Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μιλούν πιά τα διεθνή ΜΜΕ με το στόμα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ " η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της" δηλ. τα χαλιά της.

 


"στο περιθώριο  ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση" 

" Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η τριμερής συμφωνία AUΚUS, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της. Επιχειρεί να βρει έναν κοινό βηματισμό και να αποδείξει την ενότητά της. «Αν όχι τώρα, πότε;» αναρωτιούνται παίκτες κλειδιά στις Βρυξέλλες. Μέχρι στιγμής, έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για τη μυστικότητα της συμφωνίας και την υφαρπαγή του γαλλο-αυστραλιανού συμβολαίου των 31 δισ. ευρώ. Η συνέχεια είναι γνωστή.


Η Γαλλία είναι στα κάγκελα, ανακαλώντας τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο Γάλλος πρεσβευτής, έκανε λόγο για «τεράστιο» διπλωματικό λάθος εκ μέρους της Αυστραλίας. Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για «πισώπλατη μαχαιριά». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/politics/article/1163379/ee-i-pisoplati-mahairia-baiden-me-tin-aukus-anathermainei-ti-suzitisi-gia-ton-eurostrato

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΟΚΙΝΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
ας διαβάσουμε το περιστατικό από το https://nea-news.gr/agios-pa%CE%90sios-gia-eok-dodeka-chalia-akoma-ke-an-ta-rapsis-den-ginonte-ena/
" Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.
Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: 
δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων." 

ΠΗΓΗ: του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


" Ποιος όμως μπορεί να διώξει αυτό το πνεύμα του κακού από την Ευρώπη; Κανείς, εκτός από Εκείνον, το όνομα του οποίου γράφεται με κεφαλαίο γράμμα. Αυτός που στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξε ο μοναδικός εξορκιστής δαιμόνων. Υποψιάζεστε ποιον εννοώ; Εννοώ τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Μεσσία και Σωτήρα του κόσμου, τον Υιό της Παρθένου, τον Σταυρωθέντα από τους ανθρώπους και Αναστηθέντα από τον Θεό, τον Δοξασμένο από τους αγγέλους, Αυτόν που οι πρόγονοί μας πίστεψαν και προσκύνησαν." 

(Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://alopsis.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας