Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης από την σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν; Η Τουρκία και ο Ερντογάν προκαλούν ακόμη ένα αιματοκύλισμα στην Αρμενία! Η ΕΕ έχει κάτι να πει;

 


Η Αρμενία είναι μέλος του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) ο οποίος απαρτίζεται από την Ρωσία και 5 ακόμη κράτη: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν.

Η συνθήκη με το άρθρο 4 προβλέπει ότι: «Εάν ένα κράτος μέλος του CSTO γίνει στόχος επίθεσης από ένα άλλο οποιοδήποτε κράτος τότε η επίθεση θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων των άλλων».

Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ περί συλλογικής άμυνας προβλέπει το ίδιο: Επίθεση κατά συμμαχικού κράτους ισοδυναμεί με επίθεση κατά όλων των Συμμάχων.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η Αρμενία μέλος του CSTO.

Εάν Τουρκία και Αρμενία εμπλακούν για κάποιο λόγο σε εχθρπραξίες μεταξύ τους,τότε και οι δύο χώρες μπορούν να ζητήσουν την ενεργοποίηση των άρθρων 4 και 5 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/919148_csto-vs-nato-yparhei-kindynos-pagkosmias-anaflexis-apo-tin

Η Τουρκία και ο Ερντογάν προκαλούν ακόμη ένα αιματοκύλισμα στην Αρμενία! Η ΕΕ έχει κάτι να πει;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα την πλήρη στήριξη της Άγκυρας στο Αζερμπαϊτζάν και κάλεσε την Αρμενία να «σταματήσει την επιθετικότητά της», στον απόηχο των βίαιων συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Με απλά λόγια η Τουρκία του Ερντογάν προκαλεί ένα ακόμη αιματοκύλισμα και θα ΄χει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα ΄ναι η αντίδραση της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα η οποία αγωνιά για τον Λουκασένκο αλλά δε “δίνει μία” για όσα διαπράττει δια της βίας η Τουρκία; Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον σε Βρυξέλλες και Βερολίνο…https://www.militaire.gr/i-toyrkia-kai-o-erntogan-prokaloyn-akomi-ena-aimatokylisma-stin-armenia-i-ee-echei-kati-na-pei/