Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ενώ ο Σεπτέμβριος θα δώσει τα δικά του , ο Οκτώβριος θα δίνει τις τέλειες γεωπολιτικές καταιγίδες.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Στο προσκήνιο συμφωνούν και στο παρασκήνιο σφάζονται.

Αν δεν είχαμε την πανδημία και τους εμβολιασμούς με τα παρελκόμενα τους,  κινήσεις σαν την κάτω θα μας απασχολούσαν περισσότερο. Τώρα όμως θα δούμε ξαφνικά τις γεωπολιτικές  συγκρούσεις που θα προέλθουν από αυτήν .

Oι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αμφιλεγόμενου αγωγού της Βαλτικής Θάλασσας Nord Stream 2 προφανώς επίκεινται. Όπως ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης, συγκολλήθηκε ο τελευταίος σωλήνας. Η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Τις εξελίξεις επιβεβαίωσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Λόγω του αγωγού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από τις ΗΠΑ προήλθαν απειλές κυρώσεων υπό τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται μειονεκτήματα από την λειτουργία του. Υπήρξαν επίσης αντιστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη Γερμανία" .
Πηγή: Deutschlandfunk και https://www.protothema.gr/world/article

Ουδείς στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ θα επιτρέψει η Ευρώπη να εξαρτηθεί μακροπρόθεσμα ενεργειακά από την Ρωσία και το φυσικό αέριο της.

Θα   φέρουν τα πάνω κάτω για να σταματήσει αυτό με καλές προφάσεις περιφερειακών συγκρούσεων που θα ξεκαθαρίσουν τα στρατόπεδα.

Τέτοια πολεμικά πεδία είναι ήδη ανοικτά ή ετοιμάζονται με το πρώτο ΜΠΑΜ να ανοίξουν.

(βλ. Αν. Ουκρανία, Μαύρη θάλασσα, Βαλκάνια , Αν. Μεσόγειο, Μεσοποταμία , Περσικός κόλπος μέχρι και η Αρκτική και Κινεζική Θάλασσα να παίρνουν σειρά)

Ταυτόχρονα για την Ρωσία τέτοιος ενεργειακός αποκλεισμός της είναι αιτία πολέμου και ήδη κρατιέται με το ζόρι γιατί το συνάλλαγμα από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη συντηρεί τα συνταξιοδοτικά και προνοιακά της προγράμματα που αν καταρρεύσουν θα υπάρξουν ασύλληπτες κοινωνικές καταστάσεις με πρώτο θύμα τον Πούτιν.

Όλα τα κακά μαζί μπορούν να μας βρουν και ήδη ευθυγραμμίζονται για τον επόμενο καιρό.

Πατέρες που σεβόμαστε διαμηνύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, ότι λόγω της αμετανοησίας μας και της υπακοής μας στις επιταγές του αντίχριστου,  ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αποσύρει το ΕΛΕΟΣ του στις μέρες μας για να κατανοήσουμε τις πτώσεις μας και να δούμε κατάματα την αχαριστία μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας