Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

η Αγία Τράπεζα στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ανακαινίστηκε και έγινε ένα Πνευματικό Κόσμημα για τις επόμενες γενιές.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος μετά από την ολοκλήρωση ανακαινιστικών εργασιών και εξωραϊσμού της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Βήματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία μετά τη Δοξολογία τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού Αγίας Τραπέζης επί Ανακαινίσει, κατά την οποία επεξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα.

Το τυπικό της Ακολουθίας επί Ανακαινίσει της Αγίας Τραπέζης ομοιάζει πολύ με το τυπικό των Εγκαινίων, αν και είναι πιο σύντομο και λιτό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη καθώς και τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους αλλά και τον πιστό λαό με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γεώργιο Βάλλη ο οποίος τα μέγιστα συνετέλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των Κ' ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης:
 του Ιάσονας Ντικούλης