Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ – έγινε προσομοίωση απόβασης στην ΛΕΣΒΟ;


Φώτο από https://www.iefimerida.
Όποιος είδε αυτές τις εικόνες κατάλαβε τι έγινε και τι έρχεται.
Η τουρκία ετοιμάζεται μαζί με τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο και για υβριδικές επιχειρήσεις εντός της Ελλάδος , το γνωρίζουν όλοι και πρώτα- πρώτα όλες οι υπηρεσίες του κόσμου.
Όποιος είδε αυτές τις εικόνες κατάλαβε γιατί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τις επερχόμενες εξελίξεις, ότι θα κρατήσει στρατό στα σύνορα(κοινώς θα τα σφραγίσει).
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ερντογάν είναι το καλύτερο πιόνι της νέας εποχής και των σχεδίων που απεργάζεται αυτή  για την αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος . Απλώς δεν τα βρίσκουν με τον σουλτάνο στο μοίρασμα καθότι  αυτός απαιτεί περισσότερα από αυτά  που του δίνουν.
Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό  ήταν για να καταπατηθούν διότι απέναντι τους είχαν την « φερεγγυότητα»  του τούρκου.
Όσα και μέτρα να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση, όλα οδηγούν στο γνωστό μοτίβο « μετακίνηση προσφύγων στην ενδοχώρα για την αποσυμφόρηση των Ελληνικών νησιών που υποφέρουν»
Το ΑΔΙΕΞΟΔΟ ήταν εξ αρχής γνωστό, όταν απέναντι σου έχεις ένα Ερντογάν που παίζει με όλες τις κεφαλές αποφάσεων της νέας εποχής. ( τις ξέρετε , τις γνωρίζουμε , δεν είναι μόνο ΜΚΟ, αλλά και παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες)
Οι δυτικοί γνωρίζουν τι έρχεται και αυτό που έρχεται είναι καταστρωμένο από καιρό.
Δημιουργούν μια εικονική συμπάθεια προς το Ελληνικό πρόβλημα,  γνωρίζουν καλά ,  αλλά θολώνουν τα νερά..  
« Bild: Παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο;»
ΟΧΙ δεν είναι μόνο παιχνίδια εξουσίας του σουλτάνου, αλλά παιχνίδια εναντίον της ΕΛΛΑΔΟΣ
« Πάνω από 500 πρόσφυγες έφθασαν σε μια ώρα στη Λέσβο.
Στις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται στη Λέσβο με τις αφίξεις εκατοντάδων μεταναστών μέσα σε μια ώρα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτώμενη μήπως οι νέες προσφυγικές ροές αποτελούν παιχνίδια εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν.
Αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες έφθασαν μέσα σε μια ώρα στο ελληνικό νησί. Η ακτοφυλακή μέτρησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα..», αναφέρει το άρθρο της Bild προσθέτοντας:

«Οι (ελληνικές) Αρχές έκαναν λόγο για "σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών" που αναχωρούν από τις τουρκικές ακτές. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 2016. Οι Έλληνες έστειλαν ένα πλοίο του ναυτικού τους στη Λέσβο, το οποίο έπρεπε να παραλάβει 5.000 ανθρώπους στην ηπειρωτική Ελλάδα επειδή δεν υπήρχε χώρος στα στρατόπεδα». https://www.iefimerida.gr/kosmos/bild-paihnidi-exoysias-erntogan-prosfygikes-roes-lesbo

« Αυτό δεν θα μας βγει σε καλό» το λένε όλοι  
Την εξήγηση την δίνει η ίδια η ειδησεογραφία
100.000 τζιχαντιστές προσπαθούν να μπουν Τουρκία από Συρία - Αγκυρα: «Τους στέλνουμε Ελλάδα»

Εικόνες-σοκ κάνουν τον γύρο του κόσμου με την τουρκική στρατοχωροφυλακή να προσπαθει να "αναχαιτίσει' το "τσουνάμι" μελών του FSA και άλλων παρακλαδιών των τζιχαντιστών που βλέποντας την ήττα από την προέλαση των δυνάμεων του Μ.Ασαντ προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία από την Ιντλίμπ φωνάζοντας "Ερντογάν μας πρόδωσες"!
Την ίδια ώρα, μετά από εντολή Ερντογάν, οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να «αδειάσουν» την Κωνσταντινούπολη από Σύρους πρόσφυγες. Αυτές οι ενέργειες επαυξάνουν τις ροές προς τα παράλια της Τουρκίας, και άρα, ενισχύουν την πίεση προς τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου.
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και σύμφωνα με πηγές στην Τουρκία, ο αριθμός των Σύρων πολιτών και τζιχαντιστών που επιχειρούν να περάσουν τα τουρκικά σύνορα ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.
Η πίεση αυτή μεταφέρεται αυτόματα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες (πάνω από 4 εκατομμύρια) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, και οι οποίοι πάση θυσία επιχειρούν να περάσουν στη Δύση, είτε μέσω Έβρου, είτε μέσω Αιγαίου.
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δύσης, καταδεικνύουν πως οι τζιχαντιστές όλων των οργανώσεων και αποχρώσεων στο Ιντλίμπ ανέρχονται σε 100.000!»

Η τουρκία ετοιμάζεται μαζί με τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο και για υβριδικές επιχειρήσεις εντός της Ελλάδος , το γνωρίζουν όλοι και πρώτα- πρώτα όλες οι υπηρεσίες του κόσμου.
Στις απειλές του σουλτανίσκου ότι θα επαναλάβουμε εναντίον της Ελλάδος το 1922 και το  1974 δεν υπάρχει κανένας παντελονάτος να του πει:
« ότι πετύχατε και στις δυο περιπτώσεις το πετύχατε με τις πλάτες των ξένων που εποφθαλμιούσαν την Ελλάδα»
Και να του υπενθυμίσει ότι το 1821 και το 1912 σαν Ελλάδα το πετύχαμε μόνοι μας ( Επανάσταση του 21 , Μακεδονικός Αγώνας)
Ας ξυπνήσουμε , ο τούρκος φέτος δεν έκανε διακοπές , ετοιμάστηκε για αυτά που έρχονται
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΠαρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε , την ΚΑΡΤΑ δεν θα πάρουμε.


Το ακριτικό Διδυμότειχο με την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ. Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε την φωτογραφία αυτή από το fb.
Τα παιχνίδια της Ιστορίας γίνονται επώδυνα, όταν δεν γνωρίζουμε καλά την ιστορία . Στο τέλος αυτοί που δεν νοιάζονται να την μάθουν είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν.
Στο τέλος του άρθρου θα καταθέσουμε και το απόσταγμα της προσευχής αγίων μορφών.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μετά από μακρόχρονη αρθρογραφία δείγμα του πόνου μας για τα τεκταινόμενα είμεθα υποχρεωμένοι να ομιλήσουμε με προσωπικά βιώματα από την ιστορική  περίοδο του 74.
Λες και δεν πέρασε ούτε μια ημέρα.
Και αυτό μας το  θυμίζει κάθε μέρα ο Ερτνογάν και οι στρατηγοί του που μας εκβιάζουν ότι « θα πάθετε αυτό που πάθατε το 74» και φτάνουν μέχρι του σημείου να μας ειρωνεύονται και να λένε « εξ αιτίας της εισβολής μας στην Κύπρο ήρθε σε εσάς η μεταπολίτευση»
Έτσι θα πούμε πράγματα – βιώματα της περιόδου  του 74 που κουμπώνουν με το σήμερα.
Εσείς καλοπροαίρετα να τα αξιολογήσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
Το παράδοξο είναι ότι πολλοί αναγιγνώσκουν άρθρα μας την στιγμή που δεν αποδέχονται τα προρρηθέντα υπό των αγίων πατέρων , δείγμα του έντονης ανησυχίας τους για το πούμε πάμε.
Να λοιπόν που πάμε…
17 Νοεμβρίου 1973 ο ουρανός της Αθήνας σκοτείνιασε με τα θλιβερά γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Η χούντα του Παπαδόπουλου πέφτει και ανεβαίνει η χούντα του Ιωαννίδη.
Ευθύς αναλαμβάνει νέο έργο να διαπαιδαγωγήσει τους νέους με φασιστικά πρότυπα και ταυτόχρονα αρχίζει και ψήνεται η τραγωδία του Κυπριακού λαού.
Μια μέρα στην  τελευταία τάξη γυμνασίου ( σήμερα λυκείου)  που φοιτούσα  μας  επισκέφτηκαν ραφτάδες με μελανά υφάσματα για να μας πάρουν μέτρα.
Ήθελαν να μας εντάξουν και να μας ντύσουν ως άλκιμους ( κατά τα πρότυπα του Μεταξά).
Το σκασιαρχείο για μένα ήταν η λύση. Δυστυχώς κάποιοι συμμαθητές μας  ντύθηκαν και εντάχθηκαν στην νεολαία της χούντας.
Όμως τα γεγονότα έτρεχαν μαζί και οι τραγικές εξελίξεις με πρώτη   εισβολή των τούρκων τον Ιούλιο του 74 στην μαρτυρική Κύπρο.
Αυτό ήταν ξαφνικό και οι ειδήσεις από την κυβέρνηση του χουντικού πρωθυπουργού Ανδρουτσόπουλου δινόταν με παραπληροφόρηση.
Τα νέα τα μαθαίναμε από τις εικόνες που περνούσαν από μπροστά μας.
Μετά το πρώτο 24ωρο της εισβολής η κεντρική παραλιακή λεωφόρος της γενέτειρας μου πλημμύρισε με στρατιωτικά οχήματα κατάφορτα με επίστρατους που πήγαιναν στο Έβρο.
Στην πολιτεία αυτή της Αν. Μακεδονίας με την μεγάλη ιστορία ( την Νεάπολη των Αρχαίων Ελλήνων, την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ των Ρωμιών και την Καβάλα των Νεοελλήνων) διαδραματιζόταν πρωτόγνωρες σκηνές.
Καμιόνια φορτωμένα με  όλες τις ηλικίες ανδρών  που επιστρατεύθηκαν στο τσακ. Άλλοι φορούσαν πιτζάμες , άλλοι φορούσαν παντόφλες, αξύριστοι , ταλαιπωρημένοι και νηστικοί κρεμιόταν από τα οχήματα.
 Όταν ρωτήθηκαν για αυτό το χάλι , μας είπαν ότι οι αποθήκες του στρατιωτικού εξοπλισμού ήταν άδειες και δεν υπήρχε καν επιμελητεία.
( θέλουμε να  πιστεύουμε σήμερα σε μια αντίστοιχη στιγμή παρ όλο την μνημονιακή ένδεια μας να μην επαναληφθούν τέτοια).
Δεν ήταν οι επίστρατοι μας τότε   τρομαγμένοι ή φοβισμένοι αλλά προβληματισμένοι.
Πήγαιναν στο μέτωπο αφήνοντας τις οικογένειες τους πίσω, σε ένα ανελεύθερο  καθεστώς που καταπατούσε κάθε τι το δημοκρατικό.
( άραγε σήμερα σε μια αντίστοιχη τέτοια στιγμή, πως θα αισθάνονται οι επίστρατοι μας, όταν θα αφήνουν πίσω οικογένειες με κόκκινα στεγαστικά δάνεια και ένα κάρο απλήρωτους λογαριασμούς ή όταν η υπόλοιπη οικογένεια τους- μικρά παιδιά – γυναίκες  δεν έχει τα απαραίτητα  χρήματα να επισκεφτεί  το σουπέρ μάρκετ;)

Χαρακτηριστικό τότε ήταν που  οι επίστρατοι μας ήταν προβληματισμένοι και δεν υπήρχε κανένα ηρωικό αίσθημα που να θυμίζει μέρες 40.
Μας έλεγαν
« πάμε να πολεμήσουμε για την χούντα που πούλησε την Κύπρο μας, θα δώσουμε το αίμα μας για αυτούς που επί επτά χρόνια έπιναν το αίμα της δημοκρατίας;»  
Άραγε σήμερα σε μια αντίστοιχη στιγμή, μη γένοιτο, τι θα λένε;
« πάμε να πολεμήσουμε για τα σύνορα της Ευρώπης , μιας Ευρώπης που εδώ και 10 χρόνια μας έπινε το αίμα και μας εξαθλίωσε; Εμείς θέλουμε να πολεμήσουμε για τα σύνορα της  Ελλάδος»     
      Τότε για να μετριάσουμε το πόνο των επίστρατων ανδρών με το λίγο χαρτζιλίκι μας ,ομάδες παιδιών αγοράζαμε και τους πετούσαμε, όπως περνούσαν τα καμιόνια κονσέρβες, καφέδες , ζάχαρη , μακαρόνια ( θυμάμαι , άδειασα όλο το ντουλάπι της μητέρας μου)
Μέχρι και ρούχα τους πετούσαμε παπούτσια , πουκάμισα , παντελόνια .
Ήταν στιγμές και εικόνες που δεν θα ξεχαστούν.
Σε λίγο κατέφτασαν και άλλα ποιο φοβερά νέα.
Ένας συμμαθητής μας στο ίδιο σχολείο,  μεγαλύτερος στην ηλικία, ο αείμνηστος έφεδρος αξιωματικός  καταδρομέας Δημήτριος Τσαμκιράνης ήταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας του Ελληνικού πολεμικού  μεταγωγικού που κτυπήθηκε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Η μισή Ελλάδα με τους επίστρατους όδευε προς τον Έβρο , οι ροές ήταν συνεχόμενες και όλοι αναρωτιόταν  τι έρχεται;
Τα φώτα έσβηναν νωρίς γιατί είχαμε συσκότιση σε όλη την πόλη.
Για εμάς τα παιδιά φαινόταν παράδοξα πράγματα, αλλά για τους μεγάλους που δοκίμασαν παλαιότερες αντίστοιχες καταστάσεις  δεν ήταν.
Στα πολλά ερωτήματα που έθετα εκείνες τις στιγμές στον πατέρα της μητέρας μου ( παππού μου)  κράτησα το εξής:
Είχε πολεμήσει στο Αλβανικό έπος , τραυματίστηκε και αργότερα μετά την κοίμηση του παρασημοφορήθηκε.
Όμως η εμπειρία του ήταν πολύτιμη.
Μου είπε
« τώρα που οι Έλληνες πήραν τα όπλα, η χούντα θα πέσει.»
« καμιά αδικία, καμία τυραννία, καμία προδοσία  δεν μπορεί να μείνει όταν ο Έλληνας πάρει τα όπλα για να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια της φυλής , έτοιμος να χύσει το αίμα του»
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο, όταν ο στρατηγός  Ιωάννης Ντάβος από την στρατιά του Έβρου  διαμήνυσε τους χουντικούς
« -κατεβαίνω στην Αθήνα , κανονίστε την πορεία σας»
Και αυτοί αμέσως εξαφανίστηκαν σαν τα ποντίκια.
Φυσικά μετά ήρθε η Μεταπολίτευση που σε λίγες μέρες μέσα στον δεκαπενταύγουστο του 74 είπε, ότι η Κύπρος πέφτει μακριά και ο τούρκος πήρε αέρα και προσέθεσε περισσότερο πόνο, αίμα και ατιμασμό στο μαρτυρικό νησί.
Άραγε γιατί ο Ερντογάν και η παρέα του μας θυμίζει ΣΗΜΕΡΑ  ότι ζούμε μέρες  του 74 ή ότι σε αυτούς οφείλουμε την μεταπολίτευση;
 Μήπως ο σουλτανίσκος βλέπει ανοικτές κερκόπορτες στην πατρίδα μας;

Η ιστορία κάνει κύκλους ή βιώνουμε παράλληλες καταστάσεις.
Οι ώρες μας είναι στιγμές ευθύνης και σωστών αποφάσεων.
Για να πάρεις αποφάσεις σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι φιλέλληνας και όχι ανθέλληνας.
Έρχονται στιγμές που ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Ζούμε σε προπολεμικό κλίμα και ταυτόχρονα ένα life style από πολιτικούς αρλεκίνους μας χαλάει την αισθητική της πραγματικής δημοκρατίας.
Ευτυχώς που υπάρχουν ταπεινά πτηνά μέσα σε ασκηταριά και προσεύχονται για τα σημερινά χάλια μας.
Από το πνευματικό απόσταγμα της προσευχής τους σας μεταφέρουμε τα εξής;
« ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα κοντύνει με την Ρομφαία του  την αλαζονεία του Ερντογάν , το τέλος του είναι πολύ κοντά»
« την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε( θα μας την δώσουν γεωπολιτικές συγκυρίες) , την κάρτα δεν θα την πάρουμε»
« όταν θα γίνει η πρώτη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα προσκυνήσουμε και την ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που θα μεταφερθεί εκεί από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ»

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
    


Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Φεύγει ο Άγγλος από την ΕΕ (κλείνουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο) , έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία.


« πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί»
31 Οκτωβρίου 2019 Brexit – Halloween- Θρίλερ. Αυτή η ημερομηνία δεν μπήκε τυχαία, σηματοδοτεί μέχρι τότε πολλά πράγματα σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.   
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Επισημάναμε κατ επανάληψη μετά το βεβαιωτικό δημοψήφισμα του Brexit το καλοκαίρι του 2016, ότι αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και αλλάζουν τα ζύγια που κρατούσαν την τουρκία στο άρμα της Δύσης. 
Φυσικά  υπενθυμίζουμε για  να μην ξεχνάμε, λίγες μέρες μετά το  Brexit  στην Αγγλία ( 23 Ιουνίου 2016) ,  είχαμε το τουρκικό πραξικόπημα εναντίον του κ. Ερντογάν (15- 16 Ιουλίου 2016) 
Από τότε μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν άλλαξε απλώς ,  αντίθετα έγινε δαιμονικά μπερδεμένος και   φυσικά έτσι  θα πορεύεται , διότι  δεν υφίσταται κοινός νους, αλλά ξεσηκώθηκαν τα κοινά εθνικά πάθη.    
« Από τις 29 Μαρτίου στις 12 Απριλίου και τώρα στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που στον αγγλοσαξονικό κόσμο ο «τρόμος» ανακατεύεται με τη φάρσα, οι ψυχές υποτίθεται ότι αναζητούν την αθανασία και οι ζωντανοί, με πολύ θόρυβο, προσπαθούν να ξορκίσουν τα πνεύματα. Το νέο Brexit θα είναι Halloween, εκτός εάν ώς τότε το βρετανικό κοινοβούλιο έχει καταφέρει να «ξορκίσει» την πολιτική κρίση και η χώρα έχει επιτέλους αποφασίσει ποιον δρόμο επιθυμεί να ακολουθήσει για να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»    
Όσες καραμέλες για γλείψιμο και να ρίξουν τα νεοποχίτικα  ΔΙΕΘΝΉ ΜΜΕ καμιά δεν θα πείσει. Το τραίνο πάει μόνο του και ονομάζεται Balkan – Orient Express. Ξεκινάει από την σημερινή ΕΕ με  όλες τις ανοικτές προκλήσεις της και φτάνει Βαλκάνια , Στενά και Κωνσταντινούπολη. 
Περνάει και από εμάς , να μην το ξεχνάμε… 
Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι περιγράφονται διότι το παρασκήνιο είναι αβυσσαλέο.  
Τα Σχέδια της νέας εποχής της Δύσης- ο Πανσλαβισμός των Ρώσων( μετά των φίλων τους στα Βαλκάνια)  και η πλεονεξία των τούρκων ετοιμάζουν φοβερό σκηνικό σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή μας.  
ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΣΤΕΝΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και  οι χώρες που 
προσδιορίζουν αυτούς τους γεωγραφικούς εντοπισμούς συνιστούν  εν δυνάμει πυριτοθήκη .  
Το τρελοκομείο φλέγεται; 
Ο ένας θα κτυπάει τον άλλο και δεν μπορεί κάποιος να βγάλει νόημα το τι μέλλει γενέσθαι.   
Τα γεγονότα πάλι μας σέρνουν δίχως εμείς να αντιδρούμε.  
Ο Ρώσος απαξιώνει την ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με στοχευμένες κινήσεις.
Δίνει την δεύτερη παρτίδα των S- 400 και ετοιμάζεται να πωλήσει Su- 57 στην τουρκία. 
Ταυτόχρονα ο  τουρκικός στρατός  εξαγοράζει την British Steel ,το άλλοτε καμάρι της βαριάς εγγλέζικης βιομηχανίας bbc.com/news/business
με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα των μνημονίων, όπως την κατάντησαν « οι σωτήρες μας διεθνείς  τοκογλύφοι»  
Για να μπει κάποιος στην ουσία αυτών που συμβαίνουν στις μέρες μας και στο παρασκήνιο, πρέπει να έχει διαβάσει και να ενστερνιστεί τα λεγόμενα – προφητευόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΙΟΥ και των άλλων Πατέρων μας. 
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΚΓΥΡΊΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΌ το « no deal Brexit.»   
Γιατί χρειάζεται η τουρκία  τώρα τόσο ατσάλι , τι θέλει να κτίσει με αυτό; 

 Η γυμνή από τα μνημόνια Ελλάδα γίνεται το τυράκι στην φάκα. 
Όλα είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ  
Ένας Ασκητής Πατέρας μας διαμήνυσε: « στήνεται- εξυφαίνεται  παγκόσμια συνομωσία για την πατρίδα μας»  
Και οι τούρκοι φοβούνται σφόδρα γιατί γνωρίζουν τι έρχεται. 
Δεν έχουν  Άγιους προφήτες και ανακαλύπτουν προφήτες για να δικαιολογήσουν στον τουρκικό λαό, αυτό που ετοιμάζει να κάνει η ηγεσία του, δηλ. να κτυπήσει την Ελλάδα πριν διαλύσουν την τουρκία. 
Οι Τούρκοι επικαλούνται τον… Νοστράδαμο και γράφουν ότι θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2019! 
«Οι τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2019  στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sabah. 
Σύμφωνα με τις προφητείες του Νοστράδαμου, μέσα στο 2019 θα γίνει πόλεμος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ θα συμβούν και θανατηφόροι σεισμοί.»  
Για τους  δήθεν φίλους και εχθρούς μας στήνεται  εορταστικό  σκηνικό Θρίλερ – Halloween από σήμερα μέχρι το φθινόπωρο που ο καιρός είναι καλός στα πελάγη του ΑΙΓΑΙΟΥ  για ενέργειες και πράξεις.

ΜΠΟΡΙΣ μπορείς ; ( σχήμα λόγου)
« Η τολμηρή κίνηση του Μπόρις Τζόνσον- με την οποία από ότι φαίνεται μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ συμφωνεί αφού έσπευσε να τον επαινέσει μέσω Τwitter- είχε στόχο να μπορέσει να ολοκληρώσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. Το κοινοβούλιο θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος που έχουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τζόνσον προκειμένου να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit, δηλαδή χωρίς συμφωνία. Παράλληλα όμως, σημειώνει το Reuters, η κίνηση αυτή αυξάνει τις πιθανότητες να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και να οδηγηθεί η Βρετανία σε εκλογές.»
Μαζί με το μπαμ- μπουμ έρχεται και παγκόσμια οικονομική κρίση;
« Τα σημάδια ενός αναπόφευκτου οικονομικού Αρμαγεδώνα»
Η Αμαλία Κάτζου μ΄ ένα άρθρο της στην εφημερίδα Νέα Σελίδα συγκέντρωσε όλα αυτά τα σημάδια που μας προειδοποιούν για το οικονομικό τσουνάμι που έρχεται.
Εμείς αναφερόμαστε επιγραμματικά σε αυτά αλλά αξίζει κάποιος να τα διαβάσει εξ ολοκλήρου. 

Όσο στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τα “δικά” μας ,τα οποία περιστρέφονται σχεδόν πάντα γύρω από τους κομματικούς ανταγωνισμούς, στον κόσμο υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για τα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έρχεται. Κι απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν θέλει να κάνει τίποτα για να την σταματήσει.
ΗΠΑ: Φρενάρει η ανάπτυξη
Μεγάλη Βρετανία: Στη δίνη του Brexit
Κίνα: Υποχώρηση των εξαγωγών
Βραζιλία: Υπό πίεση οικονομία & νόμισμα
Σιγκαπούρη: Επισήμως σε ύφεση
Ιταλία: Πολιτική αβεβαιότητα
Αργεντινή: Φόβοι για νέα κατάρρευση
Καμπανάκι για «θερμό» φθινόπωρο«Πιθανό σοκ στις αγορές τον Σεπτέμβριο δεν μπορεί να αποκλειστεί», προειδοποιούν οι αναλυτές της Nomura.
Ομόλογα Η ισοπέδωση της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων έχει επιταχύνει τη ζήτηση από ευαίσθητους hedgers, οι οποίοι γίνονται ουσιαστικά «μηχανικοί αγοραστές».
* Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 116 της «Νέας Σελίδας», που κυκλοφόρησε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019.
https://www.militaire.gr/ta-simadia-enos-anapofeyktoy-oikonomikoy-armagedona/?fbclid=IwAR11iom5rBr-ZoN1reYDT7aKPSF7TuK5ckyqGq3dd0TVAq7eIi1OcmIlmeE
Για εμάς ισχύει ότι είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας και διαμήνυσαν οι Προφήτες μας. 
Τελικά βιώνουμε  μπόρα δαιμονική ;

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Μνήμη της αποτομής της ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ  του Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
« πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί»

  
Φεύγει ο Άγγλος από την ΕΕ ( έχει ραγίσει  το τζάμι ΕΕ- Μ. Βρετανίας) , έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία. 
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του  Brexit είναι τελικά ο φόβος της διάλυσης των Βαλκανίων, της πρόκλησης πολεμικών συγκρούσεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ , τα Στενά και την ΠΟΛΗ;  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί


Το παιδομάζωμα μας χρωστά Πατρίδες. Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται διαπρύσιος κληρικός.


Μας χρωστούν πατρίδες και με την μοιρασιά που έρχεται εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να μας τις δώσουν πίσω.

Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται κληρικός
.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ακόμη και η ιστορία λειτουργεί με πνευματικές εξισώσεις.


Η βδελυρή λατινοκρατία του Βυζαντίου έφερε την τουρκοκρατία του παιδομαζώματος και του κεφαλικού φόρου- αίματος.


Η τελευταία έφερε μετά από δίσεκτους αιώνες την Αναλαμπή της Επανάστασης του 21.


Αυτή η Αναλαμπή δεν άντεξε πολύ και το βάσκανο μάτι της Δύσης μας έφερνε κατά διαστήματα μαζί με τις Εθνικές τραγωδίες τους φημισμένους τοκογλυφικούς οίκους των Εμπόρων των Εθνών της Ευρώπης.


Και ξάφνου σκάει στις ημέρες μας μαζί με την κατοχή των μνημονίων και « μια νέα καλώς μονταρισμένη τουρκοκρατία».


Όλα αυτά εν πολλοίς είναι γνωστά πράγματα αλλά μη διαχειρίσιμα στην νέα τους μετάλλαξη.


Η απαισιοδοξία κτυπάει κόκκινο.


Φως λογικής δεν μπαίνει από πουθενά.


Τα άρθρα και οι συστάσεις πάνε και έρχονται και η εξίσωση ή μάλλον γόρδιος δεσμός δεν λύνεται.


Η ελπίδα στις ημέρες μας μοιάζει περισσότερο με ακτιβισμό και ουτοπία και ο παγκόσμιος σχεδιασμός που εκπονήθηκε πριν χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο λήψης πλανητικών αποφάσεων κατά του κέντρου της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ολοκληρώνει την υλοποίηση του.


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ φαίνεται να σκλαβώνεται.


Η καθημερινότητα μας αιχμαλωτίσθηκε εδώ και χρόνια, όπως περικυκλώνετε η Κύπρος και σύντομα όπως φαίνεται το Καστελόριζο.

Όμως το ΦΩΣ έρχεται από την Καθ ημάς Ανατολή


δηλ. από την γειτονιά μας .


Πολύ παράξενα πράγματα θα μου πείτε αλλά αληθινά.


« Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται κληρικός.»


Έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για να μεταφέρουμε εις γνώση των καλοπροαίρετων αναγνωστών ένα θαυμαστό γεγονός.


Αρχές δεκαετίας του 90 και επί χρόνια δίναμε την ομολογία μας συμμετέχοντας σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος .


Στην πτωχή ισόγεια καμαρούλα- προθάλαμο του χώρου που γινόταν οι ηχογραφήσεις τότε επί της οδού Ιασίου , εκτός προγράμματος , ήλθε ένας αγαπητός φίλος μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος να ξαποστάσει και να μας γνωρίσει ένα υψηλό προσκεκλημένο.


Στην ομήγυρη αυτή βρέθηκε και ένας σεβαστός γνωστός πατέρας κληρικός .


Ήταν Ιούνιος μήνας και έκανε πολύ ζέστη, όμως αυτό που επακολούθησε δρόσισε τις καρδιές μας με πρωτόγνωρες εμπειρίες –νάματα.


Οι οφθαλμοί μας ήταν επάνω σε ένα υψηλό λεβέντη κληρικό παπά που η κοψιά του ήταν Ελληνική, αλλά δεν ήταν Έλληνας.


Ο υψηλός καλεσμένος της ομήγυρης ήταν τούρκος.


( για λόγους δεοντολογίας και ασφάλειας δεν θα αναφέρουμε ονόματα, αλλά θα περιγράψουμε αυτά τα παράδοξα και θαυμαστά που ακούσαμε και θα καταλάβετε γιατί)


Ο γνωστός μας μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος αφού μας σύστησε τον άγνωστο σε εμάς τούρκο κληρικό, τον παρότρυνε προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ να αφηγηθεί το πνευματικό βίωμα – μαρτυρία του.


Που να φανταστούμε το τι θα ακούγαμε από τα χείλη του;


Ο τούρκος παπάς  μιλούσε  φαρσί Ρωμαίικα


-Υπηρετούσα στην δεκαετία του 80 σαν πλωτάρχης σε μια διακεκριμένη θέση …υπηρεσίας.
Δεν είχα καμία σχέση με τον Χριστιανισμό και φυσικά την Ορθοδοξία
-Τότε στην ηλικία των 50 και χρονών επανειλημμένα επί τρεις φορές σε όραμα μου παρουσιαζόταν μια άγνωστη μαυροφορεμένη γυναίκα ( ΠΑΝΑΓΙΑ) .
-Μου έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα

« σε εξέλεξε ο ΥΙΟΣ μου για να τον υπηρετήσεις»


-Την τρίτη φορά προβληματίστηκα σφόδρα και απευθύνθηκα μέσω γνωστών σε ένα ουνίτη κληρικό.
-Αυτός κάτι κατάλαβε και άρχισε δειλά- δειλά να με κατηχεί..
-Όμως σε ένα νέο όραμα η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ μου συνέστησε να βρω Ορθόδοξο Ιερέα για να με κατηχήσει.
-Λόγω της θέσης μου ήταν πολύ διακινδυνευμένο.
-Αλλά το έκανα γιατί μια πρωτόγνωρη εσωτερική δύναμη με έσπρωχνε .
-Ένας σεβαστός πνευματοφόρος πατέρας ανέλαβε την Ορθόδοξη κατήχηση μου.
-Έγινα άλλος άνθρωπος και με το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ που δέχτηκα γιατί το επιθυμούσα διακαώς , έγινα σαν μια αναμμένη λαμπάδα.
-Στην υπηρεσία μου κάτι κατάλαβαν οι συνάδελφοι και άρχισαν να με παρακολουθούν.
-Δεν άργησαν να καταλάβουν ότι έκανα παρέα με κύκλους χριστιανών.
-Η αντίδραση τους ήταν αυτή…

Τότε η λεπτή –ασκητική φιγούρα του τούρκου παπά με μια κίνηση άνοιξε το ράσο του και το καλοκαιρινό αντερί και στην πλάτη του αντικρύσαμε χαραματιές –επουλώσεις από μαχαιριές.. πολλές μα πάρα πολλές


..εμείς παγώσαμε και δακρύσαμε.


Αυτά φυσικά ήταν και τα πειστήρια του ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ του


Ας συνεχίσουμε όμως την αφήγηση των λεγομένων του παπά- γ…


« -Απείλησαν όχι μόνο εμένα και την οικογένεια μου.
-Δεν είχα άλλη διέξοδο και κατέφυγα στην μητέρα Ελλάδα γιατί από τότε την έχω σαν ΜΑΝΑ.
-Λέγοντας εδώ τα καθέκαστα και τα μαρτύρια μου
αλλά και τον πόθο μου , θέλοντας να υπακούσω στην προσταγή της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να υπηρετήσω τον ΥΙΟ της, χειροτονήθηκα κληρικός.
-Οι πρώην συνάδελφοι μου όλο αυτό το διάστημα με παρακολουθούσαν.
-Όταν μάλιστα έμαθαν, ότι έγινα κληρικός λύσσαξαν.
-Με διαβήματα απαιτούσαν από την τότε Ελληνική κυβέρνηση να με επιστρέψουν πίσω.
-Οι εκβιασμοί και οι απειλές ήταν ανυπόφοροι.
-Για να μην φέρω σε δύσκολη θέση το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την τότε Ελληνική Κυβέρνηση, αφού εντάχθηκα στο κλήρο άλλου Πατριαρχείου έφυγα σε γνωστή πρωτεύουσα Ευρώπης.
-Άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην πολύβουη αυτή πόλη μαζί με την οικογένεια μου που με ακολούθησε και είχε ήδη ασπαστεί την Ορθοδοξία.
-Σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα γνώρισα τον δήμαρχο της μεγάλης αυτής πόλης.
-Η προσωπική μου διαδρομή τον συγκίνησε ιδιαιτέρως και προσφέρθηκε να μου δώσει μια αίθουσα του δημαρχείου για να τις λατρευτικές ανάγκες του μικρού ποιμνίου που άρχισε σιγά- σιγά να συγκεντρώνεται γύρω μου από τους ορθοδόξους χριστιανούς μετανάστες των χωρών της Μέσης Ανατολής.
-Για αυτό μάλιστα τον λόγο βρέθηκα αυτές τις ημέρες ( δεκαετία του 90) στην Αθήνα για να αγοράσω τα απαραίτητα λατρευτικά σκεύη του Ιερού Ναού.
-Ακόμα καλά- καλά δεν εγκατασταθήκαμε στον χώρο του Δημαρχείου και πολλοί επιστήμονες συμπατριώτες μου όταν έμαθαν την παρουσία μου ζήτησαν να κατηχηθούν και να βαπτιστούν
-Τώρα καταλαβαίνω την Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και ότι οι προσωπικές μου δοκιμασίες αποσκοπούσαν σε κάτι υψηλό.
-Πολλές φορές λέω στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας
« Παναγιά μου γιατί δεν με καλούσες πιο νωρίς που ήμουν νέος και είχα αντοχές»

-Ναι αδελφοί μου ολόκληρη η ΕΥΡΏΠΗ έχει ανάγκη από ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»

Λέγοντας αυτά ο τούρκος παπάς άρχισε να μας τραγουδά την ΒΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ


ΚΑΙ… να τα δάκρυα της συγκίνησης από όλους μας!!!


Εδώ τελειώνει η αφήγηση του τούρκου κληρικού


Αυτά που ακούσαμε δεν μπορούσαμε να τα πιστέψουμε.


Όμως οι χαρακιές από μαχαίρι στην πλάτη του κληρικού φώναζαν…


Μέσα στην τσέπη μου είχα λιγοστά χρήματα.


Με μια κίνηση του τα έβαλα κρυφά στην τσέπη του καταφαγωμένου ράσο του σαν μια ελάχιστη προσφορά για τις αγορές των λατρευτικών σκευών που θα έκανε την επόμενη μέρα για τον υπό σύσταση Ιερό Ναό στην αίθουσα του δημαρχείου .


Μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και ο παπά-γ… τελείωσε τις εργασίες του στην Αθήνα και πέταξε για την Ευρωπαική πρωτεύουσα που τον φιλοξενούσε.


Μόλις είχα επιστρέψει από ένα προσκύνημα στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ της Αίγινας.


Μόλις μπήκα στο σπίτι με υποδέχτηκε το κουδούνισμα του τηλεφώνου ( ακόμα δεν υπήρχαν κινητά) και οι κλήσεις από το εξωτερικό ήταν πανάκριβες.


Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου μια στιβαρή ρωμαίικη φωνή


-Παιδί μου δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό και να βάλεις μυστικά χρήματα στο ράσο μου
Ήταν η φωνή του παπα- γ…


-Μα πάτερ μου , του είπα όσα χρήματα σου έβαλα, τόσο κοστίζει το τηλέφωνο από το εξωτερικό που κάνετε
-Τέλος πάντων μου είπε  « θα μνημονεύω υπέρ αυτών που μου συμπαραστάθηκε στα δύσκολα»Μετά από τα θαυμαστά παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι η Ιστορία μας χρωστά πολλές πατρίδες.


Το δημογραφικό της Ελλάδος θα λυθεί αυτόματα μέσα από το αίμα του παιδομαζώματος διότι και για αυτό ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ  στις ημέρες μας.


Σήμερα όμως
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ


   
«Χαίρε τύραννον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής, χαίρε Κύριον φιλάνθρωπον επιδείξασα Χριστόν». 
1. Η Παναγία είναι αυτή που γκρέμισε από την εξουσία τον απάνθρωπο τύραννο και φανέρωσε τον Χριστό ως φιλάνθρωπο Κύριο. Ποιος ο τύραννος; Ο διάβολος. Γιατί τύραννος και μάλιστα απάνθρωπος; Διότι η εξουσία του ήταν σφετερισμός: δημιούργημα κι αυτός του Θεού ήταν και είναι ον εξαρτημένο από τον Θεό. Εκμεταλλεύτηκε όμως την αδυναμία του ανθρώπου και τον υποδούλωσε. Τον έκανε υποχείριό του, ασφαλώς και με τη δική του θέληση. Έτσι ο διάβολος ήταν εξουσιαστής του ανθρώπου και ιδιαιτέρως της καρδιάς του. 
2. Ο σφετερισμός αυτός όμως έλαβε τέλος. Ο Θεός θέλησε να γίνει άνθρωπος μέσω του εκλεκτού οργάνου Του της Παναγίας. Δι’ Αυτής έρχεται ο Χριστός ο Οποίος αποκαθιστά τα πράγματα, ο άνθρωπος δηλαδή ξαναβρίσκει τον φυσικό του αρχηγό, τον φυσικό του Κύριο. Διότι ο Χριστός είναι ο πραγματικός Κύριος. Κύριος της Δημιουργίας, Κύριος της Ιστορίας, Κύριος των καρδιών. http://aktines.blogspot.com/2015/03/blog-post_87.html 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί ανοίγουν όλα τα  ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ μας  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας