Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο τελευταίος πειρασμός δεν είναι του Καζαντζάκη αλλά επί του Μητσοτάκη, αν αποφασίσει ο γείτονας να στείλει σε ένα 24ωρο 50000 πρόσφυγες;


Το θέμα της όμορφης αυτής φωτογραφίας δίνει μια άλλη διάσταση στα αποδημητικά προσφυγικά κύματα των ημερών μας που στα χέρια κάποιων γίνονται στρατηγικό εργαλείο.
Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις λέγονται  υβριδικές και δεν είναι τίποτε άλλο από την αριστοτεχνική αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού μιας χώρας που δέχεται αυτά τα προσφυγικά κύματα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βαρύ το έργο της σημερινής κυβέρνησης και πολύ υπεύθυνο, ακριβώς γιατί συνέβη κάτι παράδοξο μόλις ανέλαβε την εξουσία.
Τι συνέβη ;
Μέσα σε λίγες ημέρες ο γείτονας άλλαξε  διαλεκτική τακτική που έγινε εκβιαστική.
Στην αρχή είπε « έχω 4 εκατομμύρια  πρόσφυγες και δεν αντέχω» μετά σε δυο 24ωρα  ανέβασε τον αριθμό στα 5, 5 εκατομμύρια, δίνοντας επιτακτικό τόνο.
Γιατί επί Τσίπρα δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις ;
Αυτό και μόνο είναι άξιον απορίας.
Αλλά όπως διαφαίνεται αποφάσισε με την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα να επισπεύσει την προώθηση των σχεδίων του στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Τα προσφυγικά κύματα είναι στα χέρια του γείτονα ένα στρατηγικό όπλο, ώστε  να εκβιάζει για περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ ( που δεν την πήρε) αλλά και για να προωθήσει μια πονηρή ατζέντα.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο τούρκος  στέλνει καθημερινά στην Ελλάδα μέσω  Έβρου και νησιών περί τα 500 με 600 άτομα .
Προς το παρόν τεστάρει αντιδράσεις όχι μόνο της κυβέρνησης,  αλλά και της  Ελληνικής κοινωνίας στο μείζον θέμα της διαμονής των προσφύγων.
Και ξαφνικά σηκώνεται ένα πρωί ο γείτονας και δίνει την διαταγή
-         « αφήστε σήμερα να πάνε στην Ελλάδα 50000 πρόσφυγες»
Μπορεί να το κάνει;
Και γιατί όχι
Ας σκεφτούμε τι θα γίνει, αν σε μια μέρα αποβιβαστεί ή διέλθει στην χώρα μας τέτοιος ή σχετικά τέτοιος αριθμός;
Θα αποσταθεροποιηθεί το σύμπαν.
Ποιες δηλώσεις συμπαράστασης από τους ξένους μπορούν εκείνες τις ώρες να μας βοηθήσουν;
Ποιες υπηρεσίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι αυτών των δυστυχισμένων  ψυχών ( γιατί θα είναι και γυναικόπαιδα) ;
Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα θα είναι πλέον ένα γεγονός που θα κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των Διεθνών ΜΜΕ και ο σουλτάνος θα χαμογελάει.
Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος θα είναι ο τελευταίος πειρασμός πριν βάλει σε ενέργεια ο γείτονας τα επόμενα σχέδια του .
Θα αρχίσει να μας κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες , θα απαιτεί στα νησιά  μας να δημιουργηθούν ουδέτερες και αποστρατικοποιημένες ζώνες ανθρωπιστικής ασφάλειας για να μπορέσουν να δράσουν διεθνείς οργανισμοί βοήθειας.
Παράλληλα με αυτά  ο τούρκος θα τρυπάει με άνεση στην Κύπρο μιας και η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι ζαλισμένη στην διαχείριση της απρόβλεπτης κρίσης που δημιουργήθηκε .
Ένα τέτοιο προσφυγικό κύμα ( μη γένοιτο, αλλά το σενάριο παίζει) θα δημιουργήσει εκτός από την αποσταθεροποίηση των υπηρεσιών και  απρόβλεπτη ανησυχία στον Ελληνικό Λαό.
Ιστορικά ο επιθετικός σχεδιασμός του τούρκου είναι πρώτα αποσταθεροποίηση και μετά επίθεση ( βλ. Κυπριακό βλ. και Μικρασιατική καταστροφή)
Τι κάνουμε μιας και γνωρίζουμε και αναλύουμε καλά τις τελευταίες  δηλώσεις του Ερντογάν ;
Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια και  για όλους τους πειρασμούς.
Η γνώση της ενημέρωσης και η ενότητα του Ελληνικού Λαού είναι ένα καλό υπόβαθρο για να ξεκινήσουμε.
Αν ο Ερντογάν δεν συναντήσει σύντομα εσωτερικά προβλήματα θα προχωρήσει  όπως φαίνεται άμεσα  στις απειλές του αυτές .
Αν συναντήσει εσωτερικά προβλήματα  πάμε σε  ταχύ θερμό επεισόδιο και μετά στα υπόλοιπα.
Ο τούρκος σκανάρει αυτές τις στιγμές την παγκόσμια διεθνή σκηνή και ψάχνει ημερομηνίες, όπως Brexit , πιθανή παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική αναταραχή, ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να είναι προσανατολισμένη αλλού, όταν η τουρκική αλεπού θα τρυπώνει στα κοτέτσια του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κύπρου.
Τι να πούμε αδελφοί , όλα μας τα είπαν οι άγιοι πατέρες εδώ και χρόνια και  επέμεναν και επιμένουν στην ΜΕΤΑΝΟΙΑ, για να ανοίξει το μυαλό μας με ΦΩΣ ,ώστε να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε τα άγρια θηρία που ετοίμασαν για εμάς οι δήθεν φίλοι και οι άσπονδοι εχθροί.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας