Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ αυτές τις πληροφορίες και τα συμπεράσματα δικά σας- μια φορά όλες δείχνουν έκτακτες.

 


Οι παρακάτω πληροφορίες που μας αφορούν εν μέσω παγκόσμιων γεωπολιτικών ανατροπών

(βλ. κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και όχι μόνο στην Ουκρανία) προκαλούν την κοινή λογική ότι πολλά γίνονται πίσω από τις πλάτες των μικρών Εθνών.

  "Παγώνουν" οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

" Σε επ' αόριστο πάγωμα οδηγούνται οι έρευνες υδρογονανθράκων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει φέτος στη διενέργεια σεισμικών καταγραφών, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία επέδωσε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων το workplan της στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Κρήτη, κατά το επίμαχο διάστημα του φετινού χειμώνα.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της κοινοπραξίας, οι σεισμικές έρευνες στην Κρήτη επρόκειτο να διενεργηθούν στο πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, δηλαδή στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022."  

" Αμερικανική τορπίλη στον αγωγό East Med" 

" Αμηχανία προκαλούν σε Αθήνα και Λευκωσία οι ενστάσεις των ΗΠΑ για την κατασκευή του αγωγού

Σύγχυση σε Αθήνα και Λευκωσία έχουν προκαλέσει οι ενστάσεις που διατυπώνονται από τις ΗΠΑ για την υλοποίηση και κατασκευή του αγωγού EastMed για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.Το θέμα προέκυψε μετά την αποστολή ενός ανεπίσημου εγγράφου (non paper) από υπηρεσιακά στελέχη και τεχνοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αποδέκτες όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τον αγωγό ΕastMed, δηλαδή το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αίγυπτο."  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο .https://www.tovima.gr/2022/01/11/politics/amerikaniki-torpili-ston-agogo-east-med/

ΣΗΜΕΙΑ πρόσφατα ότι το ΑΙΓΑΙΟ και το Κρητικό δεν μυρίζουν μόνο πετρέλαιο αλλά και ραγδαίες εξελίξεις;


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας