Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μεν τούρκος περιμένει πότε θα ανοίξει ο πόλεμος στα Στενά του Ορμούζ για να μας επιτεθεί, ο δε δυτικός πότε θα ανοίξει το ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο για να ανοίξει το θέμα με το Ιράν.


Να μας συμπαθείτε για τους μεγάλους τίτλους, αλλά είναι αντίστοιχοι με την μεγάλη αγωνία και τα μεγάλα προβλήματα που διακατέχουν την επικαιρότητα.
Η ανθρωπότητα εισήλθε σε τραγική ΣΤΕΝΩΠΟ για αυτό και η ιστορία των ημερών μας θα παιχτεί στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ που είναι κόμβοι μεταφοράς ενέργειας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι καθημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της τουρκικής πλευράς έναντι της Ελληνικής.
Κάθε μέρα αυτό το βιολί αλλά καθίσταται άχορδο και κενό περιεχομένου.
Αλλά και στην Συρία μπαίνει – βγαίνει και επαναφέρει το προσφυγικό, χρησιμοποιώντας το σαν στρατηγικό όπλο εκβιασμών.
Ο τούρκος γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι που παίζεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσει αστραπιαία αυτά που θέλει να αρπάξει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο.
Η κατάλληλη στιγμή για αυτόν είναι, όταν η παγκόσμια γνώμη θα έχει στραμμένη την προσοχή της σε τυχόν μεγάλη πολεμική εμπλοκή στον Περσικό Κόλπο με οικονομικές επιπτώσεις.
« Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διατάχθηκαν να σχεδιάσουν ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και σε συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αναμένει από το βασίλειο να αποφασίσει το τρόπο της δικής του αντίδρασης, πριν αποφασίσει για τις (πολεμικές) κινήσεις των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πηγές που έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό που υπάρχει κι αναπτύσσεται στην Ουάσινγκτον.
Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο διατάχθηκε να  καταρτίσει ένα “ σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο.
Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν.
Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει την αίσθηση πως ο χρόνος είναι με το μέρος της, καθώς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της κατά του Ιράν.
Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις.
Τις σχετικές διαβουλεύσεις με την Σαουδική Αραβία έχει αναλάβει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν “ για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή,” όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια μέχρι την επιστροφή του Πομπέο στην Ουάσινγκτον και την πραγματοποίηση σύσκεψης της ομάδας εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ.
‘Όχι αυθόρμητες αντιδράσεις σε αυτό. [Οι κινήσεις] είναι προγραμματισμένες, ώστε να αποφευχθεί μία ανόητη ενέργεια,” τόνισε η ίδια πηγή. Πηγή: CNN
Αλλά όπως διαβάζουμε παραπάνω και οι Δυτικοί δεν τολμούν γιατί περιμένουν κάπου αλλού να ανοίξει το κακό ώστε να  κάνουν και αυτοί αστραπιαία την δουλεία τους στην Μέση Ανατολή.
Δαιμονικός κόσμος  εωσφορικά κατασκευασμένος από δόλια μυαλά και η Ελλάδα μας στην μέση ξεγυμνωμένη – κτυπημένη – χρόνια αιμορραγούσα.
Αιωρούμαστε σε μια γεωπολιτική παλάντζα παγκόσμιων συμφερόντων. Ο Χάρτης της Μέσης Ανατολή το επόμενο διάστημα θα είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζαμε και θα συμπεριλαμβάνει νέα κράτη βλ. Κουρδικό αλλά και διαμελισμούς γνωστών κρατών.
Τα γνωρίζουμε  όλα  αυτά από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και βιώνουμε ήδη  την ευθυγράμμιση σήμερα των προφητειών με τις γεωπολιτικές  εξελίξεις.
Πρέπει να κατανοήσουμε όμως και φαίνεται αυτό ολοκάθαρα ότι μεγαλύτερη αξία έχουν τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου από τα Στενά του Ορμούζ γιατί σχετίζονται με την κάθοδο των Ρώσων στις ζεστές θάλασσες.
Για αυτό το παιχνίδι που ανοίγει στο ΑΙΓΑΙΟ και αύριο μεθαύριο στα Δαρδανέλια είναι  κορυφαίο και κρίσιμο.
Το επαναλαμβάνουμε χάριν επίγνωσης την μαρτυρία που του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ εν έτη 1990 που φωτογραφίζει τις δικές μέρες.
ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
« Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 
 Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.  
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.»
 Σήμερα έχουμε ανοικτές προσκλήσεις να διαχειριστούμε τις προφητείες , όσοι φυσικά τις πιστεύουν αλλά και τις ζωές μας . Η Εθνική πορεία του Έθνους εισέρχεται σε νέες ατραπούς. Η Ελλάδα ήδη παιδαγωγείτε  με πρωτόγνωρες δυσκολίες. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά πολύ σύντομος και ο ρόλος της πατρίδος μας στα Παγκόσμια δρώμενα πολύ μεγάλος. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας