, στίχοι 1-13). Λέει ότι δέκα κορίτσια είχαν βγει να προϋπαντήσουν το γαμπρό σε κάποιο γάμο. Όμως εκείνος άργησε και αποκοιμήθηκαν. Και καταμεσίς της νύχτας ακούστηκε φωνή: «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται!». Οι κοπέλες ξύπνησαν, αλλά «οι λαμπάδες τους» έσβηναν. Οι πέντε απ’ αυτές (οι «φρόνιμες» = συνετές) είχαν μαζί τους λάδι και ανανέωσαν τη φλόγα, αλλά οι άλλες πέντε (οι «μωρές» = επιπόλαιες) δεν είχαν. Έτσι, μέχρι να βρουν να αγοράσουν, ο Γαμπρός μπήκε στο σπίτι του γάμου, έκλεισε η πόρτα και έμειναν απ’ έξω.

Όπως φαίνεται στα λόγια του Χριστού, ο γαμπρός της ιστορίας συμβολίζει το Χριστό, που όλοι περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία Του, αλλά αυτή καθυστερεί. Θα έρθει ξαφνικά («μέσα στη νύχτα») και τότε κάποιοι θα είναι έτοιμοι να εμφανιστούν μπροστά Του, γιατί θα είναι καλοί άνθρωποι, ενώ κάποιοι άλλοι θα είναι ανέτοιμοι (επειδή φέρθηκαν ανόητα και δε φρόντισαν να καθαρίσουν την καρδιά τους) και θα μείνουν έξω από «το γάμο», δηλαδή τη βασιλεία του Θεού (τον παράδεισο).

Η δεύτερη παραβολή (κατά Λουκάν, κεφ. 12, στίχοι 36-46) μιλάει για κάποιους δούλους, που περιμένουν τον κύριό τους να επιστρέψει από γάμο. Καλότυχος, λέει ο Ιησούς, εκείνος ο δούλος, που ο κύριος θα τον βρει σε επιφυλακή να τον περιμένει, ενώ αλίμονο σ’ εκείνον που θα σκεφτεί «αργεί ο κύριος» και θ’ αρχίσει να μεθοκοπάει, να δέρνει και να καταπιέζει τους άλλους δούλους. Και αυτή η παραβολή δηλώνει ότι ο Χριστός θα επιστρέψει «ως κλέπτης εν νυκτί», σε στιγμή που κανείς δε θα Τον περιμένει.

Εννοείται ότι η στιγμή, για την οποία ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος, είναι η στιγμή του θανάτου μας, που πιθανότατα θα προηγηθεί της Δ. Παρουσίας και είναι ουσιαστικά η στιγμή της κρίσης μας μπροστά στο Θεό. Ας είμαστε έτοιμοι, έχοντας καθαρίσει την καρδιά μας από τα ελαττώματα που μας εμποδίζουν να αγαπήσουμε το Θεό και τον πλησίον μας.

Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα του τροπαρίου. Ο ποιητής καλεί την ίδια την ψυχή του να μετανοήσει και να αφεθεί στα χέρια του Θεού, ζητώντας τη βοήθειά Του μέσω της Θεοτόκου, των αγίων και των φωτεινών αγγέλων (η τελευταία φράση λέγεται με όλες αυτές τις παραλλαγές). Το τριπλό «Άγιος, Άγιος, Άγιος» είναι από τον ύμνο των αγγέλων (των Σεραφείμ) που άκουσε ο προφήτης Ησαΐας (Ησαΐας, κεφ. 6) και υποδηλώνει την Αγία Τριάδα.

Θ. Ι. Ρηγινιώτης

ΠΗΓΗ https://www.dogma.gr/dialogos/ti-simainei-idou-o-nymfios-erchetai/26930/

σας τα λέγω για το πώς να ακολουθήσετε τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ μέσα στα Ιεροσόλυμα της ζωής σας εκεί που πάντα θα πετούν "βόμβες"

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως ό θαυματουργός. 
«Στα 44 μου χρόνια ο Θεός μού φανέρωσε αυτό που θα με κράταγε μέχρι τέλους τής ζωής μου σταθερό στη στενή και τεθλιμμένη οδό πού είχα επιλέξει…»

Στά 44 μου χρόνια ό Θεός μού φανέρωσε αυτό πού θά μέ κράταγε μέχρι τέλους τής ζωής μου σταθερό στή στενή καί τεθλιμμένη οδό πού είχα επιλέξει, τό τής «ἀτιμίας πόμα καθάρσιον» πού λέει καί ό Άγιος Ιωάννης ό Σιναϊτης.

Από τότε μέχρι τήν τελευταία μου αναπνοή ούτε στιγμή δέν μ’ άφησε ή συκοφαντία, ή προσβολή, ή περιφρόνηση.

Δέν θέλω νά σού μιλήσω ούτε γιά περιστατικά, ούτε γιά πρόσωπα. Μπορεί νά σέ σκανδαλίσω μέ λογισμούς αγανάκτησης καί κατάκρισης.

Δέν θά μπορέσεις έτσι νά καταλάβεις, ότι καί τή συκοφαντία καί τήν προσβολή καί τήν περιφρόνηση έφτασα νά τ’ αγαπήσω! Απορείς;

Κι όμως έμαθα νά τά βλέπω σάν τά καρφιά τού σταυρού μου!

Αυτή ήταν ή οδός τής Ανάστασής μου! Νά’ναι ευλογημένα!

Μέ μάθαν ν’ αγαπώ απαλλαγμένος από τήν αγωνία νά αρέσω, νά γοητεύω, νά τιμώμαι!

Με μάθαν νά στρέφω τό βλέμμα στούς ταπεινούς καί καταφρονεμένους, στούς απλούς, καθημερινούς καί ανώνυμους ανθρώπους, στό χρυσάφι τής γης!

Άγ. Νεκτάριος, επίσκοπος Πενταπόλεως!


η πλέον συγκλονιστική ΒΑΙΦΟΡΟΣ των ημερών μας στον Άγιο Πορφύριο στην ισοπεδωμένη ΓΑΖΑ - ζωντανή μετάδοση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ 
Τις προηγούμενες μέρες οι Ορθόδοξοι εκεί μικρά παιδιά κυρίως (όσα γλύτωσαν) έφτιαχναν Σταυρουδάκια από Φοίνικες και Βάγια εις πείσμα των παγκόσμιων σταυρωτών ..Φώτο

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

κατολίσθηση μεγαλούτσικη στην Σαντορίνη ...γιατί ; ΒΙΝΤΕΟ

Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το απόγευμα του Σαββάτου, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Η στιγμή της κατολίσθησης αποθανατίστηκε από επιβαίνοντες σε σκάφη.

Σύνδεσμος Βίντεο 

Η Θηρασιά ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στα δυτικά της Σαντορίνης. Απέχει περίπου ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας. Το νησί αποτελούσε μικρό τμήμα της δυτικής ακτής της προϊστορικής Στρογγύλης και θεωρείται πως αποκόπηκε και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκρηξης του 1600 π.Χ
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

πάμε για "άγια πάθη" του Ελληνισμού μέσω του "Οσαννά" και των μεγαλοστομιών για ανάπτυξη;

 

Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν, πρὸ τοῦ σοῦ Πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἢγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲὁ Θεός, ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ Παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ Νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν, Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.


αόρατες δυνάμεις λένε τώρα οι Τούρκοι κυκλοφορούν μέσα στην Αγία Σοφία , δεν μπορούμε να προσευχηθούμε εκεί

Τούρκος καθηγητής αφήνει να εννοηθεί ότι κυκλοφορούν πολλές αόρατες δυνάμεις μέσα στην Αγία Σοφία που σκοτεινιάζουν την ψυχή των μουσουλμάνων
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ :
Αδιανόητη ατάκα Τούρκου καθηγητή Ιστορίας για την Αγία Σοφία: «Είναι περίεργο κτίριο» 
Ο Τούρκος καθηγητής μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την Αγία Σοφία
«Μπορείς να προσευχηθείς στην Αγία Σοφία; Είναι ένα περίεργο κτίριο για προσευχή. Είναι ένα περίεργο κτίριο. Κανένας σοβαρός μουσουλμάνος δεν θα προσευχόταν εκεί. Αυτό το κτίριο σκοτεινιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η συνέντευξή υπάρχει στο YouTube και μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο καθηγητή που πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι η Αγία Σοφία πρέπει να κλείσει εντελώς καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσής της από πιθανό σεισμό στην Τουρκία.
Σύνδεσμος Βίντεο 



Πηγή 
Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τα βράδια μυρίζει θυμίαμα ;
Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ οι θυρωροί της την νύχτα παλαιότερα  είδαν παράδοξα ;
Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι μέσα στην   ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πέφτουν οι κουρτίνες και τα σεντόνια που έβαλαν οι Οθωμανοί για να κρύψουν τα ψηφιδωτά μετά την βεβήλωση  της σε τζαμί;
Ότι και να κάνουν η Αγία Σοφία ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες  της ως παγκόσμια πολιτισμική παρακαταθήκη και όχι στους βέβηλους .
Η Ρωμιοσύνη έρχεται με φόρα , την φέρνουν ασύλληπτα γεγονότα ....

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



τι σημαίνει η διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών προεκλογικά Ευρωεκλογών ;

Από το πρωί προσπαθούν να διερευνήσουν αυτό το παράδοξο γεγονός ...
"Η Ασφάλεια Αθηνών καθώς και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούν την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών
Θα γίνει ψηφιακή ανάλυση των υπολογιστών για να διαπιστωθεί εάν εχει γινει μεταφορά στοιχείων από τους υπολογιστές....
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας ύστερα από την καταγγελία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών ότι έγινε διάρρηξη στο γραφείο του....
Ήδη από το χώρο του γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών επί της οδού Ευαγγελιστρίας παρουσία των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεταφέρθηκαν δυο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές της ΔΕΕ...."
Περισσότερα στο Σύνδεσμο
Υπουργείο εσωτερικών σημαίνει εκλογικοί κατάλογοι , ελληνοποιήσεις σημαίνει πολλά και άγνωστα για εμάς δεδομένα .
Μια φορά τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες θα χτυπούσαν βαρύ συναγερμό.
Και μια ιστορική παράθεση τέτοιας μέρας ..
"Πριν 160 χρόνια, 27 Απριλίου 1864 φεύγει από την ζωή ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης σε ηλικία 67 ετών". ΠΗΓΗ

" όταν θα δεχτούμε τον μεγάλο πειρασμό από την Τουρκία, αυτή θα δοκιμάζεται από Εμφύλιο"- Ευτυχώς

φώτο η Φοβερά Προστασία στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Κάποιες επισημάνσεις απόρροια γεωπολιτικών αναλύσεων , εξελίξεων και προρρήσεων .
- ρωτάνε ποτέ θα ξεκινήσουν τα γεγονότα αορίστως, ενώ ζούμε μέσα στα γεγονότα.
- σχετικά αυτά  που αναφέρουν για την ευρύτερη περιοχή μας  πολλοί και προβληματίζουν  περισσότερους  "μας χτυπούν την πόρτα "-  δεν ακούτε;
-όταν θα δεχτούμε τον μεγάλο πειρασμό από την Τουρκία, αυτή θα δοκιμάζεται από Εμφύλιο και  Ευτυχώς.
- τότε θα χτυπηθεί και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν .
- την ίδια αυτή περίοδο και λίγο πριν, μεγάλοι σεισμοί θα διώξουν ακόμα και τα πουλιά από την Τουρκία και τότε η κοινωνική οργή θα σηκώσει τους Κεμαλιστές εναντίων των νεοθωμανών.
- θα είναι μεγάλοι σεισμοί που θα επηρεάσουν κατά πολύ και ασύμμετρα και εμάς .
- η Κύπρος θα " φάει ράπισμα  " σαν τον Χριστό  γιατί ο Κύριος την θέλει Αγία και Ελληνική .
- η Ελλάδα ένα πρωί θα ξυπνήσει με το ξυπνητήρι του πολέμου , μήπως ξυπνήσει και κατανοήσει τι γινόταν πίσω από την πλάτη της διεθνώς .
- ο Τούρκος για να ισορροπήσει τα εσωτερικά προβλήματα του θα επιδιώξει να αρπάξει μεγάλη νησιά του Αιγαίου .Όμως δεν θα τα καταφέρει εν όλω την κατάληψη τους και θα στραφεί σε βραχονησίδες .
Πάμε τώρα σε άλλα , λίγο πιο βόρεια .
- αν ο Τούρκος θα έχει εσωτερικά προβλήματα , του Ρώσου θα προηγηθούν .
- τίποτε δεν βγαίνει ως πληροφόρηση από την μυστικοπαθή Ρωσία που στο εσωτερικό της συμβαίνουν πολλά και άγνωστα .
- οι Δυτικοί δουλεύουν νυχθημερόν για να πέσει ο Πούτιν και πακέτο ο Ερντογάν .
- το πόσο θα τα καταφέρουν μόνον ο Άγιος Θεός το γνωρίζει, αλλά θα μας βγει σε καλό ..και εξηγούμεθα 
- η πιθανότητα μετάβασης της Τουρκίας σε Κεμαλική εκδοχή θα αφηνιάσει την στρατιωτική ρωσική μηχανή γιατί γνωρίζει πόσο ευαίσθητος είναι ο χώρος της Μαύρης Θάλασσας και των Στενών που σχετίζονται άμεσα με τον πόλεμο της Ουκρανίας και τα πολεμικά πεδία που ζεσταίνονται στην Μέση Ανατολή και τον Περσικό κόλπο.
- ΣΗΜΕΙΟ για όλα αυτά είναι οι εν δυνάμει επιχειρήσεις των Νατοϊκών μέσα στην Μαύρη Θαλασσα μέσω των λιμανιών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας .
- για εμάς εδώ θα πούνε οι δήθεν φίλοι μας 
" Καλή τύχη Ελλάδα φροντίσαμε να σου ανοίξουμε νέες εκπλήξεις στα Δυτικά Βαλκάνια .
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα αδελφοί με Υπομονή και Δύναμη Άνωθεν , όπως στρώσαμε έτσι και θα " ξυπνήσουμε "  απότομα .
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ. οι "γελοίες"  προφητείες για πολλούς έγιναν ειδήσεις, δίχως να καταλάβουμε ότι αυτές δόθηκαν για Μετάνοια πραγματική και επαναπροσδιορισμό της ζωής μας στον αεροδιάδρομο του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού μας .


στην κατακλυσμιαία σήμερα δαιμονική μπόρα αυτό να κάνουμε...Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης

φώτο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου Λάρνακα Κύπρος 

Ένας, μάγος που λεγόταν Μεσίτης, είχε ένα φίλο, που ήταν πολύ χριστιανός. Θέλοντας να παρασύρει και τον χριστιανό στην μαγεία, του λέγει:
-Πάμε μια βόλτα έξω από την Πόλι; (την Κωνσταντινούπολη)
-Πάμε, είπε ο χριστιανός ανυποψίαστος.
Στον δρόμο τους παρουσιάσθηκε ένας πύργος με φαντασία μαγική. Μπαίνοντας μέσα ο χριστιανός βρέθηκε μπροστά σε μια σύναξι δαιμόνων. Μόλις είδε ο διάβολος τον μάγο, τον υποδέχθηκε με τιμή και μετά ρώτησε για τον χριστιανό:
-Αυτός ποιος είναι;
-Δούλος σου είναι, λέγει ο μάγος.
-Δούλος μου είσαι; ρωτάει ο διάβολος.
-Είμαι δούλος του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος! Είπε κι έκανε τον σταυρό του.
Κι αμέσως χάθηκαν όλα, καθώς και ο Μεσίτης που τον πήραν τα δαιμόνια σύσσωμο στην κόλαση. Ο χριστιανός πήρε τα άλογα κι επέστρεφε. Στον δρόμο συναντά έναν φίλο του αξιωματικό και του λέγει:
-Πάμε στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών να κάνουμε προσευχή;
-Πάμε.
Πήγαν στην Εκκλησία και δεν ήταν κανένας εκεί. Γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχωνται. Παρατηρεί ο αξιωματικός ότι τα μάτια του Χριστού από την εικόνα του τέμπλου κοίταζαν τον φίλο του. Σκέφθηκε στην αρχή ότι έτσι θα είναι η αγιογραφία. Άλλαξε θέσι, πήγε από δω, πήγε από κει, από παντού έβλεπε τα μάτια του Χριστού να πέφτουν επάνω στον φίλο του. Τότε στενοχωρημένος είπε:
-Χριστέ μου κοίταξε κι εμένα! Γιατί εμένα δεν με κοιτάζεις;
Κι ακούει φωνή από την εικόνα:
-Εσύ, εξ ων σου δίδω, δίδεις! ( Γιατί ήταν πολύ ελεήμων ο αξιωματικός). Αυτόν όμως τον κοιτάζω, γιατί του χρωστώ. Αυτός με ομολόγησε ενώπιον των δαιμόνων. Κι εγώ θα τον ομολογήσω ενώπιον του Πατρός μου εν τοις ουρανοίς!
Βλέπετε τον μισθό της ομολογίας!

Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας 
(βιβλίο η τέχνη της σωτηρίας)
Πηγή Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ξυπνάτε έρχονται νέες πανδημίες νέας εποχής ;

Γρίπη των πτηνών
Ανησυχία στις ΗΠΑ γιατί μεταπήδησε στις αγελάδες - Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι
 Ερωτήματα του Politico για το νέο στέλεχος - Ο επικεφαλής του ΠΟΥ μίλησε για «τεράστια ανησυχία» σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο - Η γρίπη των πτηνών σπάνια μολύνει τους ανθρώπους, αλλά είναι συχνά θανατηφόρα όταν το κάνει.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Φωτοσύνθεση ΠΗΓΗ. Φιλιππία Βενετσάνου 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Κάτι πολύ σημαντικό θα συμβεί τον Μάϊο και ο κόσμος θα αλλάξει;

Κάτι πολύ σημαντικό θα συμβεί στο ταξίδι Putin στην Κίνα – Ο κόσμος θα αλλάξει τον Μάιο και η Ρωσία θα βάλει τη σφραγίδα της
Πιθανότατα θα είναι η πιο σημαντική επίσκεψη ξένου ηγέτη στην Κίνα τα τελευταία χρόνια και η προσοχή όλου του κόσμου θα είναι στραμμένη στο Πεκίνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα επισκεφθεί την κινεζική πρωτεύουσα τον Μάιο και θα έχει εξόχως σημαντικές συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
Θα έχουν συζητήσεις, που δεν θα αφορούν μόνο στις διμερείς σχέσεις.
Τουναντίον ό,τι διαμειφθεί μεταξύ των δύο ηγετών θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος ηγέτης με τον οποίο μίλησε ο Putin πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24/2/2022 ήταν ο Xi Jinping ενώ το ταξίδι του Ρώσου προέδρου στην Κίνα θα λάβει χώρα λίγο πριν από την αναμενόμενη μεγάλη ρωσική επίθεση στην ουκρανική επικράτεια με έμφαση στο Kharkiv.
Σε μια στρατηγική κίνηση που σηματοδοτεί μια αλλαγή κοσμοϊστορικής σημασίας ο Putin ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην Κίνα εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Δύση,
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

το πρόβλημα είναι ότι τα λέει και τα πιστεύει και εμείς τα ακούμε

και εμείς τα ακούμε: " η Τουρκία ποτέ της δεν διέπραξε γενοκτονία" .. μόνο μάζευε ορφανά από τις σφαγές αιώνων...τι άλλο να πούνε όταν εκτός από τον κοσμάκη πρώτα τρελάθηκαν οι ηγεσίες.   
Πριν λίγο δηλώσεις... 
Ερντογάν: Σκληρή επίθεση κατά ΗΠΑ και Νετανιάχου - Τον παρομοίασε ξανά με τον Χίτλερ
Εξαπέλυσε κατάρες κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού και στήριξε τη Χαμάς - Επίθεση στις ΗΠΑ: «Ντροπή και αδικία» που ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μεταξύ των άλλων είπε :
«Η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν διέπραξε ποτέ γενοκτονία, δεν υπήρξε ποτέ αποικιοκράτης, δεν άγγιξε ποτέ αθώους σε καμία περίοδο της Ιστορίας της που υπερβαίνει τα 2000 χρόνια» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

1986 έσκαζαν πυρηνικά εργοστάσια - 2024 έτοιμοι να σκάσουν πυρηνικοί πύραυλοι; ...Μαρτυρία πρωτόγνωρη

 

26 Απριλίου 1986 Μεγάλη Βδομάδα σκάζει το Τσερνομπιλ στο Κίεβο - 26 Απριλίου του 2024 Μεγάλη Βδομάδα φορτώνουν πυρηνικά ένθεν - ένθεν 

Άκουσε Γέροντας: "Είμαστε από τις Σκανδιναβικές χώρες και ήρθαμε στην αγαπημένη μας Ελλάδα για να μας περιθάλψει " ΟΥΑΙ εις τα Έθνη του Βορρά

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ένας Γέροντας πριν χρόνους έβλεπε ( δεν ήθελε να μας πει πως έβλεπε) την Αθήνα να είναι γεμάτη με ανθρώπους με ξανθιά μαλλιά και γαλάζια μάτια.
Αναρωτιόταν που είναι οι μελαψοί πρόσφυγες και πως αντικαταστάθηκαν αυτοί αυτομάτως με άλλα Έθνη;
Ρώτησε ένα τέτοιο νεόφερτο που δεν έμοιαζε με τουρίστα και αυτός του είπε:
" Είμαστε από τις Σκανδιναβικές χώρες και ήρθαμε στην αγαπημένη μας Ελλάδα για να μας περιθάλψει "
Αυτός ο Γέροντας μετά από αυτά αναλογιζόταν και έλεγε: μήπως τόσα ξενοδοχεία και καταλύματα που γίνονται στις μέρες μας σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ είναι Σχέδιο Οικονομίας ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ;"

 "δρομολογήθηκε μεγάλο ΜΠΑΜ στον Βορρά για να φωνάξει με δέος η ανθρωπότητα ΟΥΑΙ μαζί με τον Ουρανό"

Οι αποκαλούμενες χώρες του Βορρά , ενεπλάκησαν σε μία αντιπαράθεση που πιθανόν να μην τους αφορά στο αρχικό στάδιο, και η οποία αφορά τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα..



ουαί εις τα Έθνη του Βορρά” – στρατιωτικοποίηση της Βαλτικής Θάλασσας και της Αρκτικής.
Μίλησαν οι ΑΓΙΟΙ και σήμερα δρομολογήθηκαν.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά :

«Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά ».

Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο .

«Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας . Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος :

«Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; » 

Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε:
Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

Παισίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443

ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Απόσπασμα από την γνωστή προφητεία-ποίημα του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

” Με μιας θα ανάψει  η φωτιά, από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.
Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνει. Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη, ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη” 

ΠΗΓΗ http://anakalipto.blogspot.com/2012

Μετά από αυτά που γίνονται και πρόκειται να γίνουν είναι δυνατόν να μην τρέμει όλη η ανθρωπότητα γιατί σε λίγο θα στενάζει;

Πρώτη φορά στα χρονικά έχουν βγει τόσοι στρατηγικοί πύραυλοι στην επιφάνεια της γης κοντά σε σύνορα χωρών.

ΓΙΑΤΙ βγαίνουν άραγε;

Για να χρησιμοποιηθούν, ώστε να κάψουν την ΑΜΑΡΤΙΑ και την διδασκαλία της ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ;
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να κάνει το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ότι έγινε - έγινε με το νομοσχέδιο της "Φωτιάς" , τώρα περιμένουμε μόνο την Άνωθεν Οργή

( μακάρι να γίνουμε Φίλοι ΤΟΥ και να μας αναστήσει σαν τον Άγιο Λάζαρο)

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"Ότι έγινε - έγινε με το  νομοσχέδιο  της  "φωτιάς", τώρα περιμένουμε μόνο την Άνωθεν Οργή και πολλοί εκ διαμέτρου αντίθετα ψηφοθηρούν ή προσπαθούν να ρίξουν πάλι γέφυρες προς  τα ταμεία  του ψευτορωμαίικου." 

Η Εκκλησία είναι η μόνη Εσταυρωμένη  Αλήθεια και η μόνη Σωτηρία δια μέσου της Πίστης στον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό .
Η Εκκλησία δέχεται όλους τους ασθενείς στο σώμα , στο μυαλό και την ψυχή και αν το θέλουν και αυτοί γίνεται η θεραπεία και η σωτηρία τους .
Πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι οι Ιεροί Ναοί δεν είναι χώρος για δημόσιες σχέσεις αλλά για ΑΙΩΝΙΕΣ σχέσεις .
Και αυτοί που ρίχνουν χαστούκια θέλουν να προβληθούν και αυτοί που το παίζουν  "μωραί παρθέναι" θέλουν να βγουν και από επάνω, ενώ το "σκάνδαλο" αυτό άνοιξε μια "τεράστια οπή" στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία που δεν πρόκειται να κλείσει .
Οι πρώτοι που πρέπει να παρακαλέσουν τον ΚΥΡΙΟ  για να τους " αναστήσει " όπως τον Φίλο ΤΟΥ Άγιο Λάζαρο είναι κάποιοι εκκλησιαστικοί που σκανδαλίζουν συνέχεια. 
Βαρεθήκαμε ή μάλλον σιχαθήκαμε το "θέατρο" ανθρώπων που θέλουν να "σωθούν" πολιτικά ή εκκλησιαστικά μέσω δηλώσεων, λες και απευθύνονται σε ανίδεους ή κάτω του μέσου επιπέδου ευφυΐας.
Η επιμονή να εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις δεν θα μας βγάλει σε καλό.  
Και όταν έρθει το κακό που απευχόμαστε, άραγε θα δηλώνουν πάλι ότι " η Κύπρος πέφτει μακριά " ; ή δεν φταίμε εμείς γιατί τα Ρίχτερ ήταν πολλά ;

Διαβάζουμε από το πρωί ...

"Μητσοτάκης από τη Δροσιά Αττικής: Να στήσουμε ανάχωμα σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη"

" -Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία μας με την Εκκλησία"

Ενώ τρέχουν σοβαρότερα πέριξ μας...

"Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν"

Είχε δίκαιο ο Άγιος Παϊσιος που έλεγε ότι  "θα τους σιχαθεί ο κόσμος "...
" παρακαλώ να μετανοήσουν και μετά να τους πάρει ..."  και μάλλον εννοούσε πολλούς και όχι μόνο πολιτικούς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"η Ελλάδα δεν θα αφήσει τους μικρούς αδελφούς της να πεινάσουν έστω και αν πεινάσει η ίδια "

λάβαμε το παρακάτω μήνυμα ...
"Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοσμά Καραΐσκο που μέσα από αυτό το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και αυτή την αναφορά στη νεοπαγή μας Επισκοπή Γκόμας, διαδίδει το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και κάνει γνωστές τις ανάγκες μας, που είναι πραγματικά ανυπέρβλητες. Μην μας ξεχάσετε εδώ στην εσχατιά της γης! Καλή Ανάσταση να έχουμε! "
Μητροπολίτης Γκόμας Τιμόθεος Ντούμπας
Σύνδεσμος Βίντεο 
Στο 1: 23 προς το τέλος του βίντεο



" ο φίλος" να γίνουμε και εμείς φίλοι ΤΟΥ. ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

 

Πνευματικη συνοδοιπορια διαβάζοντας το άρθρο 
Του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'

Ὁ Λάζαρος ἦταν φίλος τοῦ Χριστοῦ καί ὁ μόνος, ἐκτός τοῦ κύκλου τῶν δώδεκα μαθητῶν, πού ἔλαβε εὐθέως ἀπό τόν ἴδιο τόν Διδάσκαλο, τόν λίαν τιμητικό αὐτό χαρακτηρισμό, τοὐτέστιν «φίλος».

Ἦταν δέ ἀδελφός τῆς Μάρθας καί τῆς Μαρίας, ὅπου τήν οἰκία τῶν τριῶν αὐτῶν ἀδελφῶν εἶχε ἐπισκεφθεῖ πολλές φορές ὁ Χριστός καί εἶχε παρευρεθεῖ μετ' αὐτῶν στή κοινή τράπεζα.

Ἦταν ὁ Λάζαρος, ἐκεῖνος, τόν ὁποῖο ὁ Χριστός ἀνέστησε ἐκ νεκρῶν καί ἡ ἀνάστασή του αὐτή ἐξιστορεῖται μέ ἀκριβεῖς λεπτομέρειες στό κατά Ἰωάννη Εὐαγγέλιο καί μόνον σ' αὐτό.

Ἀξίζει, εὐθύς ἐξ ἀρχῆς, ν' ἀναφέρουμε τίς λεπτομερεῖς αὐτές περιγραφές, τίς ὁποῖες εὑρίσκουμε στό 11ο κεφάλαιο τοῦ κατά Ἰωάννου Εὐαγγελίου, πρός ἀντίκρουσιν καί κάποιων ὀρθολογιστικῶν ἀντιλήψεων.

Πρῶτον, στό Εὐαγγέλιο ἀναγράφεται συγκεκριμένος τόπος, ἤτοι ἡ Βηθανία, κωμόπολη πού ἀπέχει μόλις τρία χιλιόμετρα ἀπό τά Ἱεροσόλυμα ἐπί τῆς ἀνατολικῆς κλιτύος τοῦ ὄρους τῶν Ἐλαιῶν. Δεύτερον, ὁ Λάζαρος, νεκρός παρέμεινε τέσσερεις ἡμέρες, «τεταρταῖος» ἀποκαλεῖται καί βέβαια ἐνταφιασμένος στό μνημεῖο κατά τά Ἰουδαϊκά ἤθη.

Τρίτον, εἶναι γεγονός ὅτι στίς δύο ἀδελφές του κυριαρχοῦσε φόβος ὅτι ὑφίσταται ἔντονη δυσοσμία, ἔπειτα ἀπό τήν πρό τεσσάρων ἡμερῶν ταφή.

Τέταρτον, ὑπάρχει στήν εὐαγγελική περικοπή λεπτομερέστατη περιγραφή τοῦ μνημείου καί τῆς σοροῦ τοῦ νεκροῦ, ἤτοι: ἐντάφια σπάργανά της κατά τό ἔθος ἐνταφιασμοῦ τῶν Ἰουδαίων. Πέμπτον, ἔχουμε τό γεγονός τῆς ἐντόνου ἀντιδράσεως τῶν ἐχθρῶν τοῦ Χριστού, τῶν Σαδδουκαίων πού ἀρνιόντουσαν ἐν γένει τήν ἀνάσταση τοῦ ἀνθρώπου.

Ἕκτον, ἱστορεῖται ἀκόμη, ἡ σφοδροτάτη ἐπιθυμία τῶν παραπάνω ἐχθρῶν καί τῶν Φαρισαίων νά θανατώσουν τόν Χριστό, ἀλλά καί τόν Λάζαρο καί ἕβδομον, ἀβάσιμη τυγχάνει καί ἡ ἄποψη, ὅτι στήν συγκεκριμένη περίπτωση τῆς ἀναστάσεως τοῦ Λαζάρου, ἔχουμε ἕνα φαινόμενο ἐγέρσεως ἀπό κάποιο εἰκονικό θάνατο, ἄποψη, ἡ ὁποία παραμένει ἀστήρικτη, ἀφοῦ ἔχουμε ἐνώπιόν μας τετραήμερο νεκρό.

Ἡ ἱστορία, μᾶς παρουσιάζει στή συνέχεια τήν ὅλη ζωή τοῦ Λαζάρου, μετά τήν ἐκ νεκρῶν ἀνάστασίν του ἀπό τόν Χριστό, κατά τήν ὁποία, ὁ Λάζαρος ἀνεχώρησε ἀπό τήν Παλαιστίνη ἀποφεύγοντας τήν ἔχθρα τῶν ἀρχιερέων, γραμματέων καί φαρισαίων, πού ζητοῦσαν νά τόν θανατώσουν καί μετέβη στήν Κύπρο.


Ἐκεῖ ἐγκαταστάθηκε στήν πόλη Κίτιο (σήμερα ὀνομάζεται Λάρνακα). Ἀργότερα τόν συναντοῦν οἱ Ἀπόστολοι Παῦλος καί Βαρνάβας καί τόν χειροτονοῦν Ἐπίσκοπο Κιτίου.


Ἔζησε μετά τήν ἐκ νεκρῶν ἀνάστασίν του τριάκοντα ἔτη καί ἀπέθανε τό δεύτερον ἐκεῖ στό Κίτιο. Μάλιστα, ἡ ὅλη ἐπισκοπική του παραμονή καί διακονία στή Λάρνακα ἔχει συνδεθεῖ μέ πολλές παραδόσεις.


Τό λείψανό του τοποθετήθηκε ἐντός μαρμαρίνης σαρκοφάγου ἐπί τῆς ὁποίας χαράχθηκε ἡ ἐπιγραφή «Λάζαρος ὁ τετραήμερος καί φίλος Χριστοῦ». Ἀργότερα, ἐπί τοῦ τάφου του κτίστηκε ἀρχικά μικρός ναός, ὁ ὁποῖος ἐπί αὐτοκράτορος Λέοντος ΣΤ' τοῦ Σοφοῦ διηυρύνθη σέ μεγάλο ὡραιότατο βυζαντινό ναό. Κατά δέ, τό 890 μ.Χ., ὁ αὐτοκράτωρ (ὁ Λέων ὁ ΣΤ') μετέφερε τό λείψανον στήν Κων/λη.

Τήν μεταφορά αὐτή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου ἀπό τό Κίτιο στήν Κων/λη ἔχει μέ δύο λόγους του ἐγκωμιάσει ὁ λόγιος Ἐπίσκοπος Καισαρίας Ἀρέθας ἐκ Πατρῶν, ὁ καί μαθητής τοῦ Μ. Φωτίου.


Οἱ λόγοι του εἶναι «Ἐπιβατήριος ἐπί τοῖς τιμίοις λειψάνοις Λαζάρου, ἅ Λέων ὁ φιλόχριστος βασιλεύς ἐκ Κύπρου μετήνεγκεν» (ἀνέκδ. ἐν κώδ. Μάρκ. 524 φ. 122) καί «Τοῦ αὐτοῦ, ἔκφρασις πομπῆς ἱερᾶς, ἥν Λέων εὐσεβής βασιλεύς ἐπί τοῖς τιμίοις λειψάνοις πεποίηται τοῦ Χριστοῦ φίλου, ὅτι πρώτως αὐτά ἐκ Κύπρου μετήνεγκεν» (αὐτόθι φ. 123). Τά κατοπινά χρόνια, κυρίως τόν 18ο αἰῶνα, ἔγιναν ἀξιόλογες ἐπισκευές στόν ἐν λόγῳ ἱερό ναό, ὅπου ὑπάρχει καί ἕνα θαυμασίας τέχνης εἰκονοστάσιο καί ἄλλα συμπληρωματικά κτίρια γιά ν' ἀποτελεῖ σήμερα τό σημαντικότερο μνημεῖο καί ἱερό προσκύνημα τῆς πόλεως Λάρνακας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ