Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΝ το λένε έτσι για να το πούνε , κάτι γνωρίζουν." Economist: μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση ετοιμάζεται στην περιοχή της Μεσογείου"

 




Ο οικονομολόγος 
Μιχαήλ Χαζίν είπε ότι μια νέα στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσηκωθεί στην περιοχή της Μεσογείου αφού η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) υπέβαλε τελεσίγραφο στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Khazin υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Ουκρανία προσπάθησε να υπονομεύσει ένα από τα τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η επίθεση αποτράπηκε. Ο ειδικός έθεσε το εξής ερώτημα: ποιος ήταν ο στόχος των διοργανωτών του σαμποτάζ;

"Μπορεί να υπάρχουν δύο στόχοι. Πρώτον, είναι να στερήσουμε από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τη λήψη φυσικού αερίου από την Τουρκία. Και δεύτερον, αυτό δεν στρέφεται εναντίον μας, αλλά εναντίον της Τουρκίας, η οποία έχει γίνει ο κύριος κόμβος φυσικού αερίου, και ορισμένοι αποφάσισαν ότι παίρνει πολλά», είπε ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο Voennoye Delo.

Νωρίτερα, η ΤΔΒΚ έδωσε στον ΟΗΕ ένα μήνα για να αναγνωρίσει τον εαυτό της ως ανεξάρτητο κράτος. Διαφορετικά, η οργάνωση πρέπει να αποσύρει όλες τις ειρηνευτικές δυνάμεις από την περιοχή. Η Ελλάδα εξοργίστηκε με τη δήλωση της δημοκρατίας. Ο Χαζίν πιστεύει ότι εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την Κύπρο. Υπενθύμισε ότι η Αθήνα είχε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ενδέχεται να ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.