Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

" μόνο η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ η επονομαζόμενη ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ μπορεί να τα τρέξει γρήγορα προς το πνευματικό συμφέρον μας και να αδειάσει τις άσχημες καταστάσεις - ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ " ΓΕΡΟΝΤΑΣ

 


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- οι ΗΠΑ εγκρίνουν το τύπωμα ενός και κάτι τρις για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, ενώ το παγκόσμιο χάος της εφοδιαστικής αλυσίδας λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας που ισοπεδώνει την βιομηχανία της Κίνας- όλα βρίσκονται ενώπιον μας , όπως τα είπαν οι άγιοι πατέρες.

 

φωτο από το fb  και την Φ.Β

" χαμένοι στο διάστημα" - Ο Πούτιν πρόσφερε στον Ερντογάν «συνεργασία στο διάστημα»


 ΕΙΝΑΙ στιγμές που θυμόμαστε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που έλεγε: 

" την τουρκία θα την διαλύσουν ευγενικά" ίσως  πριν την στείλουν στο διάστημα της ιστορίας της. 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ και κατανοούμε πόσο ξέπεσε η διπλωματία με αφάνταστη υποκρισία.

" Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Σότσι έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Πούτιν σκοπεύει να συνεργαστεί με την Τουρκία σε διαστημικές μελέτες.


«Χάρη στην προσφορά του κ. Πούτιν, μπορούμε να εκτελέσουμε το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα από εδώ, δημιουργώντας ένα στη στεριά και ένα στη θάλασσα (κέντρα εκτόξευσης)», είπε ο Ερντογάν.

Η προσφορά είναι από τη Ρωσία προς την Τουρκία

Τόνισε ότι μίλησαν με τον Πούτιν για τις διαστημικές μελέτες της Τουρκίας, ο  Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Κύριε Πούτιν, πρέπει να συνεργαστείτε με την Τουρκία στο διάστημα. Θα εκπαιδεύσουμε τις αντιπροσωπείες και τις ομάδες μας για τα βήματα που μπορούν να γίνουν σχετικά με το διάστημα. Θα καθορίσουμε τον χρόνο και έναν οδικός χάρτης με τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ελπίζω να προχωρήσουμε».

Συνέχισε:

«Με άλλα λόγια, υπάρχει μια πολύ πιο προηγμένη πρόταση στις διαστημικές μελέτες. Έκανε την προσφορά ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα από εδώ, με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας στη στεριά και μιας στη θάλασσα. Θα δουλέψουμε σε αυτό το θέμα με τους φίλους μας », είπε χαρακτηριστικά." 

star.com.tr

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/09/blog-post_187.html#more


"πάει το έχασε ο κόσμος , δεν κρατιούνται με τίποτε"

 

Ιράν προς Αζερμπαϊτζάν: “Θα εξαφανίσουμε το Μπακού με 4.000 πυραύλους”!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/iran-azerbaitzan/

Μέσα σε λίγες μέρες σκάζει το ένα ηφαίστειο μετά το άλλο. Τι γίνεται στην Ελλάδα;

 


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ; 

Χαβάη: Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα -Σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/kosmos/habai-exerragi-ifaisteio-kilaoyea

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ μέρες εξερράγη το ηφαίστειο στα Κανάρια νησιά 

βλ.στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/blog-post_19.html

Λίγο μετά εξερράγη η ΑΙΤΝΑ

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/blog-post_58.html

Μέσα σε λίγες μέρες σκάζει το ένα ηφαίστειο μετά το άλλο. Τι γίνεται στην Ελλάδα που έχει ενεργά υποθαλάσσια ηφαίστεια ;

Κολούμπο – Ενεργό Υποθαλάσσιο Ηφαίστειο κοντά στην Σαντορίνη

" Βορειοανατολικά της Σαντορίνης, ανατολικά της Νέας Καμμένης, στα 40 μέτρα βάθος βρίσκεται το Κολούμποένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο,που ο κρατήρας του έχει διάμετρο μεγαλύτερη του 1,5 χλμ. και βάθος περίπου 500 μ. Στον πυθμένα του κολοσσιαίου κρατήρα σημειώνονται εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα, όπως η έκλυση χρυσού και αργύρου, αλλά και βαρέων μετάλλων όπως το αντιμόνιο και ο ψευδάργυρος. Παράλληλα, εκλύονται φυσαλίδες θερμοκρασίας 220 βαθμών Κελσίου, οι οποίες περιέχουν κατά 99% διοξείδιο του άνθρακα. Σε κοντινή απόσταση από τον κρατήρα υπάρχουν ακόμα 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.maxmag.gr/science/koloympo-energo-ypothalassio-ifaisteio-konta-stin-santorini-poy-elkyei-epistimoniko-endiaferon/

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;


Παλαιότερα έπαιζαν παιχνίδια , τώρα όμως οι λαοί έγιναν παιχνίδι αυτών που παίζουν. Αν και στο τέλος βρίσκουν λύση τυπώνοντας χαρτί , εντούτοις τα ποσά δείχνουν πάνω σε τι επίπλαστο υπόβαθρο , στηρίζονται.
" η Αμερική που ταίσε τον κόσμο στο τέλος θα φτωχύνει" λόγοι ρώσου αγίου σταρετσ Αριστοκλή.- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


" Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν την ιστορικά άνευ προηγουμένου προοπτική αθέτησης χρέους δεκάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η κρατική χρηματοδότηση αναμένεται να λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου. 

από το https://sputniknews.com/2021 

«Θα ήταν καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία, την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά και εκατομμύρια οικογένειες και εργαζόμενους των οποίων η οικονομική ασφάλεια θα κινδύνευε από καθυστέρηση στις πληρωμές», δήλωσε η  η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen σε ακρόαση στην Ουάσινγκτον.

Ο Perry Adair, σύμβουλος της Becker Avokatët, μια ομοσπονδιακή εταιρεία λόμπι, απηχεί τις ανησυχίες του Yellen, λέγοντας στο Cnet ότι «διεθνώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπονομεύσουν για πρώτη φορά την πλήρη πίστη και την πίστωση του δικού τους νομίσματος», προκαλώντας «πλήγμα» για τη θέση μας στον κόσμο και ένα όφελος για τους αντιπάλους μας όπως η Κίνα που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε παρακμή ».

Ο Moody's υπολογίζει ότι έως και έξι εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χαθούν, ενώ θα εξαλειφθεί το 1/3 της αξίας του χρηματιστηρίου - και το ισοδύναμο περίπου 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον πλούτο των νοικοκυριών.

Μια χρεοκοπία σχεδόν σίγουρα θα ωθήσει τους Moody's, Fitch και άλλους οργανισμούς αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, καθιστώντας πιο ακριβό για τις ΗΠΑ να δανειστούν νέα μετρητά στο εξωτερικό ή να εξυπηρετήσουν τα χρέη που ήδη έχουν.

Παγκόσμια κρίση;

Για τις οικονομίες που κατέχουν μεγάλα ποσά χρέους των ΗΠΑ, μια κρίση πληρωμής χρέους στις ΗΠΑ θα προκαλούσε αύξηση και των επιτοκίων αυτών των χωρών. Η Ιαπωνία, για παράδειγμα, κατέχει πάνω από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά θησαυροφυλάκια, που ισοδυναμεί με πάνω από το 20 % του ΑΕΠ της ασιατικής χώρας. Η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία κατέχουν θησαυροφυλάκιο μεταξύ 323 δισεκατομμυρίων και 1+ τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οποιαδήποτε μόλυνση που προκαλείται από κρίση στις ΗΠΑ αναμένεται να εξαπλωθεί γρήγορα και σε αυτές τις χώρες.
Μια οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ που προκαλείται από αθέτηση, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν παγώματος στις πιστωτικές αγορές, απώλειες θέσεων εργασίας και πλήγμα στο ΑΕΠ θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία σε οποιοδήποτε σενάριο, δεδομένης της τεράστιας κατανάλωσης ενέργειας των ΗΠΑ και των διασυνδέσεων της αγοράς που σφυρηλατήθηκαν χάρη στην παγκοσμιοποίηση." ΛΙΛΙΑ ΤΣΟΥΚΑΝΩΦ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20210929/debtpocalypse-now-heres-what-will-happen-if-us-defaults-on-its-mountain-of-debt-1089521854.html

" τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους ανεξαιρέτως"


φώτο η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ η  Δακρυορροούσα η Μυροβλήτισσα στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα Αθηνών.

Βοηθήστε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των γνώσεων που έχει ο καθένας πως θα διαχειριστούμε τυχόν δραματικές ελλείψεις που θα παρουσιαστούν.. σε πολλά πράγματα .
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
στην διατροφή ..στα φάρμακα.. στις μετακινήσεις μας.. στην κηπουρική ..στην ασφάλεια μας, στις επικοινωνίες,,, στην ενέργεια... στην θέρμανση και σε πολλά άλλα.
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΩΦΕΛΙΜΑ.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ..ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ
Η ΓΝΩΣΗ και Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
( αυτά επισημαίναμε τον Σεπτέμβριο του 2017)
ΣΗΜΕΡΑ τα πράγματα είναι πλέον συγκλονιστικά.
Στην Μεγ.  Βρετανία παίζουν ξύλο για τα καύσιμα κίνησης.
Στις πέντε θάλασσες του πλανήτη έχει ξεκινήσει ο οικονομικός πρώτα αρμαγγεδώνας και μετά ο πολεμικός μεταξύ των ισχυρών της γης.
Από τα νερά ξεκινάει το κακό , έτσι και στην Ελλάδα από τα νερά θα πιαστούμε με τους διπλανούς.
Αξέχαστη η φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ "μετά την εμπλοκή της Ελλάδος - τουρκίας η Ελλάδα θα πεινάσει , θα πει το ψωμί- ψωμάκι."

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΕΜΒΟΛΙΟ ή ΣΥΝΤΑΞΗ σε συνάφεια πανδημίας


 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtu.be/cneYeS5Ysgs

ΓΙΑ να προσγειωθούμε ή να γειωθούμε.

 


Ελληνογαλλική συμφωνία: Ο Ι.Μάζης γράφει για τα συν τα πλην και τη “δημιουργική ασάφεια”


Καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ

1) Γενικώς, τα άρθρα 1 και 2, με Διασταλτική ερμηνεία δύνανται να καλύψουν την περίπτωση της Τουρκίας.

2) Η φράση (άρθρο 1) «εντός του πλαισίου των αμοιβαίων δεσμεύσεων ασφαλείας» … και «για την πλήρη εφαρμογή τους» δημιουργεί προβληματισμό για την περίπτωση της Τουρκίας.
3) Η ακολουθούσα φράση «δημιουργεί και για τα δύο κράτη συμφέροντα ασφαλείας που συνδέονται στενά μεταξύ τους…αύξησης των εντάσεων ή ένοπλης επίθεσης όπως προβλέπεται στο άρθρο 2» δημιουργεί δυνατότητες αντιμετώπισης της Τουρκίας εντός πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Συμπερασματικώς,
1) Μπορούμε να πούμε για μια υπαρκτή «δημιουργική ασάφεια» η οποία χαρακτηρίζει μεν όλες τις διπλωματικές Συμφωνίες και Συνθήκες (εδώ πρόκειται για συμφωνία) αλλά θέλει προσοχή και (κοινή άτυπη) συναπόφαση πριν την εφαρμογή της.
2) Απαιτείται λοιπόν επί της ουσίας, ισχυρό ουσιαστικό κοινό συμφέρον και αυστηρά τηρουμένη αμοιβαιότητα από πλευράς Ελλάδος στα αντίστοιχα γαλλικά συμφέροντα (πχ Σαχέλ) ώστε να απολαύσει η Ελλάς την αναμενόμενη γαλλική στρατιωτική συνδρομή όταν την χρειασθεί έναντι της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/ellinogalliki-symfonia-o-i-mazis-grafei-gia-ta-syn-ta-plin-kai-i-quot-dimioyrgiki-asafeia-quot/

ΜΟΡΦΟΥ " Έρχεται μια ωραία κοπέλα μοντέρνα, καλοντυμένη και μου λέει ‘‘Πανιερώτατε, ήμουν και εγώ ασθενής σαν εσένα "

 


Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, στο πλαίσιο της ακολουθίας της ρασοευχής του μοναχού Ευμένιου, περιέγραψε περιστατικό όπως του το εκμυστηρεύτηκε γυναίκα όταν παρέστη στον γάμο του γιού του ιατρού Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη.

«Προχτές ήμουν στον γάμο του γιου του εξαίρετου γιατρού Ελπιδοφόρου και στο τέλος, όπως είναι η μοίρα μου τελευταίως, με έβαλαν σε μια καρέκλα και έκατσα και περνούσε ο κόσμος όλος και έπαιρνε ευχή.

" Τους είπα ότι έγινα λαϊκό προσκύνημα. Έρχεται μια ωραία κοπέλα μοντέρνα, καλοντυμένη και μου λέει ‘‘Πανιερώτατε, ήμουν και εγώ ασθενής σαν εσένα όχι με κορονοϊούδιν αλλά με κορονοϊάρα’’. “Κινδύνεψα να πεθάνω” λέει “και ξέρεις ποιος με έκανε καλά;” Εγώ ο εξυπνάκιας νόμισα ότι για να είναι στον γάμο του γιου του Ελπιδοφόρου.

»Της λέω ο Ελπιδοφόρος, μου λέει ‘‘όχι ο γέροντάς σου ο Ευμένιος. Μου παρουσιάστηκε και μου είπε κόρη μου μην ανησυχείς. Θα αναλάβω εγώ και θα γίνεις καλά. Με έστειλε ο Αγιος Νικηφόρος’’. Τέτοια έχουμε πολλά εν εσχάτες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο μητροπολίτης.

Δείτε το απόσπασμα στο 26:14 του βίντεο:

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com/

https://www.in.gr/2021/09/29/greece/mitropolitis-morfou-epanilthe-koronoioudin-kai-koronoiara/?


Καλές οι γαλλικές φρεγάτες αλλά χρειαζόμαστε και Εθνικούς Ευεργέτες για να βοηθήσουν την Ελλάδα που την κατασπάραξαν τα θηρία των μνημονίων.

Στην Κρήτη μας δημιουργήθηκε αποταμιευτικός λογαριασμός πόνου και προσευχής, σε λίγο και στην Ελλάδα.

 


φώτο από  https://www.protothema.gr/greece/article/
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι ειδικοί επιστήμονες λένε ότι το σεισμικό προφίλ της Ελλάδος άλλαξε δραματικά με όλες αυτές τις τεκτονικές ανατροπές. Δεν γνωρίζουν όμως , ότι ο προφητικός λόγος πριν χρόνους αναδείκνυε  εν δυνάμει μεγάλα σεισμολογικά φαινόμενα σε όλη την ευρύτερη περιοχή μας. Η ανάδειξη αυτή δεν γινόταν για να προκαλέσει φόβο ή ταραχή, αλλά συναίσθηση και μετάνοια , που πάμε και που πατάμε; Το να προκαλείς το ΘΕΙΟ με την διαστροφή προκαλείς και τον πνευματικό νόμο της οργής.

ΠΡΙΝ λίγο

" Διπλή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη, αναστάτωσε και πάλι  τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, εκεί όπου υπάρχουν πολλά κτήρια τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ    στο   https://www.protothema.gr/greece/article/1166066/seismos-tora-dipli-seismiki-donisi-anastatose-kai-pali-tin-kriti/

φώτο από  https://www.protothema.gr/greece/article/

Αυτές οι εικόνες προκαλούν αμέριστη συμπόνοια για τους συνανθρώπους μας και μας δείχνουν τι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή.

Είναι γεγονός ότι άλλαξε το σεισμικό προφίλ της Ελλάδος και της Λεκάνης της Μεσογείου , φυσικά και όλου του πλανήτη.

Η συχνότητα των καταστροφικών αυτών φαινομένων παγκοσμίως μπορεί να ενταθεί και η πανδημία με τα παρελκόμενα της δύναται να παίζει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο;

ΓΙΑΤΙ " σεισμός"  μπορεί να είναι και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση των πάσης λογής φουσκών που  ενισχύθηκαν από την πλάνη και την πλεονεξία.

ΓΙΑΤΙ " σεισμός"  μπορεί να είναι και η πολεμική σύγκρουση με κάθε λογής φονικά όπλα.

Πριν πάμε στην έμπρακτη μετάνοια είναι βέβαιο ότι πρώτα καταθέτουμε πόνο και προσευχή.



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Παράχωσαν το εκκλησάκι ΤΗΣ; αλλά όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ κατέφτασε στην Κρήτη (βλ.ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ) από Θεσσαλονίκη για να σώσει τα παιδιά της

 


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ 

Λίγες ώρες από την άφιξη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη , ΑΥΤΗ τους έσωσε από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 

τι μας μετέφεραν στις 8 Ιούλιου του 2021 για τον σεισμό στην Κρήτη;

ΚΡΗΤΗ - " γκρεμίστηκε μια παλιά εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και μετά έγιναν οι πρόσφατοι δυνατοί σεισμοί πάνω στο νησί;"


Γράφαμε τότε 
" Οι σεισμοί αυτοί έγιναν στην ξηρά , ευτυχώς δίχως θύματα αλλά ήταν αντιληπτοί στο Ηράκλειο και σε άλλα μέρη του νησιού. 

 Ψάχνουν να βρουν οι επιστήμονες το ρήγμα στην ξηρά,  αλλά δεν το βρίσκουν. 

Έτσι μας μετέφεραν σαν πληροφορία από την Αγιοτόκο Κρήτη, αλλά το παράδοξο είναι που μια κατά ΧΡΙΣΤΟΝ Σαλή ευλαβέστατη εκεί στην περιοχή  τους διαμήνυσε: της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ θα  καταλάβουμε.

τι να καταλάβουμε άραγε;  

Ποιος να  πιστέψει αυτά τα πράγματα;" 

 Αυτά μας είπαν και τα επισημάναμε ως φήμες.
Τελικά ο σεισμός ο καταστροφικός δεν έγινε κοντά της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ αλλά στις 27 Σεπτεμβρίου.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΞΕΘΑΨΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ... φήμες ή αλήθεια μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ γνωρίζει ;

 




Τι κυκλοφορεί τώρα στα μέσα μαζικής δικτύωσης;
" Στο διπλανό χωριό από το Αρκαλοχώρι Κρήτης που έγινε ο σεισμός είναι τα Ρουσσοχώρια που θάψανε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής λόγω εργασιών που γινόταν στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι λένε ότι από τότε οι σεισμοί είναι πολύ συχνοί. Ο εργάτης που έθαψε με την μπουλντόζα το εκκλησάκι την επόμενη μέρα πέθανε. Αυτά τα έμαθα από σχόλια στο facebook κατοίκων της περιοχής."
Άλλη πληροφορία
" To ότι τρέμει η Κρήτη τον τελευταίο καιρό μου το έχει πληροφορήσει και η κουμπάρα μου που μένει στο Ηράκλειο. Εκείνη το αποδίδει σε κάτι έργα που κάνουν μέσα στην γη στον νομό Ηρακλείου."
Άλλη πληροφορία που μας δόθηκε τηλεφωνικά μέσω καλού φίλου:
"όταν παραχώθηκε η εκκλησία αυτή που όπως λένε ετιμάτο στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας και την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ακούστηκε ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ παρουσιάστηκε σε μια ευλαβή γυναίκα και της είπε το μεσοκαλόκαιρο
-να δεις τι θα γίνει στις 27 του μηνός
Τότε όλοι περίμεναν και λόγω της ακολουθίας των σεισμών που γινόταν συνέχεια να γίνει πιθανώς κάποιος μεγάλος σεισμός εκεί κοντά της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, αλλά τελικά αν ισχύουν όλα αυτά , έγινε ο μεγάλος αυτός καταστροφικός σεισμός στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.
ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



«Αλλάζει το σεισμικό τοπίο στην Ελλάδα-σεισμικές δονήσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

 



φωτο από το fb και την ΦΒ
" η αμαρτία μας βράζει και η γη κοχλάζει" 
"το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη που σειόταν εδώ και 4 μήνες έδωσε σεισμό καταστροφικό , η Θήβα που σείεται άλλο τόσο , τι θα δώσει;" 

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στο Ηράκλειο: «Αλλάζει το σεισμικό τοπίο στην Ελλάδα» 
Καμπανάκι για τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας έκρουσε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, «Αλλάζει το σεισμικό τοπίο στην Ελλάδα». Οπως εξήγησε «ο σεισμός στην Κρήτη είναι ο πρώτος από το 1900, είναι ένα ρήγμα που δεν γνωρίζαμε και δείχνει ότι σεισμικές δονήσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

ΕΡΩΤΗΣΗ " αυτό το ρήγμα στην Κρήτη μπορεί να ήταν άγνωστο αλλά με τα 6 ρίχτερ άραγε ενεργοποίησε και τα πλησίον γειτονικά ρήγματα και τα υποθαλάσσια ηφαίστεια του ΑΙΓΑΙΟΥ;"

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/2rTNHgS9oLw

να διαβάσει η σεισμολογία τους αγίους πατέρες και τα λεγόμενα τους για αυτά που έρχονται;

 

ΒΙΝΤΕΟ σύνδεσμος https://youtu.be/2ERmjU7l2Do

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ κλαίει αδιάλειπτα στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα , η Κρήτη σείεται , τι έρχεται αδελφοί άλλο; ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑ και στα γόνατα αυτό απέμεινε.

Λίγες ώρες από την άφιξη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη , ΑΥΤΗ τους έσωσε από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 Λίγες ώρες πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη γράφαμε: 

" Η ποιο σωστή απόφαση των τελευταίων 40 χρόνων, να κατεβάσουν την ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ την ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη που έχει μπει στο βασκανο μάτι του τούρκου. Η Κρήτη για να σωθεί πρέπει να γίνει ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΗ." βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/40.html

ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ- ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ - ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ  -Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ

Σήμερα το πρωί

" Λέκκας για το μέγεθος: «Ήταν κεραυνός εν αιθρία» - Οι σεισμολόγοι ανέμεναν δονήσεις αλλά το μέγεθος του σεισμού αλλάζει τα δεδομένα - Από τις αρχές του καλοκαιριού οι επιστήμονες καλούσαν τους πολίτες να προσέχουν.

 Ως κορύφωση ενός φαινομένου το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες βλέπουν οι σεισμολόγοι τον μεγάλο σεισμό των 6.0 Ρίχτερ -σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου- που «χτύπησε» το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και αναστατώνοντας μεγάλο μέρος της Κρήτης και είχε σαν συνέπεια να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος." 

https://www.protothema.gr/greece/article/1165198/sta-6-rihter-o-seismos-stin-kriti-ti-lene-oi-epistimones-doniseis-epi-tesseris-mines-sto-arkalohori/

ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ οικονόμησε λίγες ώρες πριν για να μην ισοπεδωθεί η Κρήτη και συμβούν χειρότερα.

"Άφιξη της θαυματουργής και ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ του Ιερού Ναού μας, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Από το Σάββατο, 25/9, έως και τη Δευτέρα 27/9, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα Της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, θα βρίσκεται στην Κρήτη, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, κατά την Ιερά Πανήγυρη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Χουδετσίου Πεδιάδος."

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 

" Το Αρκαλοχώρι «έτρεμε» επί μήνες
Την ίδια εκτίμηση έκανε μιλώντας στο protothema.gr και ο Δρ Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο οποίος είπε πως η δόνηση που σημειώθηκε ήταν και ο κύριος σεισμός. Σημείωσε δε πως επρόκειτο για αποτέλεσμα μια σεισμικής ακολουθίας που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες. «Αυτός ο σεισμός προήλθε ως αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου με μικρές και μεσαίες δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και θα τον μετρήσω ως κύριο σεισμό. Λόγω της παρατεταμένης σεισμικής περιόδου και λόγω του ιστορικού της περιοχής εκτιμώ ότι είναι ο κύριος σεισμός», είπε." 

πριν λίγα 24ωρα επισημάναμε :

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ- ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΛΑΙΕΙ - ΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ;


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Mετά τις γερμανικές εκλογές έρχονται και εδώ εκλογές; Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία θα έρθουν και εδώ;

 

Mετά τις γερμανικές εκλογές έρχονται και εδώ εκλογές; Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία θα έρθουν και εδώ;
Συνεταιρισμός πολιτικών δυνάμεων εκεί - οικουμενική σύνθεση εδώ;

ο τούρκος γνωρίζει το μυστικό και καραδοκεί σαν άγριο θηρίο στους " θάμνους"  του ΑΙΓΑΙΟΥ;.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΡΙΑ φίλη μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα - ΤΙ ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ;

 


"Σήμερα το πρωί έτρεχαν βροχή τα δάκρυα της Παναγιάς της Παρηγορήτρας. Πλέον δεν μοιάζουν με δάκρυα πάνω στο πρόσωπό της, αλλά με ποταμό. Επίσης μυρόβλυζαν όλες οι εικόνες του ναού"

Vassilia Deroukaki




ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας το θαύμα που έζησα από τον Άγιο Ραφαήλ!

 

Θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας το θαύμα που έζησα από τον Άγιο Ραφαήλ!Πριν 18 χρόνια όταν η κόρη μας ήταν 5 χρόνων έπαθε φυματίωση μείναμε στο νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης 1,5 μήνα περίπου την είχαν πειράξει τα φάρμακα έπαθε γαστρίτιδα το παιδί βασανιζόταν από τις εξετάσεις (γαστροσκόπηση)όταν είδα το παιδί μου πόσο πολύ βασανιζόταν είπα στον Άγιο Ραφαήλ το παιδί μου δεν έχει αμαρτίες εγώ φταίω θεράπευσε την κι εγώ θα στην φέρω να σου ανάψει αυτή κερί..Και όντως με το που βγήκαμε από το νοσοκομείο πήγαμε όλοι στο μοναστήρι σας άναψε και η μικρή το κερί στον Άγιο και το θαύμα έγινε!!Όταν ξαναπήγαμε για εξετάσεις όσοι γιατροί την είδαν μας είπαν να μη λέμε πουθενά ότι το παιδί πέρασε τέτοιο πράγμα είναι σαν να μη το πέρασε!Όταν πια έγινε 20 χρόνων έπρεπε να βγάλει βιβλιάριο υγείας έκανε ακτινογραφία θώρακος το πρώτο πράγμα που μου είπε ο γιατρός είναι ότι το παιδί μου δε θα πάθει πότε φυματίωση γέλασα και του είπα γιατρέ το παιδί μου έχει πάθει φυματίωση και την θεράπευσε ο Άγιος Ραφαήλ! Έμεινε έκπληκτος ο γιατρός μου λέει οι ακτινογραφίες είναι πλέον ψηφιακές τα πνευμόνια της έχουν παρά πολλά αντισώματα που το παιδί δε θα πάθει πότε τίποτα!Αντί για την τσάντα της της είπε να κουβαλάει πάντα την ακτινογραφία και να την δείχνει παντού!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγιο Ραφαήλ που έγινε προστάτης της κόρης μου!

Αυτές είναι ειδήσεις και όχι άλλα λόγια για να "αγαπιόμαστε"

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ προειδοποιεί «Η ανθρωπότητα είναι απαράδεκτα κοντά στον πυρηνικό αφανισμό»
από το https://sputniknews.com/20210926/un-chief-warns-humanity-unacceptably-close-to-nuclear-annihilation-1089420715.html
Η Τουρκία θέλει να αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός από τη Συρία και το Ιράκ μετά την αποχώρηση του Αφγανιστάν, λέει ο Ερντογάν
πριν 25 λεπτά από το https://sputniknews.com/

Η Ρωσία με τρία αεροσκάφη Su-35 αναχαιτίζει αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 που πλησιάζει στα σύνορα στον Ειρηνικό

Η ποιο σωστή απόφαση των τελευταίων 40 χρόνων, να κατεβάσουν την ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ την ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη που έχει μπει στο βασκανο μάτι του τούρκου. Η Κρήτη για να σωθεί πρέπει να γίνει ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΗ.

Άφιξη της θαυματουργής και ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ του Ιερού Ναού μας, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Από το Σάββατο, 25/9, έως και τη Δευτέρα 27/9, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα Της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, θα βρίσκεται στην Κρήτη, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, κατά την Ιερά Πανήγυρη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Χουδετσίου Πεδιάδος.
Πιο συγκεκριμένα:
Η Ιερά Εικόνα, μεταφέρθηκε μετά από έγγραφο αίτημα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και του Πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Θεοφύλακτου Μηλιαράκη, προς τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Άνθιμο, ο οποίος ενέκρινε το ευγενές αίτημα και έδωσε την ευλογία του για αυτό το προσκύνημα.


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΑΠΟΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑ

Κάθε σύμπτωση είναι εντελώς τυχαία.


Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο και  θα αξιολογήσετε τι μπορεί να συμβαίνει  βίντεο

“ΤΕΚΝΙΑ η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΟΥΡΑΝΟΥ αυτές τις στιγμές που μας κυκλώνει ο άδης των προβλημάτων είναι ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ , μην φοβηθείτε”

 φώτο ( απογευματινή άποψη του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ στις τελευταίες ρανίδες φωτός)

ΑΣΚΗΤΗΣ - τώρα τρέχει ο πονηρός σαν παλαβός όλα τα πλάνα του για να προλάβει να μας κάνει δικούς του γιατί…

…βλέπει αυτό που έρχεται και μυρίζει ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

και συνέχισε ” δεν θα προλαβαίνουμε τα γεγονότα, το ένα πριν περάσει θα έρχεται το άλλο”
” ούτε θα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το καθένα”

“ότι μάθαμε μάθαμε , τώρα τα χέρια πάνω και τα μάτια κάτω”

” θα αποχωριστούμε πολλούς φίλους, ακόμα και εχθρούς και τότε μόνο θα καταλάβουμε, ότι η ζωή μας ήταν άνευ αξίας την στιγμή που δεν βλέπαμε σαν ΧΡΙΣΤΟ τον διπλανό μας και δεν μονοιάζαμε μαζί του”

“ΤΕΚΝΙΑ η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΟΥΡΑΝΟΥ αυτές τις στιγμές που μας κυκλώνει ο άδης των προβλημάτων είναι ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ , μην φοβηθείτε”

.
ΚΑΛΗ ΕΞ ΥΨΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας