Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

άντε και φεύγει η ΧΙΟΝΟΜΠΟΡΑ , με την δαιμονική μπόρα που ενέσκηψε στην Ευρώπη , πως γλυτώνουμε; ΤΕΛΈΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


 ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΟΠΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ - ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ( σαν τον Α΄και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο;) 

" Ο Τζιμ Τάουνσεντ, πρώην ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου για την πολιτική της Ρωσίας, είπε: "Είναι πολύ αργά για να αποτρέψουμε τον Πούτιν. Εάν οι Ρώσοι εισβάλουν στην Ουκρανία σε λίγες εβδομάδες, αυτά τα 5.000 θα πρέπει να είναι απλώς μια προκαταβολή για μια πολύ μεγαλύτερη αμερικανική και συμμαχική χώρα παρουσία δύναμης.Η Δυτική Ευρώπη θα πρέπει για άλλη μια φορά να γίνει ένοπλο στρατόπεδο».

Ο εκπρόσωπος Michael McCaul του Τέξας, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε κοινές ασκήσεις στην Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, για να δείξουμε στον Πούτιν ότι είμαστε σοβαροί», προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω ότι είμαστε σοβαροί».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σταθμίζει την ανάπτυξη στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Μόσχα σχετικά με την πιθανότητα ρωσικής «εισβολής» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης , ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου παρουσίασαν στον Μπάιντεν μια ποικιλία επιλογών που θα οδηγούσαν τα αμερικανικά στρατεύματα πιο κοντά στη Ρωσία. Σε μια συνάντηση του Σαββάτου στο Καμπ Ντέιβιντ, το καταφύγιο του προέδρου των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, ο Υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III και ο στρατηγός Mark A. Milley, ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου, συζήτησαν με τον πρόεδρο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας και ορισμένοι δυτικοί αναλυτές προτείνουν ότι επίκειται επίθεση. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει προτείνει ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για τους δικούς της σκοπούς.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε όλες τις οικογένειες των αξιωματούχων της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο να εγκαταλείψουν τη χώρα και είπε στους Αμερικανούς στην Ουκρανία να βρουν ρυθμίσεις για να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό. Ο COVID-19 και μια πιθανή ρωσική στρατιωτική εμπλοκή ήταν οι αναφερόμενοι λόγοι.
Μια αναφερόμενη επιλογή θα έβλεπε μεταξύ 1.000 και 5.000 στρατιώτες να μετακινηθούν πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, με την ικανότητα να αυξηθεί δραματικά η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ εάν το ΝΑΤΟ το κρίνει απαραίτητο.
Μια αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που βρίσκονται πιο κοντά στη Ρωσία θα αντιπροσώπευε μια μετατόπιση από την προηγούμενη προσέγγιση της κυβέρνησης που ευνοούσε τις κυρώσεις και τη διπλωματία. Ο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει απόφαση την επόμενη εβδομάδα." 
 του Νέβιν Μπράουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220124/biden-reportedly-eyeing-troop-deployment-to-eastern-europe-baltic-states-amid-heightened-tensions-1092474176.html