Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

οι άλλοι τα χοντρά τους συμφέροντα και η Ελλάδα πάλι " φιλάνθρωπο " κράτος. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ;

 ΕΤΣΙ που το πάνε κάποιοι θα φωνάζουν σε λίγο  "βάστα Ρόμελ" σαν τους μαυραγορίτες της γερμανικής κατοχής;

"Αν η Ευρώπη περιορίσει την τιμή του φυσικού αερίου, θα της γυρίσει μπούμερανγκ", λέει ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε υποστηρίζοντας πως η σωστή επιλογή είναι η διαμόρφωση της τιμής από τις αγορές.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, σε  συνέντευξή του σε τέσσερα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η γαλλική εφημερίδα Les Echos, απορρίπτει τις κατηγορίες περί "πολεμικής κερδοσκοπίας", οι οποίες εξαπολύθηκαν κατά της χώρας του με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, και καλεί την ΕΕ, εάν επιθυμεί να συνάψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις, να δεχθεί ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει απαραίτητο για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την ενεργειακή μετάβαση.

https://www.capital.gr/diethni/3675823/norbigos-prothupourgos-an-i-europi-periorisei-tin-timi-tou-fusikou-aeriou-tha-tis-gurisei-mpoumerang

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ "ΑΔΥΝΑΤΑ ΕΘΝΗ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ;

Πρόταση προς την Αυστρία και τη Γερμανία για την κατασκευή απευθείας ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη χώρα μας, αρχικής δυναμικότητας 3 γιγαβάτ έχει καταθέσει η κυβέρνηση, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Renewable & Storage Forum.

"Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πράσινη ενέργεια στη νότια Γερμανία που μπορεί να παράσχει η Ελλάδα", ανέφερε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας ότι η ισχύς της διασύνδεσης μπορεί να φτάσει σε δεύτερο στάδιο στα 9 γιγαβάτ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι με τον υφιστάμενο σχεδιασμό διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται η μεταφορική ικανότητα των διασυνδέσεων με Βουλγαρία (θα λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2023), Β.Μακεδονία, Αλβανία και Ιταλία.

https://www.capital.gr/politiki/3675752/k-skrekas-protasi-gia-ilektriki-diasundesi-elladas-austrias-germanias

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ;