Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν περνάμε τον σταθμό του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και τους άλλους σταθμούς που φέρουν ονόματα ΑΓΙΩΝ έστω και πολλά μέτρα κάτω την γη , κάνουμε τον Σταυρό μας γιατί νοιώθουμε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.


Κάτι γνώριζε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όταν έλεγε ότι  θα έρθουν μέρες  που στους δρόμους θα βλέπεις προσκυνητάρια ΑΓΙΩΝ και τα λεωφορεία αντί για διαφημίσεις θα έχουν εικόνες ΑΓΙΩΝ.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και οι ΑΓΙΟΙ με τις ονομασίες των Σταθμών  προστατεύουν τους επιβάτες των ΜΜΜ, όλους ανεξαιρέτως.

Τελικά οι  παρεξηγήσεις θα λυθούν βγάζοντας  μεγάλο καλό και θα αισθανθούν  οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης  ότι στις μετακινήσεις τους  υπάρχει προστασία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η ΠΑΝΑΓΙΑ και δη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ με ένα Νεύμα της έδωσε απαντήσεις, λύνοντας απορίες και παρεξηγήσεις.

 Πως έχει το ΙΣΤΟΡΙΚΟ μόλις τριών  24ωρων;
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 – 9- 2019
« Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.»
 https://www.protothema.gr/greece/article/927271/metro-allazoun-onoma-oi-stathmoi-se-euaggelismo-kai-agios-dimitrio/?

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 – 9 - 2019
 « Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Beyond, οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν, λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από τους πολίτες, με πολλούς να κάνουν λόγο για αχρείαστο κόστος, αφού θα έπρεπε να αντικατασταθούν όλες οι ταμπέλες στους σταθμούς του μετρό. Προς το παρόν, όμως, δεν είναι τίποτα σίγουρο, ενώ οι αλλαγές στο μετρό, μοιάζουν αβέβαιες.» https://www.iefimerida.gr/ellada/ston-aera-i-allagi-onomasias-stathmon-toy-metro

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  
« Όταν θέλεις να ζυγίζεις δυο ανόμοια πράγματα όπως το χώμα με την ΦΩΤΙΑ ή έχεις νοητικό πρόβλημα ή το κάνεις εσκεμμένα για να προκαλέσεις αντίδραση;

Στην προκειμένη περίπτωση προσβάλλεται και ο αγωνιστής δημοκράτης Μπακογιάννης αλλά και ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ που χάρισε το όνομα της στην πιο εμβληματική περιοχή των Αθηναίων με το Νοσοκομείο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ( που φέρει το όνομα του από τον  υπάρχοντα ναΐσκο του Ευαγγελισμού, με την θαυματουργή εικόνα βλ., ΦΩΤΟ έργο αγιορειτών του προ προηγούμενου αιώνα – τάμα τους γιατί βίωσαν θαύματα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  μέσα στο ομώνυμο νοσοκομείο.)


Μπράβο τους και καλά κάνουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους δημοκράτες αγωνιστές, αλλά όχι όμως να μας ποτίσουν με πνευματικό φαρμάκι και εξηγούμεθα:

Αν δεν υπήρχαν όμως οι Aγωνιστές του 21 που ξεσηκώθηκαν ανήμερα του ΕΥΑΓΓΕΛΣΜΟΥ πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά ιδεώδη της ελευθερίας ο αδίκως δολοφονηθείς Παύλος Μπακογιάννης και αγρίως βασανισθείς   Αλέκος Παναγούλη ;

Άραγε όμως πως μπορεί σύμφωνα με την ανακοίνωση του μετρό « η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.» όταν αποκόπτεις τα θεμέλια του οικοδομήματος της επανάστασης του 21 που συνταυτίζεται με τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ως λέξη και έννοια ;

ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ;

Τώρα θα μιλήσουμε για τον Παύλο Μπακογιάννη που τον γνωρίζαμε ως νέοι και αντλούσαμε πολλά  από το θάρρος της συνετής  δημοκρατικής έκφρασης του. Και πως μια τέτοια απόφαση προσβάλλει τον ίδιο και τις αξίες του που είχε από παιδί σαν παπαδοπαίδι του παπα- Κώστα από τα Βελωτά της Ευρυτανίας.

Ήταν 26η Σεπτεμβρίου 1989,  ημέρα που η Βουλή επρόκειτο να αποφασίσει αν θα παρέπεμπε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, στο πλαίσιο της λεγόμενης "Κάθαρσης" ή "Βρώμικου 89" κατ’ άλλους.
Στις 7:58 το πρωί, πυροβολήθηκε ο Παύλος από μία ομάδα τριών ενόπλων στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Εκείνη την ώρα βρισκόμασταν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού . Αίφνης έγινε ένας πανζουρλισμός σειρήνες νοσοκομειακών και περιπολικών έσχιζαν τον αέρα και προκαλούσαν τρόμο και αγωνία.
-         Βρε παιδιά τι έγινε; ( το νέο διαδόθηκε αστραπιαία)
-         Πυροβόλησαν τον Μπακογιάννη
Δεν άργησα να αντιληφθώ ότι ήταν τρομακτικό κτύπημα, καθότι εκείνες τις μέρες η Ελλάδα μετρούσε θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ( μακάρι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες και χειρότερες στιγμές, αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί εδώ και χρόνια στρώνουμε το χαλί σε πάσης φύσεως εγκληματίες) .

Έτρεξα αμέσως στον γνωστό σε όλους μας ΝΑΟ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ που βρίσκεται μέσα στο Ομώνυμο Νοσοκομείο και άναψα ένα κεράκι για τον ΠΑΥΛΟ.
-         ΠΑΝΑΓΙΑ μου βοήθησε το παλληκάρι μονολόγησα
-         Πρέπει ΠΑΝΑΓΙΑ μου ο Παύλος σαν παπαδοπαίδι να σε υπηρέτησε σαν παιδάκι με τον πατέρα του μέσα στην εκκλησία του χωριού του, βοήθησε τον- (τι άλλο να έλεγα εκείνες τις στιγμές, ότι μου κατέβαινα έλεγα)  

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ είχε όμως άλλο σχέδιο και κάλεσε τον ΠΑΥΛΟ επάνω . Βλέπεται  οι καλοί φεύγουν και μένουν αυτοί που ταλαιπωρούν τους άλλους.

Η Ελλάδα έχασε από την απώλεια του ανθρώπου αυτού.

Η νεα εκδοχή που λέγεται σήμερα σύγχρονη Ελλάδα ταλαιπωρεί τους Έλληνες και τους προκαλεί καθημερινά.

Δεν ξέρετε κύριοι ότι όλα κάνουν κύκλους και τελειώνουν;

Το χειρότερο είναι , αν μπορείτε να το κατανοήσετε από την πνευματική σκοπιά « να μην επιβαρύνετε ψυχές που βρίσκονται στον ουρανό»;

Και τελειώνουμε
Με ανοικτά όλα τα εθνικά μας θέματα λόγω της μακροχρόνιας πολιτικής ανεπάρκειας να τα διαχειριστούμε , την ώρα που ο τούρκος ο νεοθωμανός και ο κεμαλιστής ακονίζει τα μαχαίρια του απειλώντας ευθέως να καταλάβει Ελληνικά νησιά …εσείς κατεβάζετε την λέξη ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ που ταυτίζεται με τον αγώνα για την απελευθέρωση μας από την τουρκική σκλαβιά, μάλιστα   από το κεντρικότερο σημείο του Δήμου των Αθηναίων, όχι για να τιμήσετε τον Παύλο Μπακογιάννη ( με σκοπό του ιστορικού    εκπαιδευτικού  ταξιδιού, όπως διατείνεστε) πρόσωπο    που φυσικά  άπτεται τιμής,  αλλά για να  σηκώσετε το δικό σας «νέο- ευαγγέλιο» που το γνωρίζουμε τόσα χρόνια όλοι μας καλά.» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/09/vs.html


ΚΥΡΙΑΚΗ 21- 9 – 2019

Η οικογένεια Μπακογιάννη ανταποκρίνεται άμεσα και δηλώνει:
« Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» . Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί:
«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.»  http://athina984.gr/wp-site/2019/09/22/h-oikogeneia-mpakogianni-leei-ochi-sti-metonomasia-toy-stathmoy-toy-metro/

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε δηλώνει:
« Θέση για το ζήτημα της μετονομασίας του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός», μετά τον σάλο που προκλήθηκε, και την επίσημη τοποθέτηση της οικογένειας Μπακογιάννη, παίρνει ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.
Ο Νίκος Ταχιάος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπήρξε διαρκής συνεννόηση  με την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, κατά τον ίδιο, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει και την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα γινόταν κι επίσημα η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».
ΑΣΧΕΤΑ με τις παραπάνω δηλώσεις ο κοσμάκης της πόλης των Αθηναίων ( ο μεροκαματιάρης και ο βιοπαλαιστής , ο ασθενής που επισκέπτεται τα νοσοκομεία των Αθηνών , η μάνα που μεταφέρει τα παιδιά της στο σχολείο κ. α κοινωνικές ομάδες) δηλώνουν :
« ότι όταν περνούμε από τον Σταθμό του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ , τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ , τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, τον ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και τόσους άλλους σταθμούς των ΜΜΜ που συσχετίζονται με τους σταθμούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κάνουμε τον Σταυρό μας γιατί γνωρίζουμε ότι εκείνη την στιγμή περνάμε από τον ΑΓΙΟ έστω και αν είμαστε κάτω από το έδαφος της γης , επικαλούμενοι την βοήθεια του»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας