Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Όσοι ήταν παρόντες στην περσυνή λιτανεία θα θυμούνται αυτή τη συγκλονιστική και ευλογημένη στιγμή όπου από τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν έρεαν ασταμάτητα τα Δάκρυα και το Μύρο της Παναγίας μας.


ag dimitrios nea elbetia

Ιερά Πανήγυρις για τους Μυροβλύτες Προστάτες στη Νέα Ελβετία Βύρωνος

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου και ευρίσκεται  η Ιερά Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης καθώς και – μέχρι τη λήξη των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ- απότμημα λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Αποτελεί  μεγάλη και ξεχωριστή ευλογία για το  λαό του Θεού αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, η παραχώρηση του Θεού να δακρυρροεί και να μυροβλύζει  μέχρι σήμερα η Μητέρα όλου του κόσμου, συμμεριζόμενη τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Η εναπόθεση προβλημάτων υγείας και καθημερινών αδιεξόδων στα πανάγια χέρια της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων, συχνά αποδεικνύεται σωτήρια ειδικά αν ληφθούν υπ’όψιν οι μαρτυρίες όσων έχουν λάβει μία τέτοια ευεργεσία.

Στον Ιερό Ναό του Μυροβλύτου μας φέτος με μεγάλη χαρά όλοι περιμένουμε -και πάλι όπως πέρυσι- την ευλογημένη ώρα κατά την οποία οι Ιερείς θα μεταφέρουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας από το θρόνο Της στο Προσκυνητάρι Λιτάνευσης, μέσα στο οποίο στη συνέχεια θα λιτανευθεί,μαζί με τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, στις οδούς της Ενορίας μας.

Όσοι ήταν παρόντες στην περσυνή λιτανεία θα θυμούνται αυτή τη συγκλονιστική και ευλογημένη στιγμή όπου από τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν έρεαν ασταμάτητα τα Δάκρυα  και το Μύρο της Παναγίας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΙΕΡΩΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

25 Οκτωβρίου 2022 Ωρα 6:30μμ

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατουντος του Σεβασμιωτατου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

26  Οκτωβρίου 2022

Ωρα 7:00πμ – 10:30πμ

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία τελεσθησομένη υπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ

Ωρα 5:30 μμ

Μεθέορτος Εσπερινός

Λιτάνευση των  Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Παρηγορητρίας δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος, Αγίου Δημητρίου.

Ωρα 7:00 μμ

Ιερά Παρακλησις και Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου. 
Στις ανωτέρω εσπερινές Ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Ο Ιερός Ναός κατά το παραπάνω διήμερο παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6:30 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

dimittr35