Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Να τους τα πεις με λίγα λόγια αυτό που συμβαίνει σήμερα, μας είπε


 - είχες γράψει πριν λίγες μέρες ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι γεμάτοι από παγκόσμιες γεωπολιτικές ανατροπές.

- πράγματι αυτό έγινε πριν δυο 24ωρα που οι ΗΠΑ , Μεγ. Βρετανία και Αυστραλία αποφάσισαν δώσουν οι δυο πρώτες πυρηνικά υποβρύχια στην τρίτη για να περιπολεί στην κινεζική θάλασσα.

- η ΕΕ διαμαρτυρήθηκε γιατί την έχουν στην απέξω της συμφωνίας.

- πρόσεξε τώρα οι ΗΠΑ κάνουν αυτό που έκαναν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο .

- με την έναρξη του Β΄ΠΠ δεν ασχολήθηκαν με την Ευρώπη αλλά με τον Ειρηνικό , όπως και σήμερα. Τότε τα έβαλαν με την Ιαπωνία ενώ σήμερα  με την Κίνα.

- στο τέλος του πολέμου αφού μαγαρίστηκαν με φρικτές βιαιότητες  οι λαοί της Ευρώπης   επενέβησαν για  να τους σώσουν από τον κίνδυνο του υπαρκτού κομουνισμού.

- σήμερα πάνε να κάνουν το ίδιο, αλλά με την διαφορά ότι στερούνται κρίσιμης ρευστότητας.

- έτσι βάζουν εργολαβίες για να αναλάβουν άλλοι  αυτό που θα έκαναν οι ίδιες.

- είναι φως φανάρι ότι μετά την αποχώρηση τους από το Αφγανιστάν όπου ξόδεψαν τρία τρις δολάρια, έβαλαν τον πάντα πρόθυμο τούρκο να τους εκπροσωπήσει στο Αφγανιστάν αλλά και όπως φαίνεται και στην Αν. Μεσόγειο.

- υπάρχει μυστική διπλωματία τουρκίας και οι ΗΠΑ άσχετα αν οι δεύτερες τους φοβίζουν με δήθεν κυρώσεις για τους S- 400. ( στάχτη στα μάτια μας ) 

- Φυσικό είναι όταν δίνεις εργολαβίες σε κάποιον να τον πληρώσεις . Και αν δεν έχεις ρευστό τον πληρώνεις με γη και ύδωρ. άραγε σε θαλάσσια οικόπεδα και νησιά;

- άραγε πότε θα ξυπνήσουμε;

- μας αρέσει να λέμε ότι έχουμε τις πλάτες του τάδε σύμμαχου ή του δείνα, αλλά τίποτε δεν μάθαμε από την ιστορία, τα πάθη και τις τραγωδίες μας.

- αν δεν είχαμε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας που αγαπάει τα παιδιά της είμασταν από πριν πολλά χρόνια χαμένοι, αλλά εμείς αντίθετα την στενοχωρούμε συνέχεια.

Αυτά μας είπε καλός φίλος που είναι γνώστης εξ αντικειμένου και  παρακολουθεί τα δρώμενα σε μια απλή συζήτηση.

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας