Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ο " μάγος " αυτός της διπλωματίας εκπροσωπούσε το ανώτερο επίπεδο λήψης γεωπολιτικων αποφάσεων στον πλανήτη .

φώτο από την πρώτη  ιστορική επίσκεψη του στην Κίνα του Μάο.
ο μάγος της διπλωματίας έφτιαξε σχολή "μάγων" που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Λίγο πριν πεθάνει και μερικούς μήνες πριν, μέσα στο 2023  επισκέπτεται την Κίνα του κορονοιού ( ας μην το ξεχνάμε ) και μέσα στην κορύφωση στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σε αυτήν την συνάντηση ο μεγάλος διπλωμάτης φαίνεται  να θέτει την μαεστρία του στην υπηρεσία της πατρίδος του και θεμελιώνει το αύριο των Σινο - αμερικανικών σχέσεων σε σχέση με το πούλημα - άδειασμα  της Ρωσίας την κατάλληλη στιγμή και  εν όψει αυτού που έρχεται στην ανθρωπότητα.
Οι Άγιοι το πρόβλεψαν, αλλά και δημοσιεύματα το απήγγειλαν για την Κίνα  "ΗΠΑ : σπάστε την συμμαχία σας με την Ρωσία και θα σας δώσουμε την άδεια για την κατοχή της Σιβηρίας"
Τι να πούμε για τον " μάγο της διπλωματίας";
Θα του πουν τώρα που θα τον συναντήσουν όλα τα θύματα των  συγκρούσεων και τραγωδιών ;
Οι αγνοούμενοι και τα θύματα των βιασμών στην Κύπρο το 74.
Οι απανθρακωμένοι με ναπάλμ βόμβες Βιετναμέζοι.
Οι αγνοούμενοι στην Χιλή και στην Αργεντινοί .
Και ουκ έστιν ο αριθμός.
Ο " μάγος " αυτός εκπροσωπούσε το ανώτερο επίπεδο λήψης γεωπολιτικων αποφάσεων στον πλανήτη .
Η αγάπη του για τους Έλληνες  "μνημειώδες γεγονός  και ιστορικό "...
Και ξέρετε γιατί ...
Μάθετε λοιπόν τον λόγο ...
Διαβάζουμε" 
"Οι σπουδές του Κίσινγκερ και η διδακτορική διατριβή του για τον Μέτερνιχ

Ένα σημείο που δεν έχει τονιστεί όσο πρέπει είναι ο θαυμασμός που έτρεφε ο Κίσινγκερ για τον Μέτερνιχ, έναν από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες του 19ου αιώνα. Η προπτυχιακή του διατριβή είχε τίτλο «Το Νόημα της Ιστορίας», ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «A World Restored Metternich Castlereagh and the Problems of Peace, 1812-1822». O Robert Stewart Castlereagh (Κάσλρεϊ), ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1812 ως το 1822, οπότε και αυτοκτόνησε.
Η διδακτορική διατριβή του Κίσινγκερ έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορεί με τον τίτλο: «ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Ο ΜΕΤΕΡΝΙΧ, Ο ΚΑΣΛΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 1812-1822». Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Κλέμενς Λόταρ Μέτερνιχ (1773-1859) επρόκειτο για τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών που αντιτάχθηκε σφοδρά στην Επανάσταση του 1821…"
Από απόσπασμα αρθρογραφίας του Μιχάλη Στούκα https://www.protothema.gr/
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει ανήμερα του Αποστόλου Ανδρέα που δίδαξε στην Κύπρο και σήμερα  το ιστορικό μοναστήρι του στην Καρπασία κατέχετε από την τουρκική μπότα που έγινε όργανο στα χέρια του  "μάγου".
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας