Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Περικυκλώνουν οι δυτικοί την Ρωσία και η Ρωσία κάνει το ίδιο, περικυκλώνει τις ΗΠΑ από την Λατινική Αμερική.

 


Μόλις αποκαλύφθηκε ότι η Ρωσία ετοιμαζόταν να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, αμερικανικά στρατιωτικά αναγνωριστικά αεροσκάφη άρχισαν να πετούν πάνω από το έδαφος των δύο χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το Avia.pro , το οποίο επικαλείται τα στοιχεία της υπηρεσίας Flightradar24 , αμερικανικά αεροσκάφη περιπολούν πιθανές τοποθεσίες για ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Βενεζουέλα και την Κούβα εδώ και τρεις ημέρες. Το αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης, ανέφερε το δημοσίευμα, παρακολουθούσε πιθανές δραστηριότητες σε τοποθεσίες όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Νωρίτερα, πηγές της εφημερίδας The New York Times ανέφεραν ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους πιο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συντάκτες του άρθρου στην έγκυρη δημοσίευση των ΗΠΑ συνέκριναν αυτό το σενάριο με την κρίση της Καραϊβικής της δεκαετίας του 1960, όταν η ΕΣΣΔ ανέπτυξε πυρηνικά όπλα στην Κούβα.

https://english.pravda.ru/news/world/150079-cuba_venezuela/

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ 

Λευκός Οίκος: «Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή»

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά επικίνδυνη» την ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.
«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία», είπε η Ψάκι μιλώντας για μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση».