Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΥΣ " ΑΦΟΡΙΣΑΝ " ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ;

 


ΑΦΟΡΙΖΩ σημαίνει αποκόπτω , διαχωρίζω και φυσικά αυτός που αφορίζεται χάνει την γη κάτω από τα πόδια του, με λίγα λόγια χάνει τις πλάτες του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ - Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

"Παγώνουν" οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

" Σε επ' αόριστο πάγωμα οδηγούνται οι έρευνες υδρογονανθράκων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει φέτος στη διενέργεια σεισμικών καταγραφών, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης.    https://www.capital.gr/oikonomia/3607292/-pagonoun-oi-ereunes-gia-udrogonanthrakes-stin-kriti

" Αμερικανική τορπίλη στον αγωγό East Med" 

" Αμηχανία προκαλούν σε Αθήνα και Λευκωσία οι ενστάσεις των ΗΠΑ για την κατασκευή του αγωγού

Σύγχυση σε Αθήνα και Λευκωσία έχουν προκαλέσει οι ενστάσεις που διατυπώνονται από τις ΗΠΑ για την υλοποίηση και κατασκευή του αγωγού EastMed για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο .https://www.tovima.gr/2022/01/11/politics/amerikaniki-torpili-ston-agogo-east-med/

" Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha τις προηγούμενες μέρες, ο Χρήστος Ροζάκης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δέχεται «ίσως» τα 10 ναυτικά μίλα ως αιγιαλίτιδα ζώνη. «Προς το παρόν δεν έχουμε αίσθηση ότι η Τουρκία επιβαρύνει τις διερευνητικές. Ως εκ τούτου ενώ η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε ίσως και τα 10 ν.μ. ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 νμ και στα ηπειρωτικά εδάφη...».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, το Σάββατο τα τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για «υποχώρηση της Ελλάδας». Συγκεκριμένα, το A Haber ανέφερε: «Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωση για 12 μίλια χωρικών υδάτων» και συνέχισε «Η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Ο ισχυρισμός έγινε από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη. Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τη φόρμουλα των 10 μιλίων, παραιτούμενη από το αίτημα των 12 μιλίων»

Ανάλογο δημοσίευμα υπήρχε και στο τουρκικό Star με τίτλο «Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το αίτημά της για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/politics/article/1201598/ellinotourkika-diplomatikes-piges-pagia-thesi-tis-elladas-to-dikaioma-epektasis-ton-horikon-udaton-sta-12-nautika-milia/

ΟΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtu.be/c4EWdPXfc4s