Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης στην Πλάκα των Αθηνών για προστασία και ευλογία στις δύσκολες μέρες μας - ΒΙΝΤΕΟ

 



ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ: Η Εφέστιος Εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Βηθλεέμ, έξω από το Σπήλαιο της Γεννήσεως.

Η κυρία Εφέστιος Εινόνα της Παναγίας ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού εν Βηθλεέμ, έξωθεν του Αγίου Σπηλαίου της Γεννήσεως.


Με την ευλογίαν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄ εφιλοτεχνίθη εις την Ιεράν Μονήν Δαμάστας αντίγραφον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης.

Η Ιερά Εικόνα της Βηθλεεμιτίσσης θα μεταφερθεί εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αναργύρων – Μετόχιον του Παναγίου Τάφου, επί της οδού Ερεχθέως 18, εις την Πλάκαν, το Σάββατον 29ην Ιανουαρίου και ώρα 4ην απογευματινήν.

Η υποδοχή θα γίνει εις την είσοδον της Εξαρχίας, θα λιτανευθεί πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων και εν συνεχεία θα ψαλλεί ο Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Παναγίαν την Βηθλεεμίτισσαν. Ακολούθως θα ενθρονισθεί εις περικαλλή προσκυνητάριον και θα παραμείνει εσαεί εις την Εξαρχίαν του Παναγίου Τάφου, διά να αποτελεί τον ορατόν σύνδεσμον της Εξαρχίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.ΠΗΓΗ  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/plaka-tora-para-ti-vrochi-ekklisia-ke-