Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

τι μαθαίνει κανείς ; τι υποσχέθηκαν οι δυτικοί στους τότε σοβιετικούς για να ενωθούν οι δυο Γερμανίες;

φωτο - 9 Νοεμβρίου του 1989 όταν έπεσε το 

"τείχος του αίσχους" 

" τους υποσχέθηκαν προφορικά  να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά" 

ΣΗΜΕΡΑ 16 Ιανουαρίου του 2022 η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους γιατί η ειρήνη απέδρασε από την ανθρώπινη καρδιά. 
" Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ πλησιάζουν στην κόκκινη γραμμή λόγω της στρατιωτικής υποστήριξης που παρέχει η συμμαχία στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220116/nato-russia-relations-near-red-line-due-to-alliances-military-support-of-ukraine-peskov-tells-cnn-1092300360.html

 «Είδαμε το ΝΑΤΟ να εισβάλλει σταδιακά στο ουκρανικό έδαφος με τις υποδομές του, τους εκπαιδευτές του, τις προμήθειες αμυντικών και επιθετικών όπλων, τη διδασκαλία του ουκρανικού στρατού και ούτω καθεξής. Αυτό μας έφερε στην κόκκινη γραμμή, μια κατάσταση που δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε άλλο. " αυτός είπε.

Ο Πεσκόφ τόνισε και πάλι την ανάγκη να τεθούν στα χαρτιά οι εγγυήσεις ασφαλείας, επειδή οι προφορικές υποσχέσεις δεν εμπόδισαν το ΝΑΤΟ να κινηθεί στον μετασοβιετικό χώρο.

"Όταν η Γερμανία επανενώθηκε και όταν η τότε Σοβιετική Ένωση και ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Γκορμπατσόφ, είπε εντάξει, υπήρξε μια υπόσχεση από την αμερικανική πλευρά. Δυστυχώς, δεν καθορίστηκε σε ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο εγγύησης. Αλλά υπήρχε μια εγγύηση ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκτείνει ποτέ τη στρατιωτική του υποδομή ή την πολιτική του υποδομή προς τα ανατολικά», είπε.