Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ρωσικό υποβρύχιο με 160 πυρηνικές κεφαλές έξω από τις ακτές των ΗΠΑ - ΡΙΓΟΣ ( δεν το πήραν είδηση)

 


Ένα υποβρύχιο αυτής της κατηγορίας είναι ικανό να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο τύπου  Borey, το οποίο φέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, εμφανίστηκε απροσδόκητα στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στην Ουάσιγκτον.

Κάθε ένας από τους πύραυλους που βρίσκονται σε υπηρεσία με το υποβρύχιο είναι ικανός να φέρει έως και δέκα πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δημιούργησε έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι ο αμερικανικός στρατός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της NetEase , ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο τύπου  Borey (σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν ένα υποβρύχιο τύπου  Akula), πλησίασε απαρατήρητο τις ακτές των ΗΠΑ. Ήταν δυνατό να εντοπιστεί το πού βρισκόταν το πυρηνικό υποβρύχιο με έως και 160 πυρηνικές κεφαλές στα σκάφη αφού το υποβρύχιο άρχισε να επιστρέφει στη βάση. Ένα υποβρύχιο αυτής της κατηγορίας είναι ικανό να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέσα σε λίγα λεπτά.

Περισσότερα στο https://english.pravda.ru/news/world/150057-russian_submarine/