Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Ρώσοι χτυπούν τους Ουκρανούς και με όπλα laser και όλοι μένουν άναυδοι

Από το bankingnews.gr
Η Ρωσία έχει ρίξει στο μέτωπο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία τα υπερσύγχρονα όπλα laser που διαθέτει.
Κατά την ομιλία του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ τον Σεπτέμβριο 2023 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η Μόσχα εργάζεται πάνω σε «όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές» που «θα διασφαλίσουν την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στο μέλλον».
Παρόλο που ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποια μοντέλα καινοτόμων όπλων εννοούσε, Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές τόνισαν πως ο Putin αναφερόταν σε laser και εξοπλισμό υψηλής ενέργειας, βασισμένο στη φυσική.....

Τι είναι το σύστημα laser Peresvet;

Ενώ οι πληροφορίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων laser της Ρωσίας καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας, είναι γνωστό ότι το Peresvet είναι μια στρατηγική πλατφόρμα laser που έχει σχεδιαστεί για να απενεργοποιεί εχθρικά διαστημόπλοια σε υψόμετρα έως και 1.500 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, ένα laser με αρκετή ισχύ για να τυφλώνει δορυφόρους θα πρέπει επίσης να είναι ικανό να χτυπήσει αεροσκάφη στη στρατόσφαιρα, σύμφωνα με διεθνείς στρατιωτικούς παρατηρητές.
Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να «κάψει» τον εξοπλισμό αναγνωριστικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και με ορισμένες τροποποιήσεις, ακόμη και να τα καταστρέψει σε κοντινή απόσταση.
Οι ειδικοί έχουν επιπρόσθετα επισημάνει ότι το Peresvet χρησιμοποιείται για να καμουφλάρει τις θέσεις εκτόξευσης των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-24 Yars.
«Αντικειμενικά, μόνο ένα σύστημα laser, το Peresvet, βρίσκεται σε υπηρεσία και επιχειρεί», είπε στο Sputnik ο Yuri Knutov, στρατιωτικός ιστορικός και διευθυντής του Μουσείου των Δυνάμεων Αεράμυνας.
«Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο laser