Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

"η Ρωσία πάντα αρπάζει νέα εδάφη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων" ΑΡΘΡΟ στην ΠΡΑΒΔΑ πολύ παράξενο

Ο κόσμος γίνεται τεταμένος: η Ρωσία πάντα αρπάζει νέα εδάφη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

 Ενώ η Ρωσία και οι χώρες του CSTO είναι απασχολημένες με μια ειρηνευτική αποστολή στο Καζακστάν, οι αναλυτές και το ευρύ κοινό κάνουν διάφορες υποθέσεις για το μέλλον αυτής της χώρας.

από την https://english.pravda.ru/world/150010-russia_olympics/


του Alexander Shtorm


Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η Ρωσία χτίζει μια ουδέτερη ζώνη ή μπορεί ακόμη και να προχωρήσει παραπέρα και να αρπάξει κάποια νέα εδάφη ήδη στο εγγύς μέλλον. Άλλοι υποθέτουν ότι η Ρωσία θα κρατήσει τα στρατεύματά της στο Καζακστάν για αόριστο χρονικό διάστημα, όπως συνέβη στην Αμπχαζία, την Υπερδνειστερία, τη Συρία κ.λπ.

Αυτές οι θεωρίες μπορεί να ακούγονται τρελές στην αρχή. Ωστόσο, με φόντο τις υποψίες για τα παιχνίδια στον υπολογιστή Destiny και Call of Duty (μερικοί πιστεύουν ότι ήταν αυτά τα παιχνίδια που τράβηξαν τη σκανδάλη στη νεολαία του Καζακστάν και τους οδήγησαν στους δρόμους), αυτές οι θεωρίες δεν είναι παράλογες.

Μόνο το μέλλον θα δείξει τι πρόκειται να συμβεί στο Καζακστάν στη συνέχεια. Ωστόσο, αν μιλήσουμε για το παρελθόν και το παρόν της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί κανείς να δει έναν άλλο συσχετισμό συνωμοσίας.

Φαίνεται ότι τα βήματα της Ρωσίας προς, ας την ονομάσουμε, «ενεργητική ειρήνη» (διαβάστε — επέκταση) συμπίπτουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες του Ναγκάνο

Ας πάμε πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που ήταν αρκετά δύσκολες στιγμές για τη Ρωσία και όλους τους Ρώσους. Ωστόσο, ακόμη και εκείνες τις μέρες η Ρωσία κατάφερε να προσθέσει το 19% της Κασπίας Θάλασσας στο έδαφός της.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε εδώ ότι κατά τη σοβιετική εποχή, σχεδόν ολόκληρη η λεκάνη της Κασπίας ανήκε στην Ένωση, στη συνέχεια υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με την υπαγωγή της υδάτινης περιοχής και το 1998 η Ρωσία πήρε το βάρος της. Αργότερα, το 2003, όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες στη διαμάχη αναγκάστηκαν να συναινέσουν. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η Ρωσία απέκτησε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και προχώρησε στην ανάπτυξή τους ενεργά.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2008

Η Κίνα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 — τη χρονιά που η Ρωσία ανάγκασε τη Γεωργία σε ειρήνη. Ως αποτέλεσμα του πενθήμερου πολέμου, η Ρωσία απέκτησε συμμάχους έναντι των μερικώς αναγνωρισμένων κρατών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να σταθμεύουν εκεί.

Ολυμπιακοί Αγώνες Σότσι 2014

Όλοι θυμούνται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, όταν η Ρωσία διεξήγαγε δημοψήφισμα στην Κριμαία και επανενώθηκε με τη χερσόνησο ως αποτέλεσμα της λαϊκής ψηφοφορίας.

Λίγοι θυμούνται ότι την ίδια χρονιά η Ρωσία απέκτησε επίσης ένα μέρος της Θάλασσας του Οχότσκ. Η Ρωσία υπέβαλε τις αξιώσεις της για αυτήν την περιοχή της θάλασσας το 2001. Η Ρωσία χρειάστηκε 13 χρόνια για να αναγνωρίσει τα δικαιώματα σε αυτόν τον υδάτινο θύλακα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Για άλλη μια φορά, η Ρωσία κέρδισε κοιτάσματα που περιείχαν ένα δισεκατομμύριο τόνους πετρελαίου και δύο δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, πόσο μάλλον την επιπλέον αλιευτική περιοχή.

Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου 2022

Στη συνέχεια, υπήρξε μια περίοδος «ειρηνικών και ήσυχων» Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η Ρωσία ντροπιάστηκε διεθνώς σε ένα μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ. Η Ρωσία δεν άρπαξε εδάφη μετά το 2014, αλλά σίγουρα δούλευε σε κάτι.

Το Πεκίνο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στις 4-20 Φεβρουαρίου.

Οι Αγώνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, αλλά Ρώσοι ειρηνευτικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Καζακστάν ως μέρος της αποστολής του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας. Έχουν θέσει τον έλεγχο όλων των στρατηγικών εγκαταστάσεων με τις οποίες σχετίζεται η Ρωσία.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Καζακστάν ασκεί μια πολιτική μεροληπτικών διακρίσεων κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού τον τελευταίο καιρό. Η μετασοβιετική ασιατική δημοκρατία έτρεχε αυτή την πολιτική στο πλαίσιο της σιωπηρής συναίνεσης των αρχών του Καζακστάν.

Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι η Ρωσία προσπαθεί να προστατεύσει τα εθνικά και κρατικά της συμφέροντα στο Καζακστάν ενώ ωθεί τη διοίκησή της προς τον ρωσικό και όχι τον δυτικό κόσμο.


Читайте больше на https://english.pravda.ru/world/150010-russia_olympics/