Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΠΑΡΑΔΟΞΑ "ζήλεψαν οι γείτονες που μας έβγαλαν οι εταίροι σήμερα από την ενισχυμένη εποπτεία των μνημονίων και ο φθόνος τους επισπεύδει τις άνομες ενέργειες τους"

 


Ο άλλοτε στενός του συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλί Μπαμπατζάν, μιλά για συντριβή και χάος στην Τουρκία. Το βίντεο με τις δηλώσεις του  δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στην τουρκική κοινωνία.

Το θέμα είναι, αν το καμπανάκι κινδύνου για την τουρκική οικονομία σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, θα αποθαρρύνει τον Ερντογάν από ένα “θερμό επεισόδιο” ή θα το επισπεύσει. 

«Τα CDS που δείχνουν το ρίσκο της χρεοκοπίας έχουν φτάσει στις 836 μονάδες. Είναι σαν το ραντάρ του αεροσκάφους που λέει στον πιλότο πως απέναντι υπάρχει ένα βουνό και αν δεν αλλάξει το αεροσκάφος πορεία θα πέσει πάνω στο βουνό.

Η Τουρκία πάει για συντριβή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA) .

«Η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει. Σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες. Χρεοκοπία σημαίνει συνολική κατάρρευση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Σημαίνει χάος» τόνισε, σύμφωνα με τον Σκάι, ο Μπαμπατζάν.

Η Ελλάδα, που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία» σημείωσε.

Σε σύγχυση για την οικονομία φάνηκε να βρίσκεται την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι η ανεργία, ή η μείωση εισοδήματος, αλλά η… μείωση της αγοραστικής δύναμης με το υπάρχον εισόδημα» υποστήριξε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ali-babatzan-se-erntogan-pame-gia-syntrivi-tha-dimiourgithei-chaos-stin-tourkia-i-ellada-einai-se-kalyteri-thesi/

" θα τους ερεθίσουν για να μας επιτεθούν ώστε να κάνουν την δουλειά τους " έλεγε ο Όσιος Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός