Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Λαμβάνονται μέτρα για να προστατευθεί και ο αγωγός φυσικού αερίου που διέρχεται από την Ελλάδα ενόψει της σφοδρής αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας

 


Μετά τις ανατινάξεις των ενεργειακών αγωγών στην Βαλτική και τις σημερινές πληροφορίες ότι και στην Μαύρη θάλασσα σταμάτησαν τρομοκρατική επίθεση στον Turkish srteam είναι λογικό να κινητοποιηθεί και η χώρα μας.

διαβάζουμε 

  Σύσκεψη για την ασφάλεια του TAP AG Italia- PRT

" Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ρωσία και τη Δύση είναι και η ασφάλεια των εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τη μεταφορά ενέργειας. Το θέμα μας ενδιαφέρει καθώς από την Καβάλα διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ και μάλιστα πλησίον από σημεία τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως η τύρφη των Τεναγών Φιλίππων ή ακόμη και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

Το επαναφέρουμε το θέμα καθώς είχαμε χθες ανταλλαγή απόψεων επί ζητημάτων ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και ασφάλειας των υποδομών, κατά την συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, με υψηλόβαθμα στελέχη της Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG Italia-PRT. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο προϊστάμενος επιτελείου αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και να ευχηθούμε να μην βρεθούμε στο στόχαστρο επιθέσεων."