Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Το φάντασμα της πείνας βγαίνει τον Νοέμβριο.

φωτο από fb
Εν μέσω εξωφρενικών γεγονότων που ζούμε βγαίνει και το φάσμα ή το φάντασμα της πείνας. Ο Άγιος Παισιος που κάποιοι  αρνούνται να πιστέψουν τα λεγόμενα του, την ονόμαζε "θα πούμε το ψωμί- ψωμάκι" 
Οι νεοποχίτες την χαρακτηρίζουν ως επισιτιστική κρίση, λες και πρόκειται να μην γουργουρίζει και τότε  το στομάχι μας .
Επειδή αδελφοί ζούμε στην περίοδο των σκανδάλων των απ' ευθείας αναθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο λαός φτωχοποιήθηκε και τώρα του πετούν καραμέλες επιδόματα, μπορούμε να πούμε ότι η πείνα είναι απ'ευθείας ανάθεση του Ουρανού και του πνευματικού νόμου για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και την παραλυσία. Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας 

"Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει τις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε, επίσης, ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το αν η συμφωνία θα πρέπει να παραταθεί
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα, η Δύση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για τον μετριασμό των κυρώσεων στις ρωσικές βιομηχανίες υλικοτεχνικών υποδομών (logistics), πληρωμών και ασφάλισης, ώστε να διευκολυνθούν οι ρωσικές εξαγωγές.

Η συμφωνία, που συνήφθη τον Ιούλιο για 120 ημέρες, πρόκειται να λήξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου"
«Ο πόλεμος επανήλθε στην Ευρώπη και θα πρέπει να προετοιμασθούμε» ανέφερε ο Μακρόν ενώπιον εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο θα υπάρξουν συνέπειες για τις τιμές της ενέργειας, αλλά και για τις εξαγωγές στα σιτηρά, τις ζωοτροφές, στο κρασί.