Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

φιρί - φιρί το πάνε και οι μεν και οι δε ..προσπαθεί ο πονηρός να δέσει με την ουρά του τον πλανήτη όλο, αλλά δεν θα μπορέσει .

 




Το ΝΑΤΟ θα κάνει ασκήσεις με  τη χρήση των αμερικανικών πυρηνικών βομβών B61 κοντά στα ρωσικά σύνορα


Το ΝΑΤΟ ξεκινά και πάλι πυρηνικές ασκήσεις Steadfast Noon. Αυτές  θα διεξαχθούν κοντά στη Ρωσία και στη Νότια Ευρώπη. Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν αεροσκάφη και προσωπικό από 14 μέλη του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται όντως για «ετήσιες και συνηθισμένες», αλλά άκρως μυστικές ασκήσεις για την εξάσκηση σεναρίων πυρηνικού πολέμου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του ΝΑΤΟ: 

«Το Steadfast Noon περιλαμβάνει εκπαιδευτικές πτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη διπλής ικανότητας, καθώς και συμβατικά αεροσκάφη, που υποστηρίζονται από αεροσκάφη επιτήρησης και ανεφοδιασμού. 

Αυτή η άσκηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι η πυρηνική αποτροπή του ΝΑΤΟ παραμένει ασφαλής, ασφαλής και αποτελεσματική».


Είναι εύκολο να υποθέσουμε ποιος θα είναι ο σκοπός των επερχόμενων ασκήσεων. Ο ευρωπαϊκός στρατός σκοπεύει να εξασκήσει τη χρήση αμερικανικών πυρηνικών βομβών μεταβλητής απόδοσης Β-61 στη συνοριακή περιοχή της Ρωσίας. Πιστεύεται ότι τέτοιες βόμβες είναι ικανές να εξαφανίσουν περιοχές όπως την Μόσχα, την Κριμαία και το Καλίνινγκραντ.


Το 2019, ο Τζόζεφ Ντέι, μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε κατά λάθος ότι 150 κεφαλές (συμπεριλαμβανομένων των βομβών B61) βρίσκονταν σε στρατιωτικές βάσεις της ΕΕ.


Τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ αποθηκεύονται στις ακόλουθες στρατιωτικές βάσεις:


    Kleine Brogel στο Βέλγιο,

    Büchel στη Γερμανία,

    Aviano και Ghedi-Torre στην Ιταλία,

    Volkel στην Ολλανδία,

    Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Η πυρηνική πολιτική του ΝΑΤΟ προβλέπει ότι οι χώρες εταίροι μπορούν να χρησιμοποιούν αμερικανικές κεφαλές που αναπτύσσονται στην Ευρώπη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε επίσημα ότι το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις στρατηγικές πυρηνικές του ασκήσεις σε απόσταση μόλις 600 μιλίων (περίπου 965,5 χλμ.) από μεγάλες ρωσικές πόλεις.

του Ντμίτρι Σουντάκοφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://english.pravda.ru/news/world/154438-nato_steadfast_noon/