Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ - "το δέλεαρ είναι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου" -ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ "η ΠΟΛΗ θα γίνει Ελληνική"


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  " το επόμενο διάστημα και μέχρι να απαντήσουν οι ΗΠΑ στην Ρωσία για τις εγγυήσεις που ζήτησε η  δεύτερη  για την μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά , είναι πολύ ρευστό για  Βαλκάνια ,  Αν. Μεσόγειο και  Μεσοποταμία" 

" η  εξίσωση λύνεται μόνο με σύγκρουση, αλλά πρώτα εδώ κάτω  και μετά  στην Ουκρανία "

" ο τούρκος αυτήν τις στιγμές ξεδιπλώνει όλη την διπλωματική μαεστρία της κυβίστησης εις διπλούν" 

" προσεγγίζει το Ισραήλ και παζαρεύει με τις ΗΠΑ"  

" ΤΙ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ; "  

" Όλες τις θρασύτατες διεκδικήσεις του στο ΑΙΓΑΙΟ , στην Βόρεια Συρία και στο Ιράκ βλ. πρόβλημα με Κουρδικό " 

" το δέλεαρ που κρατάει είναι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου" 

" οι Ρώσοι το κατάλαβαν και κατεβάζουν για αντιπερισπασμό στην Μεσόγειο και από εκεί στην Μαύρη Θάλασσα 6 μεγάλα αποβατικά μαζί με συνοδευτικά  προστασίας" βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_22.html

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ 


   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/g1rXYpkENeA

Γράφουν - γράφουν αλλά τελικά η σύγκρουση δεν θα γίνει στην Ουκρανία σε πρώτη φάση . Τώρα ενεργείτε ένας πόλεμος παραπληροφόρησης και εντυπώσεων. 

Ούτε η ρωσική ελίτ θέλει τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης γιατί εκεί έχει εναποθέσει τα κεφάλαια της και φοβάται να μην καούν.

Το ίδιο και οι δυτικοί γιατί τρομάζουν μπροστά στο τέρας της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής.

Αν αλλάξει στο ενδιάμεσο  το προφίλ της ρωσικής εξουσίας λόγω των τεκταινόμενων τότε μπορούμε να μιλάμε για μεγάλες εκπλήξεις.


Όμως εξακολουθούν και οι δυο πλευρές να τρομάζουν με τις δηλώσεις και τις ενέργειες  τους τον πλανήτη , απόρροια του  πνεύματος της πλεονεξίας που σάρωσε τις τελευταίες δεκαετίες τα πάντα.

Στην Ουκρανία θα συγκρουστούν αλλά όχι τώρα -απλώς προθερμαίνονται και μπορεί να περιοριστούν σε αψιμαχίες τοπικές και ίσως προβοκάτσιες.

  " Ο Πούτιν δεν μπορεί να "παγώσει" την Ευρώπη – αλλά και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν τον Πούτιν" , λέει  το forbes 

 Το ίδιο ισχυρίστηκε τις προάλλες ότι πριν 7 χρόνια o Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ήταν "σοβιετικός" και γερασμένος - σήμερα μπορεί να βομβαρδίσει το Κίεβο.

 Μπαίνοντας στην καρδιά του χειμώνα, κατά τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο, το έδαφος θα παγώσει δίνοντας τη δυνατότητα στις ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις να προελάσουν αστραπιαία. λέει ο στρατηγός Spider Marks 

" Η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να "βυθίσει" τις αγορές 

Εάν και εφόσον ξεδιπλωθεί η ρωσική επίθεση, οι επενδυτές θα τρομάξουν και θα "μαζευτούν". "Εάν η Ρωσία εισβάλει, περιμένω όχι μόνο να εκτοξευθούν οι τιμές της ενέργειας παγκοσμίως, αλλά και να πέσουν τα επιτόκια σε ένα κύμα risk-off", γράφει ο Peter Tchir, αναλυτής μακροοικονομικών στην Academy." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.capital.gr/forbes/3604285/ti-tha-ginei-stis-agores-ean-eisbalei-o-poutin-stin-oukrania

Η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει το "πάγωμα” του αγωγού Nord Stream 2 σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, την ώρα που αυξάνεται η εγχώρια και διεθνής πίεση προς το Βερολίνο με αφορμή τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΛΥΤΗ 

ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

" Να προπονηθούν - προθερμαθούν   οι μεγάλοι πριν την μεγάλη σύγκρουση σε περιφερειακά γεωπολιτικά θέατρα επιχειρήσεων.

Ένα τέτοιο είναι τα Βαλκάνια που υπάρχει έτοιμο το εθνικιστικό και αποσχιστικό υπόστρωμα.

Πρόσφατο παράδειγμα η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αλβανία με απίθανα ευχολόγια και υποσχέσεις.

Άλλο γεωπολιτικό θέατρο είναι η περιοχή του ΑΙΓΑΙΟΥ και των ΣΤΕΝΩΝ με έτοιμο το υπόστρωμα που βασίζεται στις θρασύτατες διεκδικήσεις της τουρκίας.

Επικίνδυνη τροπή στο θέατρο αυτό είναι η πρόσφατη αποχώρηση του Αμερικανικού παράγοντα από την υλοποίηση του East med  αγωγού , η  ακύρωση των ερευνών στο Κρητικό Πέλαγος για ενέργεια και η ταύτιση με τις θέσεις της τουρκικής πλευράς για την  μεταφορά της ενέργειας  μέσω της Μικράς Ασίας   από την Κύπρο (ξαναφέρνοντας πάλι σενάρια για συμφωνίες για το Κυπριακό). 

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα γεωπολιτικό θέατρο που μπορεί να απασχολήσει έντονα την παγκόσμια κοινή γνώμη (πριν την σύγκρουση στην Ουκρανία)   με ανεξέλεγκτες ανατροπές και αυτό είναι μια ολοκληρωτική επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας