Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Δραματικό διάγγελμα από τον Γερμανό Πρόεδρο: Έρχονται δύσκολα χρόνια - ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΛΙ - ΓΑΛΑ και ανάπτυξη. Τόσο σταματημένα μυαλά;

φωτο από το fb - συσσίτιο στην γερμανική κατοχή

"Διάγγελμα από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε δραματικούς τόνους για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Μίλησε για το «τέλος εποχής» της ειρήνης και της ευμάρειας στη Γερμανία.
Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα». Έτσι κάπως περιέγραψε τη νέα πραγματικότητα για τη Γερμανία με σημείο καμπής το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ από το Προεδρικό Μέγαρο Bellevue στο Βερολίνο στο 45λεπτο διάγγελμά του προς το έθνος.

Η Γερμανία σε βαθιά κρίση...."

Πριν τα διαγγέλματα των ισχυρών της ΕΕ άγιοι γέροντες και γερόντισσες μας περιέγραψαν με σαφήνεια τι έρχεται.
Κλειστά τα αυτιά μας και κυρίως τα πνευματικά μας μάτια και απλώς χλευάζαμε ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται.
Έτσι γίναμε καλύτεροι συνέταιροι στην αμαρτία και την αποστασία.
Ο Γερμανός με τον σκληρό ρεαλισμό του, σήμερα επαναλαμβάνει τα προφητικά ακούσματα των Αγίων μας δίχως να τα έχει διαβάσει.
Όμως το δικό μας πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί δεν έχουμε ηγεσίες που μπορούν να πουν αλήθειες. Χρυσώνουν το χάπι με μισόλογα και πιστεύουν ότι πάλι θα γλυτώσουμε με τις δικές τους εξυπνάδες.
Οι λέξεις ΣΟΚ και ΔΕΟΣ αδυνατούν να περιγράψουν αυτό που  ζυγώνει παγκοσμίως.
Κανείς δεν. πρέπει να φοβάται από τις διαφαινόμενες δύσκολες καταστάσεις , αντίθετα πρέπει να τρομάζει όταν στις καρέκλες κάθονται ανεπαρκείς άνθρωποι
 (ο χαρακτηρισμός αυτός είναι φτωχός) να διαχειριστούν αυτά που περιέγραψε ο Γερμανός πρόεδρος. 

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας