Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΠΙΣΙΝΑ ΠΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ - ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

 

ΦΩΤΟ από https://www.protothema.gr/greece/article/1205502/kerkura-pagose-to-nero-tis-pisinas-kai-

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 

 

Χθες για πρώτη φορά μετά το 2014 η τιμή του πετρελαίου Μπεντ ξεπέρασε τα 90 δολάρια το βαρέλι (90,06 δολάρια το βαρέλι). Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα στον μεγαλύτερο κόμβο των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 2,18% στα 87,47 δολάρια το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε σε υψηλό επτά ετών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παγκόσμια κατανάλωση ανέκαμψε από τις επιπτώσεις της πανδημίας, διαβρώνοντας τα αποθέματα.

Οι τιμές έχουν ανοδική πορεία και εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει όσον αφορά την ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παρά το γεγονός ότι μία σύγκρουση σε ουκρανικό έδαφος κρύβει μεγάλους κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ειδικότερα όσον αφορά τα ενεργειακά εμπορεύματα όπως είναι το πετρέλαιο αλλά και το φυσικό άεριο, το βασικό σενάριο της Goldman Sachs αναφέρει πως δεν θα υπάρξει καμιά διαταραχή στις προμήθειες.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο σημείωσε μεγάλη άνοδο 20% στην Ευρώπη. Το συμβόλαιο TTF βρίσκονταν το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στα 90 ευρώ. Η τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 είναι στα 85 ευρώ ανά τόνο.

Οι παραγγελίες για αποστολή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Eustream. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από το κανονικό. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 93,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 25 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ, αφού σημείωσαν πτώση έως και 7,1% νωρίτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/economy/article/1205411/fotia-stin-tsepi-vazoun-oi-times-se-kausima-kai-ilektriko-reuma/

" Λονδίνο (CNN Business)Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αγωνίζονται για να καταρτίσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου που είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία επιχειρήσεων και τη θέρμανση των σπιτιών στην Ευρώπη διακοπούν  από τη σύγκρουση στην ΟυκρανίαΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://edition.cnn.com/2022/01/27/energy/europe-russia-ukraine-gas/index.html

ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΕΡΜANΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ NORD STREAM 2 

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;