Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

« θα γίνουν αερομαχίες πάνω από την Κρήτη, θα πιάσουμε και τούρκους πιλότους αιχμαλώτους» ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ – ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Κορακίων Χανίων


Αυτές τις ώρες - αυτό που θέλει ο τούρκος ΝΑ της Κρήτης το γνωρίζουμε, αλλά αυτό που κάνει τώρα μας ενδιαφέρει άμεσα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η σκληρή καθημερινότητα έτσι που την δόμησε το σύστημα τους δεν μας αφήνει να κοιτάξουμε τα πλάγια μας.

ο τούρκος συνεχίζει και σήμερα με προκλήσεις και παραβιάσεις σε όλο ΑΙΓΑΙΟ, αλλά φαίνεται να δείχνει μια στοχευμένη προτίμηση ΝΑ της νήσου Κρήτης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ τις προάλλες:

ΓΕΡΟΝΤΕΣ και ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ από την Κρήτη έχουν πει ότι το κακό θα ξεκινήσει με αφορμή από το νησί τους. Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν.

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/24_18.html

Με όλα αυτά θυμηθήκαμε αυτά που μάθαμε από  μια γνωστή αγία ψυχούλα της Κρήτης.

ΚΑΙ γράψαμε στις 19 Αυγούστου του 2020 βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/24.html

 ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ – ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Κορακίων Χανίων « θα γίνουν αερομαχίες πάνω από την Κρήτη, θα πιάσουμε και τούρκους πιλότους αιχμαλώτους»

28 Ιουλίου 2016 « Εκοιμήθη εν Κυρίω η πολυσέβαστη και πολυαγαπημένη  γερόντισσα Νυμφοδώρα Λαγουδάκη, μοναχή της Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, σε ηλικία 90 ετών.» 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Περί της σεβάσμιας αυτής γερόντισσας μάθαμε πολλά από αγαπητή της πνευματική κόρη , η οποία κάθε φορά που μιλούσε για την γερόντισσα αυτή αισθανόταν δίπλα την παρουσία της.

Αλλά και εμείς με αυτά που ακούγαμε αισθανόμασταν δέος, κατανοώντας πως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αναπαύεται στο ασκητικό πατερικό πνεύμα των ασήμαντων για τον κόσμο αυτό παιδιών ΤΟΥ.

Μια μέρα συμπονώντας για τα βάσανα των ανθρώπων προσευχόταν και έλεγε « ΚΥΡΙΕ δεν βλέπεις  πόσος κόσμος υποφέρει;- κάνε κάτι για τον πόνο των ανθρώπων » και ευθύς αμέσως της εμφανίζεται  ο ίδιος ο  ΚΥΡΙΟΣ λουσμένος μέσα στο ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και της απαντά  μονολεκτικά « ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑ»

Τις ημέρες των μνημονίων που πηγαινοερχόταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί στις Βρυξέλες για διαπραγματεύσεις την παρέλαβε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ και επισκέφτηκε μαζί του τους συνεδριακούς χώρους.

Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ρωτούσε τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ γιατί δεν υπάρχουν φώτα στα γραφεία αυτά και είναι όλα τόσο σκοτεινά.Ο προστάτης της ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ και προστάτης της ιεράς μονής που εγκαταβίωνε της έλυνε κάθε απορία και δυσκολία που αντιμετώπιζε, συνομιλώντας μαζί του.
 
Πάντα η γερόντισσα ήταν δίπλα σε κάθε κατατρεγμένο , μάλιστα τους παρακολουθούσε από μακριά και όταν την επισκεπτόταν τους συμβούλευε με ΑΓΑΠΗ.
« αυτό που μετράει στην ζωή  μας όλη είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε
Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου" 
η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την  προηγούμενη νύχτα  της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ.

Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»


Μια άλλη φορά την επισκέφτηκα και πάλι έχοντας κλειστά τα μάτια της μου έλεγε, δίχως να την ρωτήσω κάτι σχετικό.
« πα – πα παιδάκι μου που να δεις την Δόξα της Ελλάδος και την Λάμψη της σε όλο τον κόσμο»
Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ελάμβανε τα μηνύματα από τον Ουρανό με τον τρόπο που γνωρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ , ήταν καθησυχαστική στο ότι θα περάσουμε από μπόρες, αλλά θα έρθει στο τέλος ΛΙΑΚΑΔΑ.
Να έχουμε την ΕΥΧΗ της

Ευχαριστούμε την πνευματική θυγατέρα της γερόντισσας για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας