Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

War 3 - ο καλός , ο κακός και ο άσχημος σε όλη την εξέλιξη

 


ο ΚΑΛΟΣ 
" Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Μόσχα «δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει κατάφωρα τα συμφέροντά μας».

Η σύγκρουση με τη Ρωσία «δεν είναι αναπόφευκτη», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη, υπάρχει χρόνος και χώρος για διπλωματία», είπε ο Όστιν, μιλώντας σε ενημέρωση στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας έχουν προσφέρει στη Ρωσία έναν δρόμο μακριά από την κρίση και προς μεγαλύτερη ασφάλεια και το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις διπλωματικές προσπάθειες», πρόσθεσε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220128/us-welcomes-lavrovs-desire-for-peace-says-it-needs-to-be-backed-up-by-swift-action---official-1092585411.html

ο ΚΑΚΟΣ 

"  Ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για έναρξη της μεγαλύτερης ρωσικής επίθεσης από τον Ψυχρό Πόλεμο. Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις και στην Κριμαία ενώ μετέφεραν φιάλες αίματος στα σύνορα με την Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησαν για το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και απείλησαν την Μόσχα “με ενεργοποίηση της τρομαχτικότερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη αν επιτεθεί σε χώρα μέλος της Συμμαχίας”.

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, προειδοποίησε ευθέως τον Ουκρανό πρόεδρο για επικείμενη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με ουκρανικές και αμερικανικές πηγές η συνομιλία των δύο προέδρων ήταν δραματική, έντονη και δύσκολη καθώς τα σύννεφα του πολέμου έχουν απλωθεί πάνω από την Ουκρανία" 

https://warnews247.gr/ektakto-

και ο ΑΣΧΗΜΟΣ 

" η Κίνα θα πρέπει σύντομα να επιλέξει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν την Κίνα με συνέπειες για τη στήριξη της Ρωσίας. Το Πεκίνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη επιλογή - η Κίνα δεν θα μπορεί πλέον να μείνει στη σκιά." https://english.pravda.ru/world/150145-china_russia_usa/