Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Οι τούρκοι ψάχνουν πλέον ολοκάθαρα να βρουν μια ισχυρή δικαιολογία για να μας επιτεθούν αιφνιδιαστικά.

 


" η  Ελλάδα παραβιάζει καθημερινά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της τουρκίας !!!" 

Έγινε  και αυτό λόγω της χρόνιας ασθένειας - συμπεριφοράς μας να υποχωρούμε στους εκβιασμούς των γειτόνων.

ΤΩΡΑ ας ακούσουμε τις τουρκικές δηλώσεις που εξακοντίζονται εναντίων μας με θράσος.

Ταυτόχρονα οι τούρκοι δηλώνουν για να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά, ότι βγάζουν όλα τα σεισμογραφικά τους , τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά του πλοία σε διαταγμένες αποστολές στην Αν. Μεσόγειο και το ΑΙΓΑΙΟ.

 Οι απαράδεκτες δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας.

Στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών της Turkish Petroleum Corporation (ΤPAO) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, τα ερευνητικά πλοία ORUÇ REİS, BARBAROS HAYRETTİN PAŞA και τα πλωτά γεωτρύπανα FATİH and KANUNİ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους υποστηριζόμενα από τις ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις.

Παρά τις εκκλήσεις μας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των Νησιών Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο προβλέπεται από διεθνείς συμφωνίες.

Με τις στρατιωτικές μονάδες, τα πλοία που αναπτύσσονται στα νησιά και τις επισκέψεις αξιωματούχων στα νησιά αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει τις πρακτικές που είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

Από τις αρχές του 2021, εκτός από τις 790 παραβιάσεις πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στα νησιά( εννοούν τα Ελληνικά νησιά) , τις 206 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, τις 27 παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων και τις 95 παρενοχλήσεις αεροσκαφών, η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα μη αποδεχόμενη το διάλογο."  ( από το ΠΗΓΗ: https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/592021-76843) 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/oi-toyrkoi-quot-den-fthanei-poy-mas-chrostagan-zitane-kai-to-vodi-quot-apisteytes-diloseis-kata-tis-elladas/

Εμείς με όλα αυτά που γίνονται τον  τελευταίο καιρό ξεχάσαμε τον τούρκο αλλά ο τούρκος δεν μας ξέχασε , παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια τι γίνεται μέσα στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για την νέα έκδοση του προσφυγικού ( εκατοντάδες ετοιμάζονται να διαβούν, τον Έβρο , τα νησιά ) , ταυτόχρονα μάλιστα μας κατηγορεί στα διεθνή όργανα ότι είμαστε απάνθρωποι.

Οι τούρκοι ψάχνουν πλέον ολοκάθαρα να βρουν μια ισχυρή δικαιολογία για να μας επιτεθούν αιφνιδιαστικά.

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας