Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

26 Ιανουαρίου 2022 είναι η ώρα ΜΗΔΕΝ - Καταιγιστικές εξελίξεις με πληροφόρηση από τα διεθνή ΜΜΕ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΡΑΓΕ ;

 Η Ρωσία έλαβε γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση για εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω οξυμένης έντασης στην Ουκρανία

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ; 

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ   

«Στις 26 Ιανουαρίου, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ John Sullivan μετά από αίτημα του τελευταίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ παρέδωσε στον Grushko τη γραπτή απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο διμερούς εγγυήσεις ασφαλείας που υποβλήθηκαν νωρίτερα από τη ρωσική πλευρά», έγραψε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Telegram.


    ΦΩΤΟ - ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα μόλις παρέδωσε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παραδώσει τη γραπτή απάντησή τους σχετικά με τα σχέδια συνθηκών στους Ρώσους ομολόγους τους.
Νωρίτερα, το CNN ανέφερε ότι η γραπτή απάντηση της Ουάσιγκτον απαριθμεί γενικούς τομείς όπου η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των όπλων και της μεγαλύτερης διαφάνειας, καθώς και της τοποθέτησης πυραυλικών συστημάτων.
Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι οι προτάσεις της για την ασφάλεια έπρεπε να ληφθούν ως πακέτο συμφωνίας και ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν μπορούσαν απλώς να επιλέξουν και να επιλέξουν ποια σημεία τους αρέσουν από ένα μενού σε ένα εστιατόριο.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να δημοσιοποιήσουν την απάντησή τους στις ρωσικές προτάσεις. Η Ρωσία θα κρατήσει την απάντηση των ΗΠΑ εμπιστευτική εάν της ζητηθεί να το πράξει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλά στους νομοθέτες της Δούμας, 26 Ιανουαρίου 2022. - Sputnik International, 1920, 26.01.2022
Ζητείται επίσης από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αναλάβουν πολλές μονομερείς δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης να μην συνεχιστεί η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και να ακυρώσουν τα σχέδια για ενσωμάτωση της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας στο μπλοκ. Ζητείται επίσης από τη δυτική συμμαχία να μην αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα και οπλικά συστήματα στο έδαφος εκείνων των μελών του ΝΑΤΟ που εντάχθηκαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα απέρριπταν αυτές τις απαιτήσεις.
Η Ρωσία διατύπωσε τις δίδυμες προτάσεις μετά από χρόνια επέκτασης της δυτικής συμμαχίας προς τα ανατολικά -παρά τις εγγυήσεις που δόθηκαν από Αμερικανούς αξιωματούχους στον Σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να μην επεκτείνει τη συμμαχία "μία ίντσα ανατολικά" μιας επανενωμένης Γερμανίας μετά την προσάρτηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία το 1990." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 
https://sputniknews.com/20220126/us-reportedly-delivers-written-response-to-russias-security-guarantees-proposal-1092534911.html

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 

"Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια ήδη σε υπηρεσία ανοιχτά των ακτών των ΗΠΑ" 
https://english.pravda.ru/news/world/150133-nuclear_submarines/
" Η Ρωσία στέλνει 20 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να περιορίσει το ΝΑΤΟ" 
https://english.pravda.ru/news/russia/150131-russian_navy/

¨Η Ρωσία αναπτύσσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35, αλεξιπτωτιστές και συστήματα S-400 στη Λευκορωσία" 
https://english.pravda.ru/news/world/150129-russia_belarus/

" Με κομμένη την ανάσα αναμένει ο πλανήτης την αντίδραση της Ρωσίας, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ απάντησαν στα αιτήματα της Μόσχας

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επέδωσαν γραπτώς τις απαντήσεις τους, λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, μέσω του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν το περιεχόμενό τους να μη γνωστοποιηθεί στο κοινό.

Οι Ρώσοι συμφώνησαν να σεβαστούν το αμερικανικό αίτημα, ωστόσο, όπως τόνισαν, το γενικό νόημα της απάντησης -που θα αποτελεί συμφωνία ή όχι- θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στον ρωσικό λαό.

Ο Μπλίνκεν πετάει το μπαλάκι στη ρωσική πλευρά

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η απάντηση της Ουάσιγκτον «καθορίζει μια διπλωματική πορεία προς τα εμπρός, αν η Μόσχα την προσεγγίσει σοβαρά».

Ο Μπλίνκεν είπε ότι η γραπτή επιστολή, που παραδόθηκε σήμερα στη Ρωσία, έχει μια «αρχική και ρεαλιστική» αξιολόγηση των ανησυχιών που έχει θέσει η Μόσχα, προσθέτοντας ότι η απάντηση συντάχθηκε πλήρως συντονισμένα με την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Στόλτενμπεργκ: Περιμένουμε το καλύτερο και το χειρότερο

Ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης, ενημέρωσε ότι η πλευρά του απέστειλε την απάντηση στη Ρωσία" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-ipa-planitis-anasa-antidrasi-rosias