Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια από «μη φιλικές χώρες»! Ισχύει από αύριο

 



"Σε λίγες ώρες κλείνουν οι στρόφιγγες φυσικού αερίου"


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ  

Αυτά μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτεί από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο νέος νόμος υπαγορεύει ότι οι «μη φιλικές χώρες» πρέπει να ανοίγουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες και θα τεθεί σε ισχύ από αύριο  1η Απριλίου.

Οι τρέχουσες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου θα σταματήσουν εάν αγοραστές από «μη φιλικές χώρες» δεν πληρούν τους νέους όρους πληρωμής." 

πηγή https://www.militaire.gr/diatagma-poytin-gia-pliromi-toy-fysikoy-aerioy-se-royvlia-apo-mi-filikes-chores-ischyei-apo-ayrio/

"Εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία - δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα σταματήσουν". 

Οι αγοραστές θα πρέπει να ανοίξουν ειδικούς λογαριασμούς στην κρατική Gazprombank για να επιτραπεί η ανταλλαγή ξένων νομισμάτων σε ρούβλι για τον διακανονισμό [των συναλλαγών], σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν, μεταδίδει το Bloomberg.https://www.capital.gr/diethni/3624947/poutin-apo-tin-paraskeui-oi-pliromes-sto-fusiko-aerio-tha-prepei-na-einai-se-roublia

ΤΙ ΕΡΡΙΞΕ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

" Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές."