Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

" η δική μας γενιά θα δει τον πόλεμο των άστρων , η επόμενη ΟΧΙ γιατί θα έχουν αυτοκαταστραφεί τα παιχνίδια τους "

 

ΦΩΤΟ CC0 / US Space Command Vision για το 2020 /
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ οι  ΗΠΑ και η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ .

" Το νέο διαστημικό δόγμα του ΝΑΤΟ επεκτείνεται στη Διαστημική Πολιτική της συμμαχίας για το 2019 – η οποία αναγνώρισε το διάστημα ως νέο «επιχειρησιακό τομέα», παράλληλα με τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα και τον κυβερνοχώρο – και υπόσχεται να βοηθήσει να γίνουν οι διαστημικές δυνατότητες των μελών της συμβατές και διαλειτουργικές.

άρθρο της Ekaterina Blinova

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, το διάστημα γίνεται πιο «συνωστισμένο και ανταγωνιστικό» με τους δορυφόρους να είναι ευάλωτοι σε παρεμβολές από ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, που έχουν αναπτύξει και δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα αντιδιαστημικών και αντιδορυφορικών τεχνολογίες (ASAT). Η συμμαχία διακηρύσσει ότι οι επιθέσεις στο διάστημα εναντίον των μελών της θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίκληση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, αλλά υστερεί στο να ορίσει τι ακριβώς συνιστά «επίθεση». Αντίθετα, το δόγμα λέει ότι οι αποφάσεις σχετικά με αυτό θα λαμβάνονται κατά περίπτωση.

«Αυτή η δήλωση του ΝΑΤΟ είναι περιττή και δεν βοηθάει», λέει ο Δρ Mark Gubrud, επίκουρος καθηγητής ειρήνης, πολέμου και άμυνας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. «Οποιαδήποτε «ένοπλη επίθεση» σε διαστημικά συστήματα θα ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου πολέμου. Αν ήταν πράγματι κάτι που περιοριζόταν μόνο στο διάστημα, όπως μια εκθαμβωτική ακτινοβολία δορυφόρου με λέιζερ, είναι δύσκολο να δεις ότι θα ήθελες να επικαλεστείς το άρθρο 5. ".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220122/how-us-weaponises-nato-to-maintain-its-own-space-dominance--deter-russia-and-china-1092447085.html