Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΤΕΛΙΚΆ έρχονται στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ τα κατάφορτα ρωσικά αποβατικά και όχι Λατινική Αμερική , δηλ. κοντά μας.


από την https://english.pravda" Έξι μεγάλα αποβατικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα.

/Εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι έξι ρωσικά μεγάλα αποβατικά πλοία, πλήρως φορτωμένα με άγνωστα όπλα, εθεάθησαν στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, τα οποία κινήθηκαν προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία δεν έχει στείλει ποτέ τόσο μεγάλο αριθμό αποβατικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στη Δύση, ειδικά στο πλαίσιο του γεγονότος ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει στρατιωτικά στρατόπεδα κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και έστειλε στρατεύματα στο έδαφος του γειτονικού κράτους της Λευκορωσίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για στρατιωτικές ασκήσεις. να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το σουηδικό Υπουργείο Άμυνας, έξι μεγάλα αποβατικά πλοία που ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή προς τη Μαύρη Θάλασσα:

  • Γεώργιος ο Νικηφόρος;
  • Μινσκ;
  • Καλίνινγκραντ;
  • Korolev;
  • Pyotr Morgunov;
  • Olenegorsky Miner.

Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς μεταφέρουν τα ρωσικά πλοία, αλλά με δεδομένο το βύθισμα του τελευταίου, πρόκειται για βαρύ φορτίο.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι μερικά από τα μεγάλα αποβατικά πλοία που ξεκίνησαν για μια αποστολή από τη Βαλτική Θάλασσα θα μπορούσαν να κατευθύνονται προς τη Λατινική Αμερική . Ωστόσο, αργότερα αποδείχθηκε ότι τα ρωσικά πλοία ταξίδευαν προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό δεν δημοσίευσε κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με αυτό." 

    ΠΗΓΗ https://english.pravda.ru/news/russia/150089-russia_landing_ships/