Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στην Οικονομία που βολεύει σε αυτή την συγκυρία;

οι ΗΠΑ κατηγορούν τους Χούθι ( αλλά και το Ιράν ) ότι θέλουν να τινάξουν την παγκόσμια οικονομία κλείνοντας τα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ πέριξ της Αραβικής Χερσονήσου και ετοιμάζονται για απόβαση στην Υεμένη. Για το Ιράν άλλα σχέδια ...

Το μυαλό όλων είναι στα ΣΤΕΝΑ. Εμείς όταν λέμε Στενά εννοούμε αυτά του Βοσπόρου, αλλά υπάρχουν και άλλα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ ,  όπως το Σουέζ, τα Στενά στο Άντεν και τα Στενά Ορμούζ στο Περσικό κόλπο που θα πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα στην επικαιρότητα .
Καλή δύναμη σε όλους γιατί κάποιοι επιθυμούν  ΣΟΚ και Δέος στην Οικονομία που βολεύει σε αυτή την συγκυρία .
Διαβάζουμε:
Reports from Yemen that the Houthis plan to close all three waterways in the Middle East. 

According to an exclusive Yemeni source, Ansarullah is considering implementing a plan they call the 'Al-Aqsa Triangle', by closing all three of the Middle East's major waterways: Bab Al-Mandab, Strait of Hormuz, and the Suez Canal.  

This will stop the oil and gas feeding Israel from Qatar, the UAE and Saudi Arabia.

 @Middle_East_Spectator@ 
Περισσότερα στο https://www.pronews.gr/
Εν τω μεταξύ
Εκατομμύρια Υεμενίτες κατέβηκαν σε διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα Σαναά και συγκεκριμένα στην πλατεία Αλ Σαμπίν όπου κήρυξαν «ιερή τζιχάντ απέναντι στους Αμερικανοσιωνιστές και τη Βρετανική επιθετικότητα υπό το σύνθημα ‘Η Αμερική η μητέρα της τρομοκρατίας’», όπως δημοσιεύει το μέσο των Χούτι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδηλωτές έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους και «τα πλήθη σήκωσαν συνθήματα τονίζοντας ότι η Αμερική είναι η μητέρα της τρομοκρατίας, ο Μεγάλος Σατανάς και ο δημιουργός του κακού στον κόσμο».
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/