Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Tα δάκρυα της Παρηγορήτριας, η ελπίδα του λαού


 Συμπληρώθηκε με τη χάρη του Θεού, ένας ολόκληρος χρόνος από την ευλογημένη ώρα, που εμφανίσθηκε το θαυμαστό σημείο της δακρυρροής στο Σεπτό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό μας, το οποίο συνεχίζεται έως και σήμερα.

Όσοι το έχουμε ζήσει από κοντά, επιστρέφουμε κάθε φορά με εγκάρδιες σκέψεις και πνευματικά σκιρτήματα, για τη Χάρη που λάβαμε, νοιώθωντας δίπλα μας το Πάνσεπτο πρόσωπό Της, από το οποίο προήλθε η σωτηρία μας, ο Ιησούς Χριστός.

Τα θαύματα είναι πολλά. Οι ομολογίες περισσότερες, τα δε νοήματα πλείστα. Ευχόμαστε να είναι η παρηγορία Της αέναη και εμφανής, για να τονώνεται η ελπίδα της σωτηρίας μας.

Ιδιαίτερη ευκαιρία γι’αυτή την ευλογία, θα έχουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβριου 2021 ώρα 6:00 το απόγευμα, στο τέλος του οποίου θα εμβαπτισθούν Δάκρυα και Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας και θα διανεμηθούν στους πιστούς.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 28 Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια των (ΙΘ’) Παναγίων Δημητρίων 2021, τελείται ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ στη χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας, καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί, ενώ ψάλλεται έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ώρα 11:00 το πρωί και ώρα 6:00 το απόγευμα καθημερινά.

Ο Ναός παραμένει ανοικτός, για την προσκύνηση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας , καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/enoriaka/45648-t