Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Αν αυτά δεν είναι σημεία , τότε τι είναι;

 

Αδελφοί χρόνια πολλά , την μόνη  φωτογραφία που βγάλαμε σήμερα ανήμερα του Γενεθλίου της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ για να μην εμποδίσουμε την ροή των προσκυνητών που ερχόταν σήμερα από όλη την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδος για την ΧΑΡΗ της που εόρταζε. Όμως αν δείτε προσεκτικά η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και σήμερα δάκρυζε και τα χαριτόβρυτα δάκρυα της κατέβρεχαν το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ.

Αν αυτά δεν είναι σημεία , τότε τι είναι;

Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ανήμερα της εορτής της μας έδειξε πως πρέπει να την τιμάμε στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Μας έδειξε ότι πρέπει να την τιμάμε όπως οι πρόγονοι μας, ταπεινά, απλά και κατανυκτικά και όχι πανηγυρτζίδικα , όπως κάναμε στα προηγούμενα χρόνια που τα μυαλά μας ήταν στον αέρα από την αμαρτία και την εικονική ευμάρεια του απάνθρωπου πολιτισμού μας.

Σήμερα πρωί - πρωί πλήθη ψυχών απλών ανθρώπων κατέκλυζαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα για να την προσκυνήσουν ανήμερα της εορτής της στο ΓΕΝΕΘΛΙΟ της ,να την παρακαλέσουν και να λάβουν την αγιαστική χάρη της.

Παρόλο το πλήθος ούτε μια στιγμή παρατηρήθηκε οχλοβοή λες και η ΠΑΝΑΓΙΑ επιστατούσε και έβαζε τα πράγματα στην θέση και την σειρά τους.

Η δε κατάνυξη που αισθανόταν όλοι οι πιστοί μεταφραζόταν στην ιερή ησυχία που επικρατούσε εντός του Ναού.

Ούτε αρχές και εξουσίες έδωσαν το παρόν τους σήμερα , ούτε τηλεοπτικά συνεργεία γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ ήθελε να είναι μόνη με τα αγαπημένα παιδιά της σε όλη την οικουμένη που για αυτά κλαίει εδώ και ένα χρόνο και ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ τι έρχεται.

Όμως σε όλο το ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ πλήρωμα η ευωδία της Μυροβλησίας της Παναγίας της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ήταν πρωτόγνωρά διαπεραστική γεγονός που μεταρσίωνε τις αισθήσεις των πιστών και τους μετέφερε στις πραγματικές διαστάσεις του μυστηρίου που σήμερα " διακονείται"  στην μικρή αλλά μεγάλη Ελλάδα μας.

Για αυτό αδελφοί γράψαμε αυτά που γράψαμε βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/blog-post_61.html καθότι όλα δείχνουν ότι εισήλθαμε στην ευθεία άλλων συνθηκών που από εδώ και πέρα θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα μας.

Καλείτε σήμερα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ελλάδα να διακονήσει  αυτό το έκτακτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ της αδιάλειπτης Δακρυρροής επί ένα έτος  και  της Μυροβλησίας της επί ένα πεντάμηνο της περιώνυμης και ξακουστής στα πέρατα της γης εφέστειας εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Μητρόπολη του Βύρωνα των Αθηνών που εορτάζει ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

΄Εκτακτο Θεοσημείο που αλλοίωσε με τα ΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ τα άλαλά χείλη των ασεβών και τα μετέτρεψε σε εύλαλα χείλη δοξολογίας μέσω της σωστικής Μετάνοιας.

Επειδή στερούμαστε δραματικά από πνευματικούς και  γέροντες σε σχέση με το παρελθόν  σε μέρες που οι σκοτεινές δυνάμεις μας πήραν την ανάσα η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ αποφάσισε μέσω αυτού του ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ να γίνει ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ και να μας διδάξει την μετάνοια και την βιωματική θεολογία.

Μέσα στο Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα και στις ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, τις ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ , τις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ που τελούνται αδιάλειπτα επί ένα χρόνο ενώπιον της Ιεράς αυτής ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ εικόνος μεταφερόμαστε νοερά και κάποιοι αληθινά  στα ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΉΜΑΤΑ της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ , στα ασκηταριά και τις Ιερές Μόνες του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , στην περιάκουστη Μεγαλόχαρη της Τήνου και σαν να γευόμαστε με όλες τις αισθήσεις ΕΥΩΔΕΣ  ΜΥΡΟ  πληρούμενοι  ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ.

Γενιά ανεπίδεκτης μάθησης περί τα πνευματικά και ζωοποιά Μυστήρια της Ορθοδοξίας αν και βαπτισμένοι και μυρωμένοι δεχόμαστε την όραση των ΠΑΝΑΓΙΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ της ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ για να μορφώσουμε γνώση περί Μετανοίας εδώ και τώρα και  του παγκόσμιου πόνου και της αγωνίας της ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΟΥ για όλα τα δραματικά και ραγδαία που επισυμβαίνουν στις μέρες μας.

Μόνο αυτό ας σκεφτούμε αδελφοί, αν επικρατούσαν οι εικονομάχοι δεν θα είχαμε τα ΔΩΡΑ αυτά των ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ που κλαίνε για εμάς και μας προειδοποιούν για πολλά.

Τι συμβαίνει και δακρύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας επί ένα χρόνο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας , ακαταστασίας παγκόσμιας των Εθνών και πρωτόγνωρου μετά επιμονής  mega εμβολιαστικού προγράμματος με διαφημιζόμενες αλλεπάλληλες δόσεις για τον καθένα μας;

Αν όλα θα πάνε καλά , όπως μας τονίζουν οι σωτήρες μας επί της γης θα έκλαιγε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ;

Ποιος μπορεί να εξηγήσει όλα αυτά αν δεν σηκωθεί πρώτα  σαν Ιερός Χρυσόστομος ή Ιερός Γρηγόριος Παλαμάς ή αν δεν είναι άγιος;

Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να σηκωθούμε κατά αυτόν τον τρόπο.

Αυτά τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ μόνο άγιοι μπορεί να τα εξηγήσουν , εμείς μόνο μπορούμε να σμίξουμε τα δάκρυα της αμαρτωλότητας μας με αυτά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και να δεχτούμε κατά το ΘΕΙΟΝ ΕΛΕΟΣ την Παρηγοριά ΤΗΣ.Πολλοί βρέθηκαν ταπεινοί προσκυνητές στις παρυφές του Υμηττού , όπου και ο Ιερός Ναός του  Μυροβλήτη Αγίου Δημητρίου  που τον έπηξαν οι Μικρασιάτες πρόγονοι μας φέρνοντας τα νάματα της Καθ ημάς Ανατολής , σήμερα εμείς  προσκυνούμε  και σεβαστικά αναφιλούμε  την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ προσμένοντας το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ στην ρημαγμένη ζωή   εν μέσω του αιώνος μας του καθ όλα απατεώνος και ενώ ΤΗΝ  προσκυνούμε μια σκέψη διέρχεται τον νου  , λές και  μιλάει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ:  

" η σωτηρία και η μετάνοια  πρέπει να αφορά όλους σας, χρειάζομαι τα δάκρυα σας για να τα παρουσιάσω μαζί με τα δικά μου στον ΥΙΟ και ΘΕΟ μου για να έρθει το ΘΑΥΜΑ που περιμένετε" 

" αν εκμεταλλευτείτε την δυσκολία θα έρθει η σωτηρία" 

" σε εσάς στους Έλληνες κλαίω τόσο καιρό για να βγείτε έξω στον κόσμο και να διαλαλήσετε τα σωστικά μυστήρια εν μέσω καταιγίδος"  

Μόλις επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο μας τα παρακάτω: 

"Στα ιστορικά εκκλησιαστικά δρώμενα θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις τέτοιο έκτακτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει συνεχόμενα επί ένα χρόνο ακριβώς και αναφερόμαστε στην περιώνυμη πλέον και ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που Δακρυρροεί από της 8 Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του Γενεσίου  ΤΗΣ  και Μυροβλύζει παράλληλα σήμερα  αδιάλειπτα .

Μέσα στο ζόφο και τους αναστεναγμούς των ημερών μας η ΠΑΝΑΓΙΑ γίνεται η μόνη ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ μας και η ΑΓΙΑ  ΣΩΤΗΡΑ μας από τα κακά που μας περικύκλωσαν. 

ΘΑΥΜΑΤΑ επί Θαυμάτων σε όλη την οικουμένη ,  δείχνουν την ΑΓΑΠΗ της ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ για το ανθρώπινο πλάσμα που ψάχνει εναγωνίως παρηγοριά μέσα στα είδωλα της νέας εποχής  και δεν την βρίσκει" 

Ένας άγιος γέροντας διαβάζοντας τα παραπάνω  μας είπε σε μήνυμα του : 

- το Δώρο σήμερα της Ελλάδος στον κόσμο λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ .

-  είναι όμως και Ευθύνη της.

- εμείς θα φύγουμε, αλλά τα παιδιά μας θα τιμάνε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στους επόμενους καιρούς και το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ που θα συνεχίζεται και θα έχει πολλές εκφάνσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αδελφοί για το ΓΕΝΕΣΙΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας