Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Λίγες ώρες από την άφιξη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη , ΑΥΤΗ τους έσωσε από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 Λίγες ώρες πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη γράφαμε: 

" Η ποιο σωστή απόφαση των τελευταίων 40 χρόνων, να κατεβάσουν την ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ την ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟ από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη που έχει μπει στο βασκανο μάτι του τούρκου. Η Κρήτη για να σωθεί πρέπει να γίνει ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΗ." βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/40.html

ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ- ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ - ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ  -Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ

Σήμερα το πρωί

" Λέκκας για το μέγεθος: «Ήταν κεραυνός εν αιθρία» - Οι σεισμολόγοι ανέμεναν δονήσεις αλλά το μέγεθος του σεισμού αλλάζει τα δεδομένα - Από τις αρχές του καλοκαιριού οι επιστήμονες καλούσαν τους πολίτες να προσέχουν.

 Ως κορύφωση ενός φαινομένου το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες βλέπουν οι σεισμολόγοι τον μεγάλο σεισμό των 6.0 Ρίχτερ -σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου- που «χτύπησε» το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και αναστατώνοντας μεγάλο μέρος της Κρήτης και είχε σαν συνέπεια να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος." 

https://www.protothema.gr/greece/article/1165198/sta-6-rihter-o-seismos-stin-kriti-ti-lene-oi-epistimones-doniseis-epi-tesseris-mines-sto-arkalohori/

ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ οικονόμησε λίγες ώρες πριν για να μην ισοπεδωθεί η Κρήτη και συμβούν χειρότερα.

"Άφιξη της θαυματουργής και ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ του Ιερού Ναού μας, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Από το Σάββατο, 25/9, έως και τη Δευτέρα 27/9, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα Της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, θα βρίσκεται στην Κρήτη, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, κατά την Ιερά Πανήγυρη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Χουδετσίου Πεδιάδος."

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 

" Το Αρκαλοχώρι «έτρεμε» επί μήνες
Την ίδια εκτίμηση έκανε μιλώντας στο protothema.gr και ο Δρ Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο οποίος είπε πως η δόνηση που σημειώθηκε ήταν και ο κύριος σεισμός. Σημείωσε δε πως επρόκειτο για αποτέλεσμα μια σεισμικής ακολουθίας που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες. «Αυτός ο σεισμός προήλθε ως αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου με μικρές και μεσαίες δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και θα τον μετρήσω ως κύριο σεισμό. Λόγω της παρατεταμένης σεισμικής περιόδου και λόγω του ιστορικού της περιοχής εκτιμώ ότι είναι ο κύριος σεισμός», είπε." 

πριν λίγα 24ωρα επισημάναμε :

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ- ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΛΑΙΕΙ - ΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ;


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας