Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Ο σουλτάνος τώρα που στέρεψε το Ταμείο , φαίνεται να εγκατέλειψε τη μαγκιά και τον τσαμπουκά .


 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ - ΟΤΙ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΓΕΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


" Η ανατολίτικη κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο. Ο σουλτάνος τώρα που στέρεψε το Ταμείο , φαίνεται να εγκατέλειψε τη μαγκιά και τον τσαμπουκά .Έκανε στροφή 180Ο  στην εξωτερική πολιτική. Θυμήθηκε ξανά το δόγμα Νταβούτογλου των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες.

 Ένα επίκαιρο άρθρο της ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
" η τραμπάλα της Άγκυρας" από το https://www.militaire.gr

Προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον αραβικό κόσμο ακόμα και με την Αρμενία. Από τη στροφή αυτή εξαιρείται φυσικά η Ελλάδα. Προφανώς θέλει να συντηρεί την εχθρότητα για να χειραγωγεί τους πιστούς του. Σε αυτό τον βοηθάει και η νωχελική , υποτονική στάση της Αθήνας έναντι όλων όσων διαπράττει σε βάρος της χώρας μας. Ακόμα και η χειμαζόμενη από τον πόλεμο Συρία τρίζει τα δόντια της στην Άγκυρα. Πρόσφατα το Κοινοβούλιο της Συρίας , με αφορμή την επέτειο των 82 χρόνων από την προσάρτηση της Αλεξανδρέττας (HATAY) από την Τουρκία με δόλο, εξέδωσε ανακοίνωση στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν πίσω την Αλεξανδρέττα. Τολμούν δηλαδή και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν. Εμείς περιοριζόμαστε σε ευχολόγια και   προβάλουμε την ιδιότητα μας ως μέλη της Ε.Ε σαν να ζητάμε κάλυψη ή βοήθεια από τους Ευρωπαίους, την οποία θα μας προσφέρουν με τα λόγια, χωρίς την παραμικρή πράξη όταν θα χρειαστεί.

Οι Άραβες επίσης, θέτουν όρους για τη βελτίωση των σχέσεων τους. Ζητούν από την Άγκυρα να διακόψει τις σχέσεις της με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και να παύσει να τους στηρίζει . Ο δεύτερος όρος τους είναι το αίτημα για απόσυρση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία. Είναι δυνατόν ο Ερντογάν να κάνει τέτοια κυβίστηση;" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/i-trampala-tis-agkyras-liana-mystakidoy/