Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια- ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

ΠΗΓΗ https://in-agiosdimitrios.com/%ce%bf-

Η Παναγία μας δεν αφήνει καμμία ημέρα από τη ζωή μας να περάσει χωρίς να μας υπενθυμίσει μητρικά την παρουσία Της. Σε κάθε ένα παιδί Της ξεχωριστά αλλά και σε όλο το λαό του Υιού Της και Θεού μας, είναι πασιφανής η παρουσία Της και η αέναη συμπαράσταση και αρωγή Της.

Μία από αυτές είναι και η πασίγνωστη και σωτηριώδης επέμβαση της Παναγίας μας δια της Αγίας Σκέπης της στον πόλεμο του 1940, τότε που ο εχθρός υπερτερούσε και αριθμητικά και τεχνικά, υστερούσε όμως ποιοτικά. 

Ο Ελληνικός στρατός υπερτερούσε ποιοτικά  διότι, το ηθικό του ήταν ακμαιότατο καθώς η ελπίδα τους και το στήριγμά τους ήταν η Κυρία Θεοτόκος, δια των πρεσβειών της Οποίας προς τον Κύριο, επιτεύχθηκε η νίκη.

Αυτήν την Εορτή θα επιτελέσουμε την 28η Οκτωβρίου όλο το Έθνος μας, αποδίδοντας έτσι την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη μας στο Πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας τιμώντας την Αγία Σκέπη της η οποία, ως φωτοφόρος νεφέλη απλώθηκε  πάνω από τα παιδιά της προκειμένου να τα προστατεύσει.

Σήμερα στην εποχή μας είναι πολύ πιο αναγκαίο αυτό. Και προσωπικά και συλλογικά.

Και η Παναγία μας βρίσκει πάλι τον τρόπο να μας δώσει κουράγιο και στήριξη με άλλον τρόπο:

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρυρροεί ακατάπαυστα και τελευταία κρουνηδόν,συμμετέχοντας στον πόνο της κουρασμένης από τα δεινά ανθρωπότητας παρέχοντάς μας έτσι την ελπίδα και την εξ ύψους παρηγορία και συμπαράσταση.

Κάθε ψυχή κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, από τις ασθένειες της σαρκός και τις νόσους της ψυχής, καταφθάνει διψασμένη στο Πανάγιο Εικόνισμά της, από όλα τα σημεία του ορίζοντα, και γονατίζει με πίστη και καημό για να λάβει την στοργή και την συναντίληψη και όχι λίγες φορές, τη θεραπεία. Οι ομολογίες των ευεργεσιών Της είναι το “ευχαριστώ” των ευεργετηθέντων και το “πιστεύω” των αναζητούντων .

Έχοντας λοιπόν εισέλθει στην πορεία για την Εορτή της Αγίας Σκέπης και την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ έχει προγραμματισθεί για αύριο 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:00μμ να τελεσθεί σε κλίμα ευχαριστίας και ελπίδας ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ενώπιον της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Υπενθυμίζεται δε, ότι τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ώρα 6:30 το απόγευμα  θα ομιλήσει ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς,Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Μεθόδιος Κρητικός με θέμα «Ατενίζοντας την Πλατυτέρα ».