Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

«Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Εμείς προειδοποιούμε» - πάνε να τινάξουν στον αέρα τον πλανήτη όλο.

 


ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " να ξέρετε πόσες φορές ο πονηρός έσφιξε με την ουρά του όλο τον πλανήτη για να τον καταστρέψει αλλά ο ΘΕΟΣ τον απέτρεπε" 
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 
ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ;
ΑΦΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΑ;

Τελευταίες εξελίξεις 

«Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Εμείς προειδοποιούμε. Η θέση μας είναι απολύτως κατανοητή και προβλέψιμη. Την παρουσιάσαμε με σαφήνεια και τώρα περιμένουμε την ίδια ακριβώς έντιμη αντίδραση» δήλωσε ο κ. Γκρουσκό, επισημαίνοντας ότι «στο ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται άριστα για ποια μέτρα στρατιωτικο-τεχνικής φύσεως γίνεται λόγος από ρωσικής πλευράς. Εμείς δεν κρύβουμε τις δυνατότητές μας, ενεργούμε με πολύ διαφανή τρόπο», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουσκό, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Kommersant»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-skliro-poker-metaxy-rosias-kai-dysis

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Βρυξέλλες απορρίπτουν τις υποτιθέμενες προσπάθειες της Ρωσίας να «χτίσει σφαίρες επιρροής» στην Ευρώπη και είπε ότι ο διάλογος δεν θα γίνει ποτέ «σε βάρος της ελευθερίας, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και του σεβασμού των θεμελιώδεις αξίες».
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των δυτικών αξιωματούχων και των μέσων ενημέρωσης ότι οι προτάσεις της για την ασφάλεια συνιστούν προσπάθεια ανασύστασης «σφαιρών επιρροής» στον κόσμο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220117/russia-rejects-claim-that-security-proposals-are-attempt-to-restore-spheres-of-influence-1092325358.html

Η Ιαπωνία ανησυχεί ότι η Ρωσία αναπτύσσει ισχυρά πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό
βλ.https://english.pravda.ru/news/world/150065-japan_russia_submarine/

Η Ρωσία ενδέχεται να επανεξετάσει τα σιδηροδρομικά κινητά πυραυλικά συστήματα Barguzin
βλ.https://english.pravda.ru/news/russia/150063-russia_barguzin/

Η Μόσχα ανησυχεί για την ανάπτυξη στοιχείων του παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα, καθώς και για την πιθανή επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εάν η Δύση συνεχίσει την επιθετική της πολιτική κατά της Ρωσίας, η Μόσχα θα λάβει επαρκή αντίποινα στρατιωτικά μέτρα και θα αντιδράσει σκληρά σε μη φιλικά βήματα.

Σε αδιέξοδο ο διάλογος για την ασφάλεια; βλ.https://english.pravda.ru/world/150067-west_russia/