Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Μέσα στις δικές μας δυσκολίες να δούμε και αυτό: μέσα στην φτώχια , φτωχά παιδάκια βοηθούν πιο φτωχά παιδάκια

 


Η μικρή μας Πρίσκιλλα, κινούμενη με ιεραποστολικό πνεύμα από την παιδική ηλικία, παρασκευάζει συχνά θρεπτικό πηκτό χυμό από διάφορα τοπικά φρούτα (πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα καθώς και αντιοξειδωτικά) και τον μοιράζει σε φτωχά παιδιά του δρόμου. Την προσπάθεια αυτή της Πρίσκιλλας μιμούνται και άλλα κορίτσια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Μπούνιας, που φτιάχνουν φυσικούς χυμούς από το χαρτζιλίκι τους και τους μοιράζουν σε φτωχά παιδιά της γειτονιάς τους!



Η περιοχή μας διέρχεται μια περίοδο μεγάλης επισιτιστικής κρίσης, ιδιαίτερα λόγω του ακτιβισμού των ένοπλων ομάδων στα χωριά. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν και να εφοδιάσουν την πόλη με τρόφιμα.

Οι γυναίκες δέχονται βαναυσότητα από τους επαναστάτες στα χωράφια, βιάζονται και σφαγιάζονται. Οι άντρες βασανίζονται επίσης και εκτελούνται βίαια από αντάρτες. Έτσι αντιμετωπίζουμε την έλλειψη τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Κι όταν καταφέρνουν να πάνε στα χωράφια τους, δουλεύουν με τα χέρια, με τσάπες…. Δεν έχουν κρατική υποστήριξη, δεν έχουν τρακτέρ για να παράγουν σε επαρκή ποσότητα. Τον τελευταίο καιρό 4 μπανάνες διαπραγματεύονται στο 1$ και 2 μήλα στο 1$. Τα όπλα κυκλοφορούν άνετα και διασχίζουν τα σύνορα, αλλά τα τρόφιμα είναι λιγοστά.
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).
E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.
Το Blog της Ιεραποστολής είναι: https://timotheosntumba.blogspot.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ