Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Συμφέρει σε κάποιους κύκλους να λένε ότι ο Χριστός και η Θεοτόκος έλκουν Ελληνικής Καταγωγής ώστε να μπορούν να ισχυρίζονται στις μέρες μας, ότι δεν ήρθε ακόμα ο Χριστός να εκπληρώσει τις γραφές.


Τι κάνουμε αδελφοί εμείς εν προκειμένω;
Στήνουμε τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΌ του Κυρίου μας εν τω μέσω ημών , οπλιζόμαστε με τα  αγιόπνευστα-  χαριτόβρυτα   πατερικά  κείμενα έρευνας κατά της πλάνης  και ψέλνουμε:
«Μυστικός εἶ Θεοτόκε Παράδεισος, ἀγεωργήτως βλαστήσασα Χριστόν, ὑφ᾿ οὗ τό τοῦ Σταυροῦ ζωηφόρον ἐν γῇ, πεφυτούργηται δένδρον·»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα απαντάει ο ίδιος ο ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας καθότι είναι Πρόσωπο  και μας λέει, ελάτε να ερευνήσετε το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ.
Απάντηση στον άγνωστο σε εμάς  αρθρογράφο με το ψευδώνυμο GEWKWN  που διατείνεται « αν ζούσα στο Μεσαίωνα κάποιοι θα με κατάγγελλαν στην Ιερά Εξέταση για να περάσω από βασανιστήρια, αν κάποιοι αρθρογράφοι πιστεύουν ότι Η Παναγία Η Μητέρα Του ΧΡΙΣΤΟΥ και Θεού μας είναι ΕΒΡΑΙΑ, είναι θέμα που αφορά τους ιδίους.»

Στο άρθρο του: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2019 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Χ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ… ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ!

η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι έρευνα και δοκιμή αλλά  και διάκριση της ποιότητας των πνευμάτων.
Όλα αυτά μέσα από την Αγιαστική Χάρη των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας και την καθοδήγηση εμπειρότατου Γέροντα- πνευματικού οδηγού.
Στο μόνο που συμφωνούμε με τον ανωτέρω αρθρογράφο είναι ότι η ψυχή και ο νους πρέπει να βρίσκεται σε διαχρονικό οργασμό έρευνας, αλλά υπό τις παραπάνω προυποθέσεις.
Προσωπικά εδώ και πολλές δεκαετίες ασχοληθήκαμε με την έρευνα σε πολλά επιστημονικά πεδία αποφεύγοντας την μονολιθικότητα του σκοταδισμού. Δια αυτό και ο ακαδημαικός  τίτλος μας και η υπογραφή μας, όταν αρθρογραφούμε αποφεύγοντας εδώ και 10 έτη αρθρογραφίας και άλλα 20 έτη συγγραφής επιστημονικών και ιστορικών  δοκιμίων τα ψευδώνυμα.
Και τώρα πάμε στην απάντηση του ΤΙΜΙΟΥ και Ζωοποιού ΣΤΑΥΡΟΥ.
Τέτοια ημέρα της Παγκοσμίου  Υψώσεως του Τιμίου  ΣΤΑΥΡΟΥ δεκαετία του 90   στο ασκηταριό του γνωστού σε όλους ΠΑΠΑ – ΦΩΤΗ του Λαυριώτη στον όσιο Λουκά τον Νεομάρτυρα από τα Πάμφυλα της Λέσβου ( Γέροντα με τον οποίο συνδεόμουν επί 25ετια και πολλάκις ωφεληθήκαμε υπ αυτού )
Ρωτήσαμε και Ακούσαμε.
-         ΠΑΠΑ- ΦΩΤΗ τι γνώμη έχεις για αυτά τα βιβλία των τηλεπωλήσεων που αγοράζει σωρηδόν ο κόσμος για να μάθει ;
Μας κοίταξε και χαμογέλασε μετά σοβάρεψε και δεν μας απάντησε έμμεσα. Τότε δεν καταλάβαμε  τίποτε , αλλά τον αφήσαμε  να πει αυτό που ήθελε.
-         « τις προάλλες παιδί μου βρισκόμουν στα Ιεροσόλυμα και είδα τον Πατριάρχη μας Διόδωρο, γνωστό μου πνευματικό αδελφό για κανονίσουμε τις λεπτομέρειες να γίνει το ασκηταριό μου εδώ με τον περίβλεπτο Ναό του Οσίου Λουκά του Νεομάρτυρα, ΜΕΤΟΧΙ του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ στην Λέσβο»
-         « εκείνο που ανησυχούσε τον Πατριάρχη ήταν κάτι που το άκουγα παιδί μου για πρώτη φορά και φαινόταν σαν ένα καλοκουρδισμένο σχέδιο εναντίον της ΠΊΣΤΗΣ μας.»
-         « Συμφέρει είπε ο Πατριάρχης  σε κάποιους κύκλους να λένε ότι ο Χριστός και η Θεοτόκος έλκουν  Ελληνικής Καταγωγής ώστε να μπορούν να ισχυρίζονται στις μέρες μας, ότι δεν ήρθε ακόμα ο Εβραίος Χριστός να εκπληρώσει τις γραφές.»
Όταν τελείωσε ο ΠΑΠΑ- ΦΩΤΗΣ είπα μέσα μου άραγε γιατί μου το είπε αυτό .
Σήμερα όμως έλαβα πλήρεις απαντήσεις
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΡΟΝΤΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας