Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

κατέβηκαν και οι ΔΥΟ στην Αθήνα για να πολεμήσουν το αποκορύφωμα της εικονομαχίας των ημερών μας και να μοιράσουν ευλογίες.

 φώτο από fb

Πλέον οι λόγοι περιττεύουν και γίνονται κουραστικοί.

Οι άνθρωποι είχαν τόσα χρόνια την δυνατότητα να μάθουν και να αλλάξουν, ώστε να μην πέφτουν σαν τα κοτσύφια στους σμπάρους του αντίχριστου.

Δυστυχώς όμως αντί να τρέχουμε κατοστάρι για τον παράδεισο , τρέχαμε κατοστάρι για την κόλαση.

Μια ματιά στην επικαιρότητα και ας δούμε την "κόλαση των ημερών μας" που βάλθηκε κυρίως να αφανίσει τις παιδικές ψυχές με τις ανωμαλίες και τις διαστροφές των δήθεν.

Σε αυτό το όζον περιβάλλον κατέβηκαν στο  άστυ των Αθηναίων δυο θαυματουργές εικόνες της Ρωμιοσύνης που μεταφέρουν ευλογίες και μεγάλα μηνύματα.

Αλλά τα  άλαλα τα χείλη των ασεβών που τόσο καιρό  δεν ψελλίζουν τίποτε για αυτό το Θεοσημείο  εκεί πάνω στον Βύρωνα, την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ να κλαίει για εμάς που δεν κλαίμε  εμείς για τις αμαρτίες μας.

Κρίσιμο και ιστορικό το φθινόπωρο του 2022 και η  παρουσία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ επισκέπτεται το κέντρο της Αθήνας στην λεωφόρο Πανόρμου και στο ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ με το θαυματουργό εικόνισμα ΤΗΣ , της Σουμελάς και τον Πειραιά στο ομώνυμο Ιερό Ναό του Μυροβλήτη με το χαριτόβρυτο εικόνισμα της Χοζεβιώτισσας  από την όμορφη Αμοργό.

 φώτο από fb

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ;

Το ιστορικό αυτών των ΘΕΙΩΝ ΣΕΒΑΣΜΑΤΩΝ είναι η ίδια η πορεία της υπερχιλιόχρονης ρωμιοσύνης και του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Βιώσαν  και οι δύο την ταραγμένη περίοδο της φρικτής Εικονομαχίας που έφερε στοιχεία κρυφοιουδαισμού και κρυφοισλαμισμού.

Ανοικοδομήθηκαν οι Ιερές Μονές που φιλοξένησαν τις άγιες αυτές θαυματουργές εικόνες σε απόκρημνα μέρη , κάτι σαν τις  φωλιές των αετών που από εκεί πάνω περιβλέπουν τα εδώ κάτω.

Ανεβείτε πατέρες στους άμβωνες και μιλήστε για αυτά τα πράγματα, γιατί είναι Αλήθεια και η Πεμπτουσία.

Ο πιστός λαός δεν γνωρίζει , τον ταίζουν με άλλα αισχρά που προσβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο που είναι η ΕΙΚΟΝΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ.

Αυτός είναι σήμερα ο πόλεμος της ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ που συνεχίζεται από τότε.

Όσοι προσεύχονται και νοιώθουν την μπόρα που έρχεται ας γονατίσουν με ταπεινό φρόνημα έμπροσθεν των ΑΓΙΩΝ αυτών εικονισμάτων και ας ψάλουμε ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ.

και όμως είναι πολλοί αυτοί... 

είναι συγκινητικό να βλέπεις ουρές πιστών στις λεωφόρους των Αθηνών να περιμένουν με υπομονή στην σειρά για να προσκυνήσουν τα ΑΓΙΑ αυτά εικονίσματα μέσα στα οποία ενοικεί η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας